Tito´s dröm - Tito´s Handmade Vodka

Livets Goda 27 Oct, 2017
Whisky och Bourbon Nitton kreditkort blev Bert "Tito" Beveridge tvungen att maxa för att förverkliga sin dröm. Tito började att på hobbynivå experimentera med vodka redan i början av 90-talet, men det dröjde dock till 1997 innan han lyckades få tillstånd att öppna det allra första destilleriet i Texas och det tog ytterligare åtta år innan han kunde räkna sin första dollar i vinst. Idag är vodkan en eftertraktad succé, men den görs fortfarande på samma vis i små satser med gammeldags kittelpannor där varje omgång noga smakas av.

Tillverkningsmetoden påminner med om den som används för att framställa single malt eller cognac, det kräver lite mer ansträngning och skicklighet, vilket märks i slutresultatet. Tito´s Handmade Vodka finns nu i Sverige och är tillika vårt WB-Tips denna vecka .

Whisky & Bourbon om Tito´s Handmade Vodka
Tito´s Handmade Vodka är en finstämd och angenäm vodka som vi tycker borde hitta ut till fler spritskåp, barer, Systembolag och krogar.

Tito´s är till struktur sett en mjuk, silkigt krämig vodka med största balans i humöret och som bjuder på en mycket komplex och elegant smaklegering med kolasöta toner från vanilj, lakrits och citrusfrukt. Vi finner till och med vissa enbärshintar i den rena men fylliga kroppen. Avslutet är vidare såväl långt och smakfullt med sin växande kryddighet som ger den där extra vågen men utan att välta båten. Det är nästan synd att spä ut den här i grogg- eller drinkformat, även om det naturligtvis fungerar bra. Bättre då som en kall shot.

Men i slutändan konstaterar vi ändock: det här är en kvalitativ och mycket njutbar vodka som agerar med aveckostymen på!

92 poäng / Whisky & Bourbon

Tito´s Handmade Vodka
Art.nr 86047, 40%, (700 ml) 349 kr
USA

 

"When I first brought out my product, people found the packaging terrible. I heard people say things like: "It looks like something made in someone's bathtub." It was not positive, I told them just to try Tito's and compare it with the vodka they usually drink. The reaction was almost always: "Wow this is really good!" It's funny that people now like the packaging." 

– Bert "Tito" Beveridge

 


AF Gruppen bygger Göteborgs första Urban Winery

Vin Wine Mechanics, Göteborgs första Urban Winery, öppnar lördag 29 april…
27 Apr, 2018

Myllymäki och Gibrand i hårdträning inför EM i Turin

Vin Bocuse d’Or Europe avgörs den 11-12 juni i Turin. Där…
26 Apr, 2018

Michelinguiden hyllar det katalanska köket

Mat och Restaurang I den berömda Guide Rouge fortsätter man att belöna restauranger…
25 Apr, 2018

Många ville upptäcka nya viner på Göteborg Vin & Deli

Vin I helgen arrangerades Göteborgs största vin och delikatessmässa på Svenska…
24 Apr, 2018

Stefano Catenacci invald i Hall of Fame

Mat och Restaurang Utmärkelsen I främsta rummet – Visitas Hall of Fame tilldelas…
24 Apr, 2018

Brännland Cider släpper Just Cider

Whisky och Bourbon Brännland Cider startade med idèn om att göra en enkel,…
23 Apr, 2018

​23 dagar kvar till den stora finalen i Milano – världens bästa unga kock ska koras

Mat och Restaurang 21 talangfulla unga kockar från hela världen tävlar om titeln…
19 Apr, 2018
Artikelarkivet