Tommy Eriksson - Ny lagkapten för Svenska Kocklandslaget

Mat och Restaurang Sveriges nya kocklandslag har satts samman och som nyutnämnd lagkapten står Tommy Eriksson, gastronomisk ledare på Högberga Gård. Med siktet inställt på VM och OS-guld.

- Mitt uppdrag är att, tillsammans med lagledare Fredrik Andersson, driva lagets utveckling framåt, hålla ihop gruppen och motivera dem att prestera sitt allra bästa och samtidigt ha kul, säger Tommy Eriksson. När jag fick frågan kände jag att detta är min chans att göra det här som jag vill: fullt ut. Det är förstås en stor ära och jag ska göra mitt yttersta för att få fram det bästa; både då det gäller råvarorna och av teamet. Vi ska ta hem både VM- och OS-guld men först väntar Nordic Challenge.

Nordic Challenge, Nordiska Mästerskapen, går av stapeln i Köpenhamn i slutet av sommaren. Detta blir det nya landslagets första gemensamma utmaning. Uppladdningen sker i sann Tommy Eriksson-anda, med att hela laget springer Midnattsloppet tillsammans.

- Fokus på hälsa och träning är viktigt, vi har en tuff gemensam utmaning och det kräver att man är stark och frisk för att orka hela vägen.

Tommy Eriksson arbetar dagligen som gastronomisk ledare i köket på Högberga Gård. I hans kreativa köksteam finns även Victor Magdeburg som under våren tagit en plats i Svenska Juniorkocklandslaget. Tommy Eriksson har lång erfarenhet av tävling inom matlagning. I höstas var han - och Victor - med och tog hem OS-guldet tillsammans med Stockholm Culinary Team.

Tommy Erikssons tävlings-CV:
Guldmedaljör (med Stockholm Culinary Team), OS i Erfurt 2016
Årets Kock 2016 (semifinalist)
Årets Möteskock 2015 (guld)
Årets Kock 2015 (semifinalist)
Årets Möteskock 2014 (silvermedaljör)
Årets Kock 2012 (semifinalist)
Copper Skillet 2010 (4:a i världsfinalen,1:a i Sverige)
Copper Skillet 2009 (2:a i världsfinalen,1:a i Sverige)


Kommentera