Traditionell japansk svärdritual återinvigde Yasuragi

Livets Goda 20 Feb, 2018
Övrigt Efter en åtta månader lång renovering och ombyggnad återinvigdes i söndagskväll Yasuragi. Den omfattande renoveringen har haft som målsättning att ta Yasuragi närmare en autentisk japansk badupplevelse med siktet inställt på sinnlig ro och harmoni.

Petter A Stordalen invigde det nyöppnade Yasuragi med japansk svärdritual

 

- För mig är Yasuragi någonting mer än en affär. Jag älskar Yasuragi. Älskar att få jobba med de fantastiska medarbetarna och tillsammans fortsätta att utveckla den upplevelse som besökarna får. Yasuragi har aldrig varit mer japanskt, det har aldrig varit mer rofyllt och jag har aldrig varit mer stolt över anläggningen, sa Nordic Choice Hotels grundare Petter A Stordalen i sitt invigningstal.

Under den åtta månader långa renoveringen som kostat 150 miljoner kronor har mycket möda lagts på att skapa en helt unik upplevelse i det japanska badet. Den tidigare badhallen har brutits upp och skapat rum i rummet, inspirerat av japanska innergårdar, för att skapa mer rofyllda miljöer för badgästerna.

-Vi har lyssnat oerhört mycket på den feedback vi fått av våra gäster genom de år Yasuragi varit öppet. Vi har dessutom genomfört ett flertal inspirationsresor till Japan för att förena vår vision med japansk tradition. Jag är oerhört stolt över vad vi har åstadkommit och sedan nyöppningen den 1 januari i år så har vi fått väldigt mycket positiv återkoppling. Gästerna tycker att vi hedrat Yasuragis själ samtidigt som vi förhöjt gästupplevelsen. Bättre betyg kan vi knappast få, säger Sunniva Fallan Röd, VD på Yasuragi.

Söndagskvällens invigning skedde tillsammans med 300 särskilt inbjudna stamgäster. Hedersgäster på invigningen var Japans Sverigeambassadör Jun Yamasaki med hustru. Under dagen kunde gästerna njuta av mat från de olika köken på Yasuragi, det nya japanska badet och få spabehandlingar.

Den officiella invigningen skedde med en öppningsceremoni där Nordic Choice Hotels grundare Petter A Stordalen utförde en traditionell japansk svärdritual ackompanjerad av japanska taikotrummor med musikerna i Taiko Kai. Ritualen utfördes av en djupt koncentrerad Stordalen iförd vit dogi och hakama.

Under kvällen uppträdde dessutom stjärnskottet Sara Menke med ett unikt sammansatt framträdande och därefter följde ett uppträdande av Sweden Taiko.

Det nya japanska badhuset har gestaltats av DAP Arkitekter som hämtat inspiration till den nya miljön efter en studieresa till Japan. Den nya miljön har tagit fasta på det japanska och står i samklang med den karga nordiska skogs- och havsmiljön i Stockholms skärgård. Betong och trä är grundelement tillsammans med växtlighet som bland annat utgörs av ett träd i anslutning badet. Miljön är intim och varm, samtidigt som det finns ytor för alla att hitta sin avskilda plats på. Vackra ljusinsläpp från glasväggar och tak möjliggör för naturen utanför att göra sig påmind.


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet