The Macallan lanserar Edition No.3 i samarbete med Roja Dove

Livets Goda 17 Nov, 2017
Whisky och Bourbon The Macallan presenterar Edition No.3 – en ny limiterad utgåva och tredje delen i en serie av spännande samarbeten. Den här gången har The Macallans Whisky Maker, Bob Dalgarno, och världsberömde parfymören Roja Dove tillsammans utforskat whiskyns värld av aromer och skapat en komplex och väldoftande single malt.

I Edition No.3 fortsätter The Macallan visa sin kärlek för trä och ekfat. Men medan Edition No.1 och Edition No.2 fokuserade på det specifika fatets inverkan på smaken så fokuserar No.3 på de olika aromerna som i samverkan bygger hela whiskyns karaktär och djup och skapar den multisensoriska whiskyupplevelsen med både smak och doft.

Dofter definerar epoker i livet och har förmågan att väcka minnen till liv, något Roja Dove och Bob Dalgarno hade som utgångspunkt för sitt samarbete kring Edition No.3. Roja Dove är en av världens mest respekterade parfymörer vars egna varumärke, Roja Parfums, tillhör doftbranschens spjutspets. Hans legendariska näsa har till Edition No.3 hittat aromer i specifika ekfat och tillsammans med Bob Dalgarno satt samman en unik kombination av olika dominerande aromer för att skapa den slutgiltiga karaktären på Edition No.3.

Edition No.3 har lagrats på både europeiska och amerikanska ekfat där man hittat en karaktäristisk balans mellan tungt och lätt. 

- Inspiration och innovation ligger The Macallan varmt om hjärtat och för Edition No.3 har vi samarbetat med en av världens mest respekterade doftexperter för att skapa en single malt som utmanar normerna, Säger Bob Dalgarno och utvecklar. Vår Edition-serie ger oss frihet att välja fattyper vi normalt inte använder i våra whiskys. Det finns tydliga paralleller mellan parfymens och whiskyns värld och det har varit väldigt fascinerande att jobba med Roja och utforska doftens kraft i individuella ekfat och dess påverkan på slutprodukten. Edition No.3 utmanar sinnena och ger en intensiv doft- och smakupplevelse.

Roja Dove fyller i; På pappret kanske man tänker att jag och Bob kommer från vitt skilda världar, men vi märkte direkt att vi delar många erfarenheter och arbetsmetoder. Tillsammans har vi arbetat för att behärska balansen mellan smak och arom och i frukten av vårt arbete, har vi fått till en otroligt smakrik och fräsch whisky med tydliga toner av citrus och en omslutande sötma. Edition No.3 är ett exceptionellt exempel på den konstform som whiskytillverkning är.

The Macallan Edition No.3 lanseras i Systembolagets exklusiva sortiment den 17 november 2017 till ett pris av 799 kronor.

The Macallan Edition No.3
Artikelnummer: 40135
Volym: 700 ml
Alkoholvolym: 48,3%
Pris: 799 kr


Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018

Winefinders vinterlansering

Vin "Missa inte vinterns hetaste viner. Idag släpper vi en massa…
19 Nov, 2018

Lär känna Bonarda – druvan som egentligen är något annat

Vin Regionen Mendoza i Argentina har gjort sig ett namn världen…
19 Nov, 2018

Conaxess Trade är stolta att presentera nytt samarbete med Kavli

Övrigt Svenska Kavli och Conaxess Trade Sweden har tecknat nytt samarbetsavtal.…
19 Nov, 2018

Buustamons Fjällgård återigen på prispallen på Världens största Skidgala

Mat och Restaurang För andra året i rad vann Buustamons Fjällgård pris som…
19 Nov, 2018

Ett julbord i tiden från Middagsfrid

Mat och Restaurang Lite grönare, enklare, trendigare, billigare – och gjorda för att…
19 Nov, 2018

Lansering av Dry Island i dag klockan 10:00

Whisky och Bourbon I dag klockan tio lanseras Dry Island Gin på den…
19 Nov, 2018

Dagens släpp av Ornellaia + kommande från Opus One

Vin Den 6 december tillgängliggörs en mycket begränsad kvantitet från Opus…
16 Nov, 2018
Artikelarkivet