Tommy Myllymäki tar över Stadsparken

Livets Goda 19 Feb, 2018
Mat och Restaurang Tommy Myllymäki kommer att driva Stadsparken i Katrineholm, tillsammans med Kristofer Winnerhed, köksmästaren på Julita Wärdshus och med mamma Päivi Myllymäki.

Bild: Från vänster: mamma Myllymäki, Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande, Tommy Myllymäki och Kristofer Winnerhed, köksmästaren på Julita Wärdshus. Foto: Geza Simon

- Vi är väldigt glada att Tommy är intresserad att ta sig an Stadsparken. Konceptet han presenterade är precis som vi tänkt oss; en tillgänglig mötesplats mitt i Katrineholms hjärta. Jag tror detta blir uppskattat, inte bara av katrineholmarna utan även av tillfälliga besökare som affärsresenärer, turister, säger Göran Dahlström kommunstyrelsens ordförande.

- Jag har haft ögonen öppna länge på en lokal i Katrineholm. När Stadsparken dök upp, ja det var jätteintressant. Känslan vi vill skapa med Stadsparken är att den ska vara ombonad och välkomnande. Det ska vara en mötesplats, du ska kunna äta middag, lunch såväl som att bara ta en kopp kaffe eller ett glas vin, säger Tommy Myllymäki.

25 olika aktörer har visat intresse för Stadsparken. Av dem fick 9 chansen att presentera sitt upplägg.
Förhoppningen är att Stadsparken ska öppna 6 juni i år. Inomhus kommer det att finnas cirka 60 sittplatser. Råvarorna ska vara lokalproducerat i så stor utsträckning som möjligt.

Om Tommy
• Tommy Myllymäki, född 31 juli 1978 i Katrineholm. Utsågs till Årets kock 2007.
• Han driver Julita Wärdshus utanför Katrineholm
• Efter utbildning på restaurangprogrammet Lindengymnasiet i Katrineholm började han sin karriär hos Erik Lallerstedt på bland annat Gondolen och Eriks bakficka.
• Myllymäki deltog och vann matlagningstävlingsprogrammet Kockarnas kamp hösten 2012.
• 2013 gav Tommy Myllymäki ut sin första egna kokbok, boken Såser.


Hugo på Kafferosteriet Koppar delar med sig - Skillnaderna på odlat kaffe

Övrigt Enligt en legend sägs det att det första kaffet upptäcktes…
21 Sep, 2018

Nytt på Systembolaget idag - 2016 Turley Juvenile Zinfandel

Vin Helen Turley, Larrys syster, var vineriets första vinmakare och var…
21 Sep, 2018

Ekologiska Valle Reale "Botteotto"

Vin På Valle Reale i italienska Abruzzerna är det självklart att…
21 Sep, 2018

Sveriges mest sålda Cava får ny kostym

Vin Lagom till hösten svidar storsäljaren Campo Viejo Brut Reserva om…
21 Sep, 2018

Campo Viejo pryder sin flaska med konstverk från gatufest

Vin För sjätte året i rad uppmärksammar Campo Viejo konsten genom…
21 Sep, 2018

Koffeinvatten i nya smaker

Övrigt Nu kommer Löfbergs Caffeine Water i fler nya smaker -…
21 Sep, 2018

Det här lägger svenskarna mest pengar på när de reser utomlands

Övrigt – Det är många roliga saker reskassan ska räcka till…
21 Sep, 2018

Estnisk stjärnkock skapar kulinarisk succé med Tallink och Silja Line

Mat och Restaurang Menu Nordic har för första gången skapats av en estnisk…
20 Sep, 2018

Champagne - ett självklart inslag i casinots värld

Övrigt Champagne, en mousserande dryck uppkallad efter ett distrikt i norra…
20 Sep, 2018

Polarbröds nya påsar ett steg närmare full hållbarhet

Övrigt Som ett led i att minska miljöpåverkan har Polarbröd bytt…
20 Sep, 2018

Tirrenico i Systembolagets fasta sortiment

Vin Familjen Mazzei har tillhört toppskiktet i den italienska vinvärlden sedan…
20 Sep, 2018

Alkohol och gambling – en ofördelaktig kombo

Övrigt Att kombinera nytta med nöje brukar vara en lyckad konstellation…
20 Sep, 2018

Old Pulteneys Distillery Manager Malcolm Waring till Stockholm Beer

Whisky och Bourbon Stockholm Beer & Whisky Festival går strax av stapeln vid…
20 Sep, 2018

Las Vegas exklusiva casinorestauranger

Övrigt Efter att tidigare i matväg bara varit känt för bufféer…
20 Sep, 2018

Dragon Blood Fierce Edition på Stockholm Beer & Whisky Festival

Whisky och Bourbon Den svenska succén Dragon Blood finns nu i en specialutgåva…
20 Sep, 2018

Premiär för Roy Fares Trophy – cupcaketävling för barn

Övrigt På Bak & Chokladfestivalen blir det premiär för kändiskonditorn och…
20 Sep, 2018

Rawbata startar Ramen-lunch koncept

Mat och Restaurang Nu startar Restaurang Rawbata luncher med fokus på Ramen men…
20 Sep, 2018

Norrmejerier skivar ost vid Umeå mejeri

Övrigt Norrmejerier skivar osten i Norrland, i en helt ny anläggning…
20 Sep, 2018

Champagne de Castelnau byter utseende

Vin Nu har det blivit dags för Champagne Castelnau Brut Reserve…
20 Sep, 2018

Nyhet i livsmedelshandeln utmanar hämtmat från restaurang

Mat och Restaurang - Den svenska konsumenten är mycket medveten om pris, råvaror…
20 Sep, 2018
Artikelarkivet