Tre juninyheter från USA, Australien och Österrike

Vin I juni så lanserar importören Handpicked Wines tre vinnyheter på Systembolaget. Det är Wines of Substance Cabernet Sauvignon 2015 från Charles Smith, Geyerhof StockWerk Grüner Veltliner 2016 från Geyerhof samt Fraser Gallop Parterre Cabernet Sauvignon 2013 från Fraser Gallop Estate.

I maj lanserades Super Substance Sauvignon Blanc från Charles Smith och nu den 9:e juni så lanseras 4200 flaskor av hans Wines of Substance Cabernet Sauvignon
Druvorna kommer från tre olika vinlägen. Det ena läget, Goose Ridge, ligger i en svag sydsluttning intill Red Mountain. Det andra vinläget, Frenchman Hills, är beläget på en svalare plats i det för övrigt varma Columbia Valley. Den tredje platsen är Coyote Canyon som är beläget vid Wahluke Slope och här jordmånen stenig och det är varmt och torrt men ofta med friska vindar. Efter skörden lagras vinet på franska ekfat, varav 50 % är nya. Vinet varken klaras eller filtreras innan buteljering för att alla smaker ska bevaras!

Wines of Substance Cabernet Sauvignon
95095-01, 169 kr

I april i år lanserades Fraser Gallop Chardonnay, i juni (17:e) presenterar Handpicked Wines producentens cabernet sauvignon i en upplaga om 2000 flaskor - Fraser Gallop Parterre Cabernet Sauvignon 2013. Både när det gäller vingårdsarbetet och arbetet i vinhuset är inspirationen till denna cabernet sauvignon hämtad från Bordeaux. Vinmakarnas filosofi är att frukten ska vara stjärnan och tonerna från de franska faten komplettera smaken och ge struktur och finess till vinet. Vingården bevattnas inte och druvorna är handskördade, Vinet har lagrats 18 månader i franska ekfat varav 40 % är nya.

Fraser Gallop Parterre Cabernet Sauvignon
91116-01, 215 kr

Sist ut i lanseringen är ett vin från Österrike, StockWerk Grüner Veltliner från Geyerhof i Kremstal. Den 9:e juni lanseras 1200 flaskor av detta vin, vars vinodling är belägen i Oberfucha i Kremstal. Jordmånen består mest av granulit och tertiär grusjord. Det är en växtplats med mycket svala förhållanden och exponering mot nordost. Vinodlingen är omringad av gles skog. Skörden sker för hand i mitten av oktober. Pressningen sker med hela klasar. Jäsningen äger rum på rostfria tankar och vinet får ligga på sin jästfällning fram till mars året därpå. 

Geyerhof StockWerk Grüner Veltliner
99979-01, 119 kr

 


Kommentera