Tjugo dagar högt över Stockholms takåsar

Livets Goda 18 Aug, 2017
Mat och Restaurang Nu smygöppnar nästa del av Urban Escapes taklandskap högt ovanför Brunkebergstorg i Stockholm city. Med en ny bro kan stockholmare och besökare röra sig över taken. Detta är bara en försmak på vad som komma skall. Det nya takområdet står klart 2018 men redan nu lanseras en pop-up-version.

Det är dags att öppna upp det andra taket i Urban Escape-kvarteret som kommer stå helt klar 2018. Pop-up-verksamheten i regi av hotellen At Six och Hobo går under namnet Tjugodagar och består av 20 varierande och inspirerande events under sju helger från 18 augusti till 30 september, torsdag till lördag.

– För att ge försmak på visionen för 2018 öppnar vi nu tillsammans med At Six och Hobo upp en pop-up-version av Urban Escape-kvarterets nya takmiljö. För oss är det här en fantastisk möjlighet att stärka kvarteret och Stockholm city med en inspirerande och inbjudande takmiljö, säger Henriette Johansson, AMF Fastigheter.

Med Tjugodagar skapas under totalt 20 dagar en takmiljö i pop-up-format mitt i city. Med 360-grader panoramautsikt kommer tjugo varierande events äga rum. Petter Stordalens hotellsatsning vid Brunkebergstorg med hotellen At Six och Hobo driver det nya takområdet, som utformats i nära samarbete med AMF Fastigheter som en del av Urban Escape-kvarteret.

– Hotellens olika men till varandra kompletterande koncept kretsar kring sociala och stimulerande utbyten. Det är en unik möjlighet att få inviga det nya takområdet som en pop-up bland Stockholm citys takåsar. Vi ska samla så mycket input som det bara går under de kommande sju helgerna och kommer med oväntade kombinationer och aktörer höja Stockholms puls, säger Henrik Jacobsen, talesperson för Tjugodagar.

Som en del av Urban Escape-kvarteret och i regi av hotellen At Six och Hobo öppnas nu en helt nya restaurang-, bar- och kulturupplevelse tillsammans med en milsvid utsikt. Med allt från livespelningar till internationella DJ-bokningar, matupplevelser från hela världen och utomhusbio med Mälarens inlopp och takåsar som bakgrund får Stockholm en försmak på 2018. 

Fakta om Tjugodagar
- Öppet sju helger mellan 18 augusti och 30 september, torsdag till lördag, totalt i tjugo dagar.
- Tjugodagar erbjuder internationella DJ-spelningar, utomhusbio och en restaurangdel
- Pop-up på taket som drivs av At Six och Hobo.
- At Six och Hobo öppnade 23 mars 2017 på Brunkebergstorg i centrala Stockholm
- Våren 2018 öppnar takparken upp igen och då i en permanent version
- För events och kalendarium se facebook.com/tjugodagar


Zacapa NUET - en solo dining-upplevelse

Mat och Restaurang I en tid när vi delar på allt, till och…
21 Feb, 2019

Löfbergs dubbelt nominerade till PR-pris

Övrigt Idag presenterades de nominerade till Nordic Digital PR Awards 2018.…
21 Feb, 2019

Receptinspiration - Lyxig chipsbricka

Mat och Restaurang Importören Nigab bjuder här på ett enkelt och lyxigt snacks…
21 Feb, 2019

Fyra drinkrecept till Margaritans dag

Whisky och Bourbon Nu på fredag den 22 februari uppmärksammas Margaritans dag världen…
21 Feb, 2019

Unika viner från La Spinetta i Winefinders lager

Vin Noshörningen är tillbaka. Nu har Winefinder fyllt på butiken med…
21 Feb, 2019

Ny rapport om alkoholens hälsomässiga och sociala effekter på äldre

Övrigt En ny rapport från IOGT-NTO i samarbete med Svenska Läkaresällskapet,…
21 Feb, 2019

Green & Black´s lanserar 10 ekologiska chokladkakor

Övrigt Smak och kvalitet står i fokus när Green & Black’s…
20 Feb, 2019

Mat.se öppnar veganbutik

Mat och Restaurang Mat.se har sedan starten 2012 haft siktet inställt på hållbar…
21 Feb, 2019

Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino 2018 i det fasta sortimentet från den första mars

Vin Den första mars lanseras Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino årgång…
20 Feb, 2019

Drinkinspiration med Sorgin - François Lurtons delikata gin

Whisky och Bourbon Med sin gedigna erfarenhet av druvan sauvignon blanc har François…
20 Feb, 2019

Efter fem års nedgång i svensk sjömatskonsumtion – trenden bruten

Mat och Restaurang De svenska hushållens konsumtion av sjömat har sjunkit varje år…
20 Feb, 2019

Château Laville Bordeaux Supérieur från årgången 2015 hos Winefinder

Vin Direkt från Bordeaux kommer denna generösa Bordeaux Superiéur från årgången…
20 Feb, 2019

Ekologiska växtbaserade drycker från Kung Markatta

Övrigt Nu tar varumärket Kung Markatta steget in bland de växtbaserade…
19 Feb, 2019

SSP tecknar avtal med Spendrups

Whisky och Bourbon Kampen om ett av Restaurangsveriges största och mest prestigefyllda avtal…
19 Feb, 2019

Stadhuskällarens souschef vidare i Årets unga kock 2019

Mat och Restaurang Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök är en av de…
19 Feb, 2019

Blanda proffsiga cocktails hemma - D.E.W. Drinks: tre drinkar med bara tre ingredienser

Whisky och Bourbon Det kan vara svårt att hitta en god cocktail som…
19 Feb, 2019

Nu börjar Coop leverera mat med Volvos nya el-lastbil

Övrigt I dag överlämnar Volvo den nya el-lastbilen Volvo FL Electric…
19 Feb, 2019

Foursquare – långt ifrån fyrkantig

Whisky och Bourbon Foursquare Distillery ligger på Barbados, denna Västindiens östligaste utpost som…
19 Feb, 2019

Sveriges godaste ostar prisades under Ostfestivalen

Mat och Restaurang För sjätte året i rad arrangerades festivalen som samlar gräddan…
19 Feb, 2019

11% av världens befolkning har inte tillgång till rent vatten

Övrigt De fattigaste i världen går i timmar för att hämta…
19 Feb, 2019
Artikelarkivet