Tre juninyheter från USA, Australien och Österrike

Livets Goda 29 May, 2017
Vin I juni så lanserar importören Handpicked Wines tre vinnyheter på Systembolaget. Det är Wines of Substance Cabernet Sauvignon 2015 från Charles Smith, Geyerhof StockWerk Grüner Veltliner 2016 från Geyerhof samt Fraser Gallop Parterre Cabernet Sauvignon 2013 från Fraser Gallop Estate.

I maj lanserades Super Substance Sauvignon Blanc från Charles Smith och nu den 9:e juni så lanseras 4200 flaskor av hans Wines of Substance Cabernet Sauvignon
Druvorna kommer från tre olika vinlägen. Det ena läget, Goose Ridge, ligger i en svag sydsluttning intill Red Mountain. Det andra vinläget, Frenchman Hills, är beläget på en svalare plats i det för övrigt varma Columbia Valley. Den tredje platsen är Coyote Canyon som är beläget vid Wahluke Slope och här jordmånen stenig och det är varmt och torrt men ofta med friska vindar. Efter skörden lagras vinet på franska ekfat, varav 50 % är nya. Vinet varken klaras eller filtreras innan buteljering för att alla smaker ska bevaras!

Wines of Substance Cabernet Sauvignon
95095-01, 169 kr

I april i år lanserades Fraser Gallop Chardonnay, i juni (17:e) presenterar Handpicked Wines producentens cabernet sauvignon i en upplaga om 2000 flaskor - Fraser Gallop Parterre Cabernet Sauvignon 2013. Både när det gäller vingårdsarbetet och arbetet i vinhuset är inspirationen till denna cabernet sauvignon hämtad från Bordeaux. Vinmakarnas filosofi är att frukten ska vara stjärnan och tonerna från de franska faten komplettera smaken och ge struktur och finess till vinet. Vingården bevattnas inte och druvorna är handskördade, Vinet har lagrats 18 månader i franska ekfat varav 40 % är nya.

Fraser Gallop Parterre Cabernet Sauvignon
91116-01, 215 kr

Sist ut i lanseringen är ett vin från Österrike, StockWerk Grüner Veltliner från Geyerhof i Kremstal. Den 9:e juni lanseras 1200 flaskor av detta vin, vars vinodling är belägen i Oberfucha i Kremstal. Jordmånen består mest av granulit och tertiär grusjord. Det är en växtplats med mycket svala förhållanden och exponering mot nordost. Vinodlingen är omringad av gles skog. Skörden sker för hand i mitten av oktober. Pressningen sker med hela klasar. Jäsningen äger rum på rostfria tankar och vinet får ligga på sin jästfällning fram till mars året därpå. 

Geyerhof StockWerk Grüner Veltliner
99979-01, 119 kr

 


Uppdrucket v 7 med Ulrika Karlsson

Vin Fantastiska viner har präglat den gångna veckan, detta är ett…
19 Feb, 2018

Vinverket har öppnat

Vin Stockholms nya vinbar Vinverket har öppnat på Norrtullsgatan 24. Bakom…
19 Feb, 2018

Tommy Myllymäki tar över Stadsparken

Mat och Restaurang Tommy Myllymäki kommer att driva Stadsparken i Katrineholm, tillsammans med…
19 Feb, 2018

Ytterligare en hyllad årgång av Campogivanni Brunello di Montalcino DOCG 2012 lanseras exklusivt

Vin Campogiovanni Brunello di Monalcino DOCG 2012 lanseras fredagen den 2:a…
19 Feb, 2018

Preem lanserar ekologisk äggröra

Mat och Restaurang Preem utökar sitt freshfood-sortiment med en ekologisk äggröra gjord på…
19 Feb, 2018

Formbar vegofärs från Anamma

Mat och Restaurang Nu lanserar Anamma marknadens första veganska formbara färs. En efterlängtad…
19 Feb, 2018

Hernö Gin prisat för världens bästa gin för andra året i rad

Whisky och Bourbon Juryn för World Gin Awards har sagt sitt och hyllar…
16 Feb, 2018

Arla investerar 100 miljoner kronor i den svenska osttillverkningen

Övrigt Under 2018 kommer Arla att investera 100 miljoner kronor i…
16 Feb, 2018

TheFork Festival 15 februari - 31 mars

Mat och Restaurang Idag återvänder det populära restaurangeventet ”TheFork Festival”. Festivalen pågår från…
15 Feb, 2018

Rätta formen lyfter Coca Cola-smaken

Övrigt Aromerna från vindruvor lyfts fram på ett mer eller mindre…
15 Feb, 2018

Nu är skrei-säsongen åter i full gång

Vin Den norska torsken skrei med sin unika märkning är en…
15 Feb, 2018

Fondberg & Co blir We & Wine

Vin Fondberg & Co AB har varit en av de ledande…
15 Feb, 2018

Västerbottensost® deltar i Ostfestivalen

Övrigt Fredag den 16 februari öppnas portarna till årets ostfestival på…
15 Feb, 2018

Blodapelsin och ingefära - andra upplagan av Small Batch lanseras

Övrigt I den andra upplagan av smakkonceptet Small Batch lanserar Swedish…
15 Feb, 2018

Kaffeskola - 10 skillnader mellan arabica och robusta

Övrigt I denna artikeln listar Hugo, Kafferosteriet Koppar, tio skillnader mellan…
15 Feb, 2018

Bre din macka som vanligt - med olivolja

Mat och Restaurang Den 14 februari lanserar Zeta en helt ny produkt för…
14 Feb, 2018

Fuller’s är huvudsponsor på The Bishops Arms brittiska vecka

Whisky och Bourbon Mellan den 12-18 februari pågår den brittiska veckan på The…
14 Feb, 2018

Nu lanseras Systembolagets första ekologiska brandy från Spanien

Whisky och Bourbon Från 1 mars finns Alvisa 10 Brandy Ecológico i Systembolagets…
14 Feb, 2018

Spännande drycker för spelkvällen

Övrigt I och med dagens teknologiska utveckling har spel- och casinosajter…
14 Feb, 2018

Circle K öppnar Sveriges största hamburgerkedja

Mat och Restaurang I ett nytt samarbete tillsammans med hamburgerrestaurangen KÄK, grundat av…
14 Feb, 2018
Artikelarkivet