Tito´s dröm - Tito´s Handmade Vodka

Livets Goda 27 Oct, 2017
Whisky och Bourbon Nitton kreditkort blev Bert "Tito" Beveridge tvungen att maxa för att förverkliga sin dröm. Tito började att på hobbynivå experimentera med vodka redan i början av 90-talet, men det dröjde dock till 1997 innan han lyckades få tillstånd att öppna det allra första destilleriet i Texas och det tog ytterligare åtta år innan han kunde räkna sin första dollar i vinst. Idag är vodkan en eftertraktad succé, men den görs fortfarande på samma vis i små satser med gammeldags kittelpannor där varje omgång noga smakas av.

Tillverkningsmetoden påminner med om den som används för att framställa single malt eller cognac, det kräver lite mer ansträngning och skicklighet, vilket märks i slutresultatet. Tito´s Handmade Vodka finns nu i Sverige och är tillika vårt WB-Tips denna vecka .

Whisky & Bourbon om Tito´s Handmade Vodka
Tito´s Handmade Vodka är en finstämd och angenäm vodka som vi tycker borde hitta ut till fler spritskåp, barer, Systembolag och krogar.

Tito´s är till struktur sett en mjuk, silkigt krämig vodka med största balans i humöret och som bjuder på en mycket komplex och elegant smaklegering med kolasöta toner från vanilj, lakrits och citrusfrukt. Vi finner till och med vissa enbärshintar i den rena men fylliga kroppen. Avslutet är vidare såväl långt och smakfullt med sin växande kryddighet som ger den där extra vågen men utan att välta båten. Det är nästan synd att spä ut den här i grogg- eller drinkformat, även om det naturligtvis fungerar bra. Bättre då som en kall shot.

Men i slutändan konstaterar vi ändock: det här är en kvalitativ och mycket njutbar vodka som agerar med aveckostymen på!

92 poäng / Whisky & Bourbon

Tito´s Handmade Vodka
Art.nr 86047, 40%, (700 ml) 349 kr
USA

 

"When I first brought out my product, people found the packaging terrible. I heard people say things like: "It looks like something made in someone's bathtub." It was not positive, I told them just to try Tito's and compare it with the vodka they usually drink. The reaction was almost always: "Wow this is really good!" It's funny that people now like the packaging." 

– Bert "Tito" Beveridge

 


Nu lanseras den i Sverige - Louis Roederer Cristal 2008

Vin Efter tio års omsorgsfull lagring har VinUnic nu glädjen att…
16 Aug, 2018

Alkoholfri bärs – mer populärt än någonsin

Whisky och Bourbon Allt fler svenskar dricker alkoholfri öl och under den varma…
15 Aug, 2018

Bank Hotel

Mat och Restaurang Nu öppnar Stureplansgruppen sitt nya boutiquehotell – Bank Hotel. Hotellet…
15 Aug, 2018

Frida Ronge blir ambassadör för hållbart fiske

Mat och Restaurang Genom den internationella organisationen MSC, Marine Stewardship Council blir Frida…
14 Aug, 2018

Nils Oscar Kellerbier är topp tio i världen

Whisky och Bourbon Nils Oscar Bryggeri och spannmålsföretaget Warbro Kvarn har sedan i…
13 Aug, 2018

Portia Roble - Omfångsrikt vin med med skönt kompspel och finurliga soloslingor

Vin Portia Roble är producerat av Bodegas Portia, som är det…
10 Aug, 2018
Artikelarkivet