Tegnér & Son Julsnaps är tillbaka – ”Extra allt är lagom”

Livets Goda 27 Oct, 2017
Whisky och Bourbon Efter de senaste årens fina mottagande är Tegnér & Son Julsnaps nu åter tillbaka, inför julen 2017 klädd i ny etikett. Skvaviten är skapad av Sveriges äldsta aktiva vinhandel i samarbete med Galateas master blender Sören Sörensen. Nylanseringen sker den 1 november i Systembolagets julsortiment.

Historien om julsnapsen börjar 1880 då anfadern Esaias Tegnér var med och grundade Tegnér & Wilcken AB. Under Esaias ledning växte företaget till ett av landets största vin- och sprithus. Idag är familjen Tegnér fortfarande aktiva i den femte generationen genom varumärket Tegnér & Son.

– Mitt mål var att skapa den ultimata julsnapsen, med extra allt!! säger Sören Sörensen som är utvecklingsansvarig på Tegnér & Son. När det gäller kryddningen har jag testat mig fram och resultatet blev en blandning av både traditionell skandinavisk stil men även lokal svensk smak.

Kryddningen av Tegnér & Son Julsnaps är byggd i tre steg: först klassiska akvavitkryddor såsom kummin, fänkål och dill , därefter ett aromatiskt element bestående av pors och pomerans och till sist de fruktiga tonerna från sherry och cognac. Cognacen ger förutom struktur även djup och komplexitet.

– Stramheten från de traditionella akvavitkryddorna, kummin, fänkål och dill gör att snapsen behåller balansen. Ibland är för mycket av det goda den perfekta nivån, allra helst till jul, säger Sören Sörensen.

Med sin karaktär klarar Tegnér & Son Julsnaps att matcha hela julbordet, från glasmästarsill och senapssill till julkorv och revbensspjäll. Snapsen ska helst kylas bara lätt för att locka fram doft och smakpaletten.

Tegnér & Son Julsnaps släpps den 1 november i Systembolagets säsongssortiment och kostar 149 kronor för 35 centiliter. Artikelnumret är 10707.


Hierarkisk värld med starka ideal – Lotte Wellton har kartlagt krognäringen

Mat och Restaurang Lotte Wellton har forskat om vilka ideal som präglar restaurangnäringen.…
17 Nov, 2017

The Macallan lanserar Edition No.3 i samarbete med Roja Dove

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar Edition No.3 – en ny limiterad utgåva…
17 Nov, 2017

Moët & Chandon lanserar 2009 som Grand Vintage

Vin Moët & Chandon är stolta över att presentera Grand Vintage…
16 Nov, 2017

Skånskt mikrodestilleri bäst i världen

Whisky och Bourbon Världens ledande vin- och spritproducenter samlades igår i London för…
16 Nov, 2017

BrewDog lanserar ny öl i begränsad upplaga bara för Sverige – Hello My Name is Agnetha

Whisky och Bourbon Idag skålar BrewDog med sina svenska fans i en öl…
16 Nov, 2017

Facile & Co AB säljer varumärke Seriously vodka till engelsk spritdistributör

Whisky och Bourbon Facile & Co AB har sålt varumärke Seriously vodka till…
16 Nov, 2017

Champagnehuset Duval-Leroy släpper en ny champagne i samarbete med den franska sommeliereliten

Vin Champagnehuset Duval-Leroy släpper en ny Champagne i samarbete med den…
15 Nov, 2017

Pimpad krog intar Vasastan med Saffransfestival – inredningen producerad av Canon

Mat och Restaurang Bistro Casper på Dalagatan i Vasastan i Stockholm tar till…
15 Nov, 2017

Weingut Dr Loosen på Farangs Riesling Onsdag 15 november 2017

Mat och Restaurang Riesling onsdag denna vecka på Farang bjuder bland annat på…
15 Nov, 2017

Licor 43 sprider passion över Sverige med drink gjord på afrodisiaka

Whisky och Bourbon Lagom till att kylan sveper in över Sverige lanserar den…
14 Nov, 2017

Black Friday 2017

Övrigt Black Friday är en shoppingdag som härstammar från USA. Det…
14 Nov, 2017

Champagne Lanson lanseras i limiterad presentförpackning

Vin Lagom till december månad och startskottet för vinterns alla festligheter…
14 Nov, 2017

Tegnér & Son förfinar traditionen i ny julcognac

Whisky och Bourbon Galateas samarbete med prestigemärket Tegnér & Son fortsätter traditionen sedan…
13 Nov, 2017

Magic Mountain är Årets Munskänksvin 2017

Vin Sedan 2007 har Munskänkarna delat ut priset Årets Munskänksvin. På…
13 Nov, 2017

Nu kommer uppföljaren till In Flames Signature Craft Gin No13, Batch 1

Whisky och Bourbon När In Flames gav sig in på gin blev succén…
13 Nov, 2017

Kombucha - en uråldrig hälsokur

Övrigt Kombucha, fermenterat te, är en uråldrig hälsokur som har använts…
13 Nov, 2017

Höstens primör från Zeta

Övrigt Ju tidigare på säsongen oliver skördas, desto smakrikare blir olivoljan.…
12 Nov, 2017

Nedräkning för Sveriges bästa barer & krogar 2017

Whisky och Bourbon Snart avgörs Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse Bartenders’ Choice Awards. Nordens…
10 Nov, 2017

At Six skapar internationellt brunchkoncept i Stockholm

Mat och Restaurang Executive Chef Andreas Askling beskriver matkonceptet som “En visionär resa…
10 Nov, 2017

Uppdrucket vecka 45 med Ulrika Karlsson

Vin Några veckor i Frankrike och Italien bjuder på många minnesvärda…
10 Nov, 2017
Artikelarkivet