The Macallan lanserar Edition No.3 i samarbete med Roja Dove

Livets Goda 17 Nov, 2017
Whisky och Bourbon The Macallan presenterar Edition No.3 – en ny limiterad utgåva och tredje delen i en serie av spännande samarbeten. Den här gången har The Macallans Whisky Maker, Bob Dalgarno, och världsberömde parfymören Roja Dove tillsammans utforskat whiskyns värld av aromer och skapat en komplex och väldoftande single malt.

I Edition No.3 fortsätter The Macallan visa sin kärlek för trä och ekfat. Men medan Edition No.1 och Edition No.2 fokuserade på det specifika fatets inverkan på smaken så fokuserar No.3 på de olika aromerna som i samverkan bygger hela whiskyns karaktär och djup och skapar den multisensoriska whiskyupplevelsen med både smak och doft.

Dofter definerar epoker i livet och har förmågan att väcka minnen till liv, något Roja Dove och Bob Dalgarno hade som utgångspunkt för sitt samarbete kring Edition No.3. Roja Dove är en av världens mest respekterade parfymörer vars egna varumärke, Roja Parfums, tillhör doftbranschens spjutspets. Hans legendariska näsa har till Edition No.3 hittat aromer i specifika ekfat och tillsammans med Bob Dalgarno satt samman en unik kombination av olika dominerande aromer för att skapa den slutgiltiga karaktären på Edition No.3.

Edition No.3 har lagrats på både europeiska och amerikanska ekfat där man hittat en karaktäristisk balans mellan tungt och lätt. 

- Inspiration och innovation ligger The Macallan varmt om hjärtat och för Edition No.3 har vi samarbetat med en av världens mest respekterade doftexperter för att skapa en single malt som utmanar normerna, Säger Bob Dalgarno och utvecklar. Vår Edition-serie ger oss frihet att välja fattyper vi normalt inte använder i våra whiskys. Det finns tydliga paralleller mellan parfymens och whiskyns värld och det har varit väldigt fascinerande att jobba med Roja och utforska doftens kraft i individuella ekfat och dess påverkan på slutprodukten. Edition No.3 utmanar sinnena och ger en intensiv doft- och smakupplevelse.

Roja Dove fyller i; På pappret kanske man tänker att jag och Bob kommer från vitt skilda världar, men vi märkte direkt att vi delar många erfarenheter och arbetsmetoder. Tillsammans har vi arbetat för att behärska balansen mellan smak och arom och i frukten av vårt arbete, har vi fått till en otroligt smakrik och fräsch whisky med tydliga toner av citrus och en omslutande sötma. Edition No.3 är ett exceptionellt exempel på den konstform som whiskytillverkning är.

The Macallan Edition No.3 lanseras i Systembolagets exklusiva sortiment den 17 november 2017 till ett pris av 799 kronor.

The Macallan Edition No.3
Artikelnummer: 40135
Volym: 700 ml
Alkoholvolym: 48,3%
Pris: 799 kr


Uppdrucket v 7 med Ulrika Karlsson

Vin Fantastiska viner har präglat den gångna veckan, detta är ett…
19 Feb, 2018

Vinverket har öppnat

Vin Stockholms nya vinbar Vinverket har öppnat på Norrtullsgatan 24. Bakom…
19 Feb, 2018

Tommy Myllymäki tar över Stadsparken

Mat och Restaurang Tommy Myllymäki kommer att driva Stadsparken i Katrineholm, tillsammans med…
19 Feb, 2018

Ytterligare en hyllad årgång av Campogivanni Brunello di Montalcino DOCG 2012 lanseras exklusivt

Vin Campogiovanni Brunello di Monalcino DOCG 2012 lanseras fredagen den 2:a…
19 Feb, 2018

Preem lanserar ekologisk äggröra

Mat och Restaurang Preem utökar sitt freshfood-sortiment med en ekologisk äggröra gjord på…
19 Feb, 2018

Formbar vegofärs från Anamma

Mat och Restaurang Nu lanserar Anamma marknadens första veganska formbara färs. En efterlängtad…
19 Feb, 2018

Hernö Gin prisat för världens bästa gin för andra året i rad

Whisky och Bourbon Juryn för World Gin Awards har sagt sitt och hyllar…
16 Feb, 2018

Arla investerar 100 miljoner kronor i den svenska osttillverkningen

Övrigt Under 2018 kommer Arla att investera 100 miljoner kronor i…
16 Feb, 2018

TheFork Festival 15 februari - 31 mars

Mat och Restaurang Idag återvänder det populära restaurangeventet ”TheFork Festival”. Festivalen pågår från…
15 Feb, 2018

Rätta formen lyfter Coca Cola-smaken

Övrigt Aromerna från vindruvor lyfts fram på ett mer eller mindre…
15 Feb, 2018

Nu är skrei-säsongen åter i full gång

Vin Den norska torsken skrei med sin unika märkning är en…
15 Feb, 2018

Fondberg & Co blir We & Wine

Vin Fondberg & Co AB har varit en av de ledande…
15 Feb, 2018

Västerbottensost® deltar i Ostfestivalen

Övrigt Fredag den 16 februari öppnas portarna till årets ostfestival på…
15 Feb, 2018

Blodapelsin och ingefära - andra upplagan av Small Batch lanseras

Övrigt I den andra upplagan av smakkonceptet Small Batch lanserar Swedish…
15 Feb, 2018

Kaffeskola - 10 skillnader mellan arabica och robusta

Övrigt I denna artikeln listar Hugo, Kafferosteriet Koppar, tio skillnader mellan…
15 Feb, 2018

Bre din macka som vanligt - med olivolja

Mat och Restaurang Den 14 februari lanserar Zeta en helt ny produkt för…
14 Feb, 2018

Fuller’s är huvudsponsor på The Bishops Arms brittiska vecka

Whisky och Bourbon Mellan den 12-18 februari pågår den brittiska veckan på The…
14 Feb, 2018

Nu lanseras Systembolagets första ekologiska brandy från Spanien

Whisky och Bourbon Från 1 mars finns Alvisa 10 Brandy Ecológico i Systembolagets…
14 Feb, 2018

Spännande drycker för spelkvällen

Övrigt I och med dagens teknologiska utveckling har spel- och casinosajter…
14 Feb, 2018

Circle K öppnar Sveriges största hamburgerkedja

Mat och Restaurang I ett nytt samarbete tillsammans med hamburgerrestaurangen KÄK, grundat av…
14 Feb, 2018
Artikelarkivet