Tommy Myllymäki tar över Stadsparken

Livets Goda 19 Feb, 2018
Mat och Restaurang Tommy Myllymäki kommer att driva Stadsparken i Katrineholm, tillsammans med Kristofer Winnerhed, köksmästaren på Julita Wärdshus och med mamma Päivi Myllymäki.

Bild: Från vänster: mamma Myllymäki, Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande, Tommy Myllymäki och Kristofer Winnerhed, köksmästaren på Julita Wärdshus. Foto: Geza Simon

- Vi är väldigt glada att Tommy är intresserad att ta sig an Stadsparken. Konceptet han presenterade är precis som vi tänkt oss; en tillgänglig mötesplats mitt i Katrineholms hjärta. Jag tror detta blir uppskattat, inte bara av katrineholmarna utan även av tillfälliga besökare som affärsresenärer, turister, säger Göran Dahlström kommunstyrelsens ordförande.

- Jag har haft ögonen öppna länge på en lokal i Katrineholm. När Stadsparken dök upp, ja det var jätteintressant. Känslan vi vill skapa med Stadsparken är att den ska vara ombonad och välkomnande. Det ska vara en mötesplats, du ska kunna äta middag, lunch såväl som att bara ta en kopp kaffe eller ett glas vin, säger Tommy Myllymäki.

25 olika aktörer har visat intresse för Stadsparken. Av dem fick 9 chansen att presentera sitt upplägg.
Förhoppningen är att Stadsparken ska öppna 6 juni i år. Inomhus kommer det att finnas cirka 60 sittplatser. Råvarorna ska vara lokalproducerat i så stor utsträckning som möjligt.

Om Tommy
• Tommy Myllymäki, född 31 juli 1978 i Katrineholm. Utsågs till Årets kock 2007.
• Han driver Julita Wärdshus utanför Katrineholm
• Efter utbildning på restaurangprogrammet Lindengymnasiet i Katrineholm började han sin karriär hos Erik Lallerstedt på bland annat Gondolen och Eriks bakficka.
• Myllymäki deltog och vann matlagningstävlingsprogrammet Kockarnas kamp hösten 2012.
• 2013 gav Tommy Myllymäki ut sin första egna kokbok, boken Såser.


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet