The Macallan lanserar Edition No.3 i samarbete med Roja Dove

Livets Goda 17 Nov, 2017
Whisky och Bourbon The Macallan presenterar Edition No.3 – en ny limiterad utgåva och tredje delen i en serie av spännande samarbeten. Den här gången har The Macallans Whisky Maker, Bob Dalgarno, och världsberömde parfymören Roja Dove tillsammans utforskat whiskyns värld av aromer och skapat en komplex och väldoftande single malt.

I Edition No.3 fortsätter The Macallan visa sin kärlek för trä och ekfat. Men medan Edition No.1 och Edition No.2 fokuserade på det specifika fatets inverkan på smaken så fokuserar No.3 på de olika aromerna som i samverkan bygger hela whiskyns karaktär och djup och skapar den multisensoriska whiskyupplevelsen med både smak och doft.

Dofter definerar epoker i livet och har förmågan att väcka minnen till liv, något Roja Dove och Bob Dalgarno hade som utgångspunkt för sitt samarbete kring Edition No.3. Roja Dove är en av världens mest respekterade parfymörer vars egna varumärke, Roja Parfums, tillhör doftbranschens spjutspets. Hans legendariska näsa har till Edition No.3 hittat aromer i specifika ekfat och tillsammans med Bob Dalgarno satt samman en unik kombination av olika dominerande aromer för att skapa den slutgiltiga karaktären på Edition No.3.

Edition No.3 har lagrats på både europeiska och amerikanska ekfat där man hittat en karaktäristisk balans mellan tungt och lätt. 

- Inspiration och innovation ligger The Macallan varmt om hjärtat och för Edition No.3 har vi samarbetat med en av världens mest respekterade doftexperter för att skapa en single malt som utmanar normerna, Säger Bob Dalgarno och utvecklar. Vår Edition-serie ger oss frihet att välja fattyper vi normalt inte använder i våra whiskys. Det finns tydliga paralleller mellan parfymens och whiskyns värld och det har varit väldigt fascinerande att jobba med Roja och utforska doftens kraft i individuella ekfat och dess påverkan på slutprodukten. Edition No.3 utmanar sinnena och ger en intensiv doft- och smakupplevelse.

Roja Dove fyller i; På pappret kanske man tänker att jag och Bob kommer från vitt skilda världar, men vi märkte direkt att vi delar många erfarenheter och arbetsmetoder. Tillsammans har vi arbetat för att behärska balansen mellan smak och arom och i frukten av vårt arbete, har vi fått till en otroligt smakrik och fräsch whisky med tydliga toner av citrus och en omslutande sötma. Edition No.3 är ett exceptionellt exempel på den konstform som whiskytillverkning är.

The Macallan Edition No.3 lanseras i Systembolagets exklusiva sortiment den 17 november 2017 till ett pris av 799 kronor.

The Macallan Edition No.3
Artikelnummer: 40135
Volym: 700 ml
Alkoholvolym: 48,3%
Pris: 799 kr


McVegan först ut när McDonald’s väljer vegoburgare från Anamma

Mat och Restaurang McDonald’s Food Team har tillsammans med Anamma, ett varumärke inom…
12 Dec, 2017

Lagom till jul öppnar Baileys Treat Factory upp dörrarna - nu släpps biljetterna

Övrigt Nu till helgen öppnar Baileys Treat Factory - en julgodisfabrik…
12 Dec, 2017

Astar och Scandic inleder ett samarbete för att råda bot på kockbristen

Mat och Restaurang Tillsammans med Arbetsförmedlingen startas en ny gemensam arbetsmarknadsutbildning där målet…
12 Dec, 2017

Hemköp klimatkompenserar hemleveranser

Mat och Restaurang Som första svenska dagligvaruaktör klimatkompenserar nu Hemköp sina leveranser från…
12 Dec, 2017

Varför servera franska viner till Nobelmiddagens svenska smaker?

Mat och Restaurang Nobelbanketten på Stadshuset i Stockholm är Sveriges främsta gastronomiska skyltfönster…
11 Dec, 2017

Napolitansk pizza är kulturarv

Mat och Restaurang Nu står det klart; konsten att baka napolitansk pizza är…
11 Dec, 2017

Scans julskinkor hamnar på första- och andraplats i Aftonbladets årliga julskinketest

Mat och Restaurang Bland totalt 18 testade julskinkor är Scan Gourmet Julskinka den…
11 Dec, 2017

Ny restaurang med livescen på Dramaten

Mat och Restaurang I Dramatens gamla biljettkontor öppnar fredagen den 15 december Dramatenbaren.…
11 Dec, 2017

Coop erbjuder svenskt kvalitetskött från Ölanda Säteri

Mat och Restaurang Svenska konsumenter väljer gärna svenskt kött. Nu kommer Coop tillsammans…
11 Dec, 2017

Så satsar Clarion Hotel och Marcus Samuelsson på sin restaurangpersonal

Mat och Restaurang Clarion Hotel och By Marcus Samuelsson™ stärker sin position som…
11 Dec, 2017

Taittinger Brut Réserve blev årets utvalda champagne till Nobelbanketten

Vin Det anrika champagnehuset Taittinger tilldelades den stora äran att förse…
11 Dec, 2017

Plantation 20th Anniversary XO

Whisky och Bourbon När Alexandre Gabriel som 22-åring började arbeta med en av…
8 Dec, 2017

Bangkoks Michelinguide lyfter Thailands turism

Mat och Restaurang Bangkoks mat- och dryckesscen är välkänd, och i går fick…
8 Dec, 2017

Inga idéer för helgens matlagning? - Låt dig inspireras av Livets Godas egengjorda recept

Mat och Restaurang Ibland går man tom på idéer när det gäller matlagning…
30 Nov, 2017

Don Melchor 2015 - "En av de bästa årgångarna i mitt liv"

Vin Från och med den 5 december finns 15 lådor á…
8 Dec, 2017

Glenmorangies innovativa arbete belönas med tre hållbarhetsutmärkelser

Whisky och Bourbon Under november belönades Glenmorangie trefaldigt för sitt initiativ och engagemang…
8 Dec, 2017

Sayan Isaksson smygöppnar nytt kök i Teatern

Mat och Restaurang Idag öppnar ett nytt kök i Teatern i Ringen centrum.…
8 Dec, 2017

Världspremiären för Bollinger La Grande Année Rosé 2007 sker i Sverige

Vin Som första land i världen sker lanseringen av Bollinger La…
8 Dec, 2017

Mikrobryggeri skapar unika möjligheter

Whisky och Bourbon Snart är det klart för den första ölbrygden i mikrobryggeriet,…
7 Dec, 2017

O’Learys får nytt utseende – som en del av ny varumärkesstrategi

Mat och Restaurang Nu uppdaterar restaurang- och sportbarskedjan O’Learys sin grafiska profil, vilket…
7 Dec, 2017
Artikelarkivet