Trash Tiki är på världsturné och gästar Stockholm

Whisky och Bourbon Sveriges mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete med den Kubanska romproducenten Havana Club, på en unik möjlighet att avnjuta cocktails skapade av två bartendrar i världsklass. Dessa är Kelsey Ramage och Iain Griffiths som står bakom det revolutionerande cocktailkonceptet Trash Tiki. Lördag den 17:e- och söndagen den 18:e juni arrangerar Bartenders’ Choice Awards sommarens Pop Up bar, där Trash TIkis ”Anti Waste Tour” gör två kvällar i Stockholm. Gästspelet äger rum på Omakase Köttslöjd samt Tweed Bar, Lilla Nygatan 5 i Stockholm. Båda kvällarna är öppna för allmänheten.

Trash Tiki är en pop up- samt onlineplattform vars syfte är att belysa det globala problemet som uppstått kring hantverksmässiga cocktailbarer där råvaror inte tas tillvara på fullt ut. Konceptet kring drinkarna som Kelsey och Iain erbjuder bygger på restprodukter från råvaror, som vanligtvis kastas bort, istället tas tillvara på och förädlas.

Iain Griffiths kommer ursprungligen från Australien och blev snabbt en lysande stjärna på den prisbelönta baren White Lyan i London. Barens cocktailkoncept blev vida känt för att de varken använde sig utav färsk citrus eller is. Två beståndsdelar som trots allt får ses som bland de vanligaste i de allra flesta barer. Kelsey Ramage är av Kanadensisk härkomst och precis som Iain har hon under en längre tid varit verksam i London. De båda kom i kontakt på baren Dandelyan (Nr. 3 i Worlds 50 Best Bars 2016). Under gästspelet som äger rum på Omakase Köttslöjd (lördagkväll) och Tweed Bar (söndagkväll) på Lilla Nygatan 5 i Stockholm serverar Kelsey och Iain en speciellt framtagen cocktailmeny om 5-6 cocktails per kväll.

- Att vi lyckas ta hit Kelsey och Iain får nästan ses som en bedrift i sig med tanke på hur deras reseschema ser ut just nu. Dom kommer precis från Paris och beger sig sedan vidare mot Singapore, Seoul och Hong Kong innan det bär av mot turné i USA och Sydamerika. Den just nu klart viktigaste trenden inom cocktails är hållbarhet, så därför känns det extremt kul att få visa Stockholm vad detta koncept står- och går för! Det kommer bli två fantastiska kvällar med fartfylld punk-stämning och massor av grymma cocktails, – Jakob Sundin, Bartenders’ Choice Awards.

TRASH TAI
50 ml Pit Stop Rum*
20 ml O&B Curacao
20 ml Café Orgeat
20 ml Pink Citrus
Häll samtliga ingredienser i en shaker och skaka snabbt med kubis. Sila upp i ett highballglas och garnera glaset med ett Pink Citrus Salt.

*Havana Club 3 Anos infuserad med avocadokärnor och pistagenötsskal.

 

Trash Tiki Pop-Up Bar
Öppet för allmänheten. Fritt inträde.
Kom i tid (Rekommenderas starkt!)
Datum: Lör 17/6 & Sön 18/6
Tid: Kl. 19.00 – 01.00
Plats: Omakase Köttslöjd & Tweed Bar

Workshop
Endast för jurymedlemmar & media.
Datum: Söndag 18/6
Tid: Kl. 17.00 – 18.00
Plats: Tweed Bar, Lilla Nygatan 5


Kommentera