Tommy Myllymäki tar över Stadsparken

Livets Goda 19 Feb, 2018
Mat och Restaurang Tommy Myllymäki kommer att driva Stadsparken i Katrineholm, tillsammans med Kristofer Winnerhed, köksmästaren på Julita Wärdshus och med mamma Päivi Myllymäki.

Bild: Från vänster: mamma Myllymäki, Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande, Tommy Myllymäki och Kristofer Winnerhed, köksmästaren på Julita Wärdshus. Foto: Geza Simon

- Vi är väldigt glada att Tommy är intresserad att ta sig an Stadsparken. Konceptet han presenterade är precis som vi tänkt oss; en tillgänglig mötesplats mitt i Katrineholms hjärta. Jag tror detta blir uppskattat, inte bara av katrineholmarna utan även av tillfälliga besökare som affärsresenärer, turister, säger Göran Dahlström kommunstyrelsens ordförande.

- Jag har haft ögonen öppna länge på en lokal i Katrineholm. När Stadsparken dök upp, ja det var jätteintressant. Känslan vi vill skapa med Stadsparken är att den ska vara ombonad och välkomnande. Det ska vara en mötesplats, du ska kunna äta middag, lunch såväl som att bara ta en kopp kaffe eller ett glas vin, säger Tommy Myllymäki.

25 olika aktörer har visat intresse för Stadsparken. Av dem fick 9 chansen att presentera sitt upplägg.
Förhoppningen är att Stadsparken ska öppna 6 juni i år. Inomhus kommer det att finnas cirka 60 sittplatser. Råvarorna ska vara lokalproducerat i så stor utsträckning som möjligt.

Om Tommy
• Tommy Myllymäki, född 31 juli 1978 i Katrineholm. Utsågs till Årets kock 2007.
• Han driver Julita Wärdshus utanför Katrineholm
• Efter utbildning på restaurangprogrammet Lindengymnasiet i Katrineholm började han sin karriär hos Erik Lallerstedt på bland annat Gondolen och Eriks bakficka.
• Myllymäki deltog och vann matlagningstävlingsprogrammet Kockarnas kamp hösten 2012.
• 2013 gav Tommy Myllymäki ut sin första egna kokbok, boken Såser.


Säsongens Shake - Juledition

Mat och Restaurang Äntligen kan Phil´s Burger presentera den sista säsongens milkshake för…
13 Dec, 2018

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
13 Dec, 2018

Steffo på besök i podden

Whisky och Bourbon I veckans bonusavsnitt firar Brobergs värdar en tidig jul i…
13 Dec, 2018

Rökfritt på allmänna platser utomhus

Övrigt Det här har vi kämpat för i många år! Nu…
13 Dec, 2018

Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Mat och Restaurang Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har…
13 Dec, 2018

Grönt på julbordet

Övrigt Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära,…
12 Dec, 2018

Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Han ska lyfta Arlandas största mötesplats

Mat och Restaurang Det är med fokus på matupplevelser för stora konferenser och…
12 Dec, 2018

Så skiljer sig julborden från norr till söder

Mat och Restaurang Sylta i Stockholm, julostkaka i Dalarna och brunkål i norra…
12 Dec, 2018

Världens bästa casinohotell

Övrigt När kylan verkligen är som värst väder är det många…
11 Dec, 2018

SWF-buteljering nr 29: Paul John Whisky

Whisky och Bourbon Tillsammans med Symposion har Svenska Whiskyförbundets medlemmar fått erbjudande om…
12 Dec, 2018

Bodegas Roda i topp på Sucklings lista över topp 100 spanska viner

Vin Varje år utser vinkritikern James Suckling världens bästa viner per…
11 Dec, 2018

Choklad och whiskey sätter smakerna på Brillos nyårspizza

Mat och Restaurang Den 1 januari är det nationella pizzadagen. Dagen på året…
11 Dec, 2018

Martell VSOP Red Barrel

Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en…
11 Dec, 2018

Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018

Innis & Gunn släpper samlarobjekt

Whisky och Bourbon Skotska bryggeriet Innis & Gunn släpper exklusiv Imperial Stout lagrad…
10 Dec, 2018

Här är jultraditionerna ungdomar vill förändra

Övrigt Tre av fem unga svenskar upplever en eller flera jultraditioner…
10 Dec, 2018

Fem glöggdrinkar från Blossa

Whisky och Bourbon Blossa Spritz, Blossa Gimlet och Blossapolitan – detta är några…
10 Dec, 2018

Här är drinkarna som sätter prägel på julen

Whisky och Bourbon Glögg, julöl och nubbe - det är kul med jul.…
10 Dec, 2018

Lumbergh, glögg och julrim

Vin Ni Livets Goda- och Whisky & Bourbonläsare får mer än…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet