Tommy Eriksson - Ny lagkapten för Svenska Kocklandslaget

Livets Goda 21 Apr, 2017
Mat och Restaurang Sveriges nya kocklandslag har satts samman och som nyutnämnd lagkapten står Tommy Eriksson, gastronomisk ledare på Högberga Gård. Med siktet inställt på VM och OS-guld.

- Mitt uppdrag är att, tillsammans med lagledare Fredrik Andersson, driva lagets utveckling framåt, hålla ihop gruppen och motivera dem att prestera sitt allra bästa och samtidigt ha kul, säger Tommy Eriksson. När jag fick frågan kände jag att detta är min chans att göra det här som jag vill: fullt ut. Det är förstås en stor ära och jag ska göra mitt yttersta för att få fram det bästa; både då det gäller råvarorna och av teamet. Vi ska ta hem både VM- och OS-guld men först väntar Nordic Challenge.

Nordic Challenge, Nordiska Mästerskapen, går av stapeln i Köpenhamn i slutet av sommaren. Detta blir det nya landslagets första gemensamma utmaning. Uppladdningen sker i sann Tommy Eriksson-anda, med att hela laget springer Midnattsloppet tillsammans.

- Fokus på hälsa och träning är viktigt, vi har en tuff gemensam utmaning och det kräver att man är stark och frisk för att orka hela vägen.

Tommy Eriksson arbetar dagligen som gastronomisk ledare i köket på Högberga Gård. I hans kreativa köksteam finns även Victor Magdeburg som under våren tagit en plats i Svenska Juniorkocklandslaget. Tommy Eriksson har lång erfarenhet av tävling inom matlagning. I höstas var han - och Victor - med och tog hem OS-guldet tillsammans med Stockholm Culinary Team.

Tommy Erikssons tävlings-CV:
Guldmedaljör (med Stockholm Culinary Team), OS i Erfurt 2016
Årets Kock 2016 (semifinalist)
Årets Möteskock 2015 (guld)
Årets Kock 2015 (semifinalist)
Årets Möteskock 2014 (silvermedaljör)
Årets Kock 2012 (semifinalist)
Copper Skillet 2010 (4:a i världsfinalen,1:a i Sverige)
Copper Skillet 2009 (2:a i världsfinalen,1:a i Sverige)


Mack FREEZE - Den första alkohol- och glutenfria ölen på marknaden

Whisky och Bourbon Den första februari lanseras Mack FREEZE, marknadens första öl som…
18 Jan, 2018

Stockholmskrogar på listan över världens vackraste restauranger

Mat och Restaurang Condé Nast Traveller har i dagarna utsett världens vackraste restauranger…
18 Jan, 2018

Umamiburgare kommer tillbaka till MAX - nu även med kyckling

Mat och Restaurang En av MAX mest populära kampanjburgare, Grand Deluxe Umami, hittar…
18 Jan, 2018

Trendbrott: viktmissnöjet bland unga växer

Övrigt Tre av fyra svenskar vill gå ner i vikt, det…
18 Jan, 2018

300 miljoner liter kaffe i slasken varje år

Övrigt Klimatförändringarna gör att världens kaffeproduktion står inför stora utmaningar. I…
18 Jan, 2018

Urban Deli lanserar brödöl för minskat matsvinn

Mat och Restaurang Varje dag kastas mängder av bröd på landets bagerier. En…
18 Jan, 2018

Förköpspris på Vingårdsbarbaresco via Winefinder - Produttori del Barbaresco

Vin För drygt en vecka sedan erbjöd Winefinder Brunello 2013 till…
17 Jan, 2018

Två exklusiva ekologiska lanseringar från Alain Jaume & Fils

Vin Domaine du Clos de Sixte Lirac 2014 (magnum) samt Domaine…
17 Jan, 2018

Uppdrucket vecka 2 med Ulrika Karlsson

Vin Jag älskar att prova OM viner, att ha ett gäng…
17 Jan, 2018

Bästa italienska vinbar i Stockholm utsedd - Adria Ristorante & Bar

Mat och Restaurang Igår höll Gambero Rosso sin årliga prisutdelning för Top Italian…
17 Jan, 2018

Skandinavisk premiär: Ät 6-rätters middag med 3D

Mat och Restaurang Det innovativa middagskonceptet Dinner Time Story med världens minsta kock,…
17 Jan, 2018

Melker Andersson öppnar ny krog i Uppsala

Mat och Restaurang I det gamla anrika stadshotellet mitt i Uppsala öppnar nu…
17 Jan, 2018

Exklusiv sherrylansering på Systembolaget av "Tio Pepes olika åldrar"

Vin Varje år i oktober tar Antonio Flores, legendarisk vinmakare på…
17 Jan, 2018

Lammproducenter från Kungsör belönas med HKScans Miljöpris

Övrigt Paret Anna och Tomas Olsson belönas med HKScans Miljöpris till…
17 Jan, 2018

Svenska småbryggerier i exportsatsning

Whisky och Bourbon Svenska småbryggerier satsar på export och ställer ut på en…
16 Jan, 2018

Den andra februari lanseras exklusivt Chablis Premier Cru ”Montée de Tonnerre” 2015 från Samuel Billaud

Vin Samuel Billaud tillhör en välkänd och etablerad vinmakarfamilj i Chablis.…
16 Jan, 2018

Martin & Servera skänkte fyra ton varor

Mat och Restaurang Martin & Servera stöttar sedan hösten 2017 Stockholms Stadsmissions Matcentralen…
16 Jan, 2018

2400 flaskor Soave Vintage Bertani 2015 lanseras i februari

Vin Den familjeägda producenten Bertani lanserar den 2:a februari 2400 flaskor…
16 Jan, 2018

Wayne’s Coffee öppnar kafé i Vietnam

Övrigt De senaste åren har den svenska kafékedjan öppnat kaféer i…
16 Jan, 2018

Château La Croix Teynac från den stora årgången 2010 hos Winefinder

Vin Winefinder har nu i lager Château La Croix Teynac från…
16 Jan, 2018
Artikelarkivet