Tommy Eriksson - Ny lagkapten för Svenska Kocklandslaget

Livets Goda 21 Apr, 2017
Mat och Restaurang Sveriges nya kocklandslag har satts samman och som nyutnämnd lagkapten står Tommy Eriksson, gastronomisk ledare på Högberga Gård. Med siktet inställt på VM och OS-guld.

- Mitt uppdrag är att, tillsammans med lagledare Fredrik Andersson, driva lagets utveckling framåt, hålla ihop gruppen och motivera dem att prestera sitt allra bästa och samtidigt ha kul, säger Tommy Eriksson. När jag fick frågan kände jag att detta är min chans att göra det här som jag vill: fullt ut. Det är förstås en stor ära och jag ska göra mitt yttersta för att få fram det bästa; både då det gäller råvarorna och av teamet. Vi ska ta hem både VM- och OS-guld men först väntar Nordic Challenge.

Nordic Challenge, Nordiska Mästerskapen, går av stapeln i Köpenhamn i slutet av sommaren. Detta blir det nya landslagets första gemensamma utmaning. Uppladdningen sker i sann Tommy Eriksson-anda, med att hela laget springer Midnattsloppet tillsammans.

- Fokus på hälsa och träning är viktigt, vi har en tuff gemensam utmaning och det kräver att man är stark och frisk för att orka hela vägen.

Tommy Eriksson arbetar dagligen som gastronomisk ledare i köket på Högberga Gård. I hans kreativa köksteam finns även Victor Magdeburg som under våren tagit en plats i Svenska Juniorkocklandslaget. Tommy Eriksson har lång erfarenhet av tävling inom matlagning. I höstas var han - och Victor - med och tog hem OS-guldet tillsammans med Stockholm Culinary Team.

Tommy Erikssons tävlings-CV:
Guldmedaljör (med Stockholm Culinary Team), OS i Erfurt 2016
Årets Kock 2016 (semifinalist)
Årets Möteskock 2015 (guld)
Årets Kock 2015 (semifinalist)
Årets Möteskock 2014 (silvermedaljör)
Årets Kock 2012 (semifinalist)
Copper Skillet 2010 (4:a i världsfinalen,1:a i Sverige)
Copper Skillet 2009 (2:a i världsfinalen,1:a i Sverige)


Jordbruksverket tar ett helhetsgrepp om hållbar mat

Övrigt Jordbruksverket släpper nu en rapport om hur vi kan producera…
22 May, 2018

Cidraie hedrar sitt franska arv med ny sommarskrud

Whisky och Bourbon I över hundra år har cideräpplena i Normandie plockats för…
22 May, 2018

Inspiration - Proteinrik vaniljkaka med citron

Mat och Restaurang I detta recept inspireras vi av Maria Längfors som för…
22 May, 2018

Coppersmith´s samarbetar med 24 Västerås krogar

Whisky och Bourbon Ett tjugotal restauranger från Västerås gick ihop för att brygga…
22 May, 2018

Prosecco från Montelvini hos Winefinder

Vin Montelvini är en Prosecco i klassisk stil som Winefinders Wineteam…
22 May, 2018

150 ton mindre socker i Axfoods läsk

Övrigt Sockerhalten i Axfoods läsk av märket Premier minskas nu med…
22 May, 2018

Lansering av dessertvin från Brochet - Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015

Vin Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015 lanseras i Systembolagets…
21 May, 2018

Lavazza blir Stureplansgruppens nya kaffeleverantör

Övrigt Den Italienska kaffeleverantören Lavazza har skrivit avtal med Stureplansgruppen och…
21 May, 2018

Lasse Solum ny VD Divine AB

Vin Divine förstärker och hälsar Lasse välkommen som ny VD.
21 May, 2018

Kullabergs Vingård satsar mot framtiden med nytt namn och nya investeringar

Vin Kullabergs Vingård är det nya namnet på den storsatsande vingården…
21 May, 2018

Roséviner från Arvid Nordquist

Vin Inför sommarsäsongen tipsar importören Arvid Nordquist om fyra roséviner som…
21 May, 2018

Subway anserar ett nytt veganskt alternativ

Mat och Restaurang Trenden med vegansk och vegetarisk mat har växt sig allt…
21 May, 2018

Bordeaux från toppåret 2015 hos Winefinder - Chateau La Brande

Vin I lager hos Winefinder finner man blanda annat nu Chateau…
18 May, 2018

Nordic Spritis - Ny webbutik som lanserar O.P. Anderson och Blossa på den tyska marknaden

Whisky och Bourbon Nu lanseras Nordic Spirits – en ny webbutik –som öppnar…
18 May, 2018

Mulderbosch Rosé i mäktig magnumflaska

Vin Nyligen landade Mulderbosch Rosé på flaska och box i ny…
17 May, 2018

Äkta italiensk gelato till Sverige

Övrigt Direkt från den ekologiska farmen Mura Mura i Italien kommer…
17 May, 2018

Swedish Craft Spirits - på Systembolaget den 18 maj

Whisky och Bourbon Spirits of Passion lanserar nu Swedish Craft Spirits – en…
17 May, 2018

Nytt poddavsnitt med Christian Eiroa

Whisky och Bourbon Vår ambassadör i cigarrvärlden, Brobergs, välkomnar i podden denna gång…
17 May, 2018

Nordiska bär sätter smak på årets sommarlakrits från Lakrids by Johan Bülow

Övrigt Årets sommarkollektion BÆRRIES från Lakrids by Johan Bülow har fått…
17 May, 2018

Fira World Whisky Day på lördag- Så gör du Sebastien Boudets smakrika whiskysmör

Whisky och Bourbon På lördag den 19 maj firas World Whisky Day. Varför…
17 May, 2018
Artikelarkivet