Tre juninyheter från USA, Australien och Österrike

Livets Goda 29 May, 2017
Vin I juni så lanserar importören Handpicked Wines tre vinnyheter på Systembolaget. Det är Wines of Substance Cabernet Sauvignon 2015 från Charles Smith, Geyerhof StockWerk Grüner Veltliner 2016 från Geyerhof samt Fraser Gallop Parterre Cabernet Sauvignon 2013 från Fraser Gallop Estate.

I maj lanserades Super Substance Sauvignon Blanc från Charles Smith och nu den 9:e juni så lanseras 4200 flaskor av hans Wines of Substance Cabernet Sauvignon
Druvorna kommer från tre olika vinlägen. Det ena läget, Goose Ridge, ligger i en svag sydsluttning intill Red Mountain. Det andra vinläget, Frenchman Hills, är beläget på en svalare plats i det för övrigt varma Columbia Valley. Den tredje platsen är Coyote Canyon som är beläget vid Wahluke Slope och här jordmånen stenig och det är varmt och torrt men ofta med friska vindar. Efter skörden lagras vinet på franska ekfat, varav 50 % är nya. Vinet varken klaras eller filtreras innan buteljering för att alla smaker ska bevaras!

Wines of Substance Cabernet Sauvignon
95095-01, 169 kr

I april i år lanserades Fraser Gallop Chardonnay, i juni (17:e) presenterar Handpicked Wines producentens cabernet sauvignon i en upplaga om 2000 flaskor - Fraser Gallop Parterre Cabernet Sauvignon 2013. Både när det gäller vingårdsarbetet och arbetet i vinhuset är inspirationen till denna cabernet sauvignon hämtad från Bordeaux. Vinmakarnas filosofi är att frukten ska vara stjärnan och tonerna från de franska faten komplettera smaken och ge struktur och finess till vinet. Vingården bevattnas inte och druvorna är handskördade, Vinet har lagrats 18 månader i franska ekfat varav 40 % är nya.

Fraser Gallop Parterre Cabernet Sauvignon
91116-01, 215 kr

Sist ut i lanseringen är ett vin från Österrike, StockWerk Grüner Veltliner från Geyerhof i Kremstal. Den 9:e juni lanseras 1200 flaskor av detta vin, vars vinodling är belägen i Oberfucha i Kremstal. Jordmånen består mest av granulit och tertiär grusjord. Det är en växtplats med mycket svala förhållanden och exponering mot nordost. Vinodlingen är omringad av gles skog. Skörden sker för hand i mitten av oktober. Pressningen sker med hela klasar. Jäsningen äger rum på rostfria tankar och vinet får ligga på sin jästfällning fram till mars året därpå. 

Geyerhof StockWerk Grüner Veltliner
99979-01, 119 kr

 


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet