Tre juninyheter från USA, Australien och Österrike

Livets Goda 29 May, 2017
Vin I juni så lanserar importören Handpicked Wines tre vinnyheter på Systembolaget. Det är Wines of Substance Cabernet Sauvignon 2015 från Charles Smith, Geyerhof StockWerk Grüner Veltliner 2016 från Geyerhof samt Fraser Gallop Parterre Cabernet Sauvignon 2013 från Fraser Gallop Estate.

I maj lanserades Super Substance Sauvignon Blanc från Charles Smith och nu den 9:e juni så lanseras 4200 flaskor av hans Wines of Substance Cabernet Sauvignon
Druvorna kommer från tre olika vinlägen. Det ena läget, Goose Ridge, ligger i en svag sydsluttning intill Red Mountain. Det andra vinläget, Frenchman Hills, är beläget på en svalare plats i det för övrigt varma Columbia Valley. Den tredje platsen är Coyote Canyon som är beläget vid Wahluke Slope och här jordmånen stenig och det är varmt och torrt men ofta med friska vindar. Efter skörden lagras vinet på franska ekfat, varav 50 % är nya. Vinet varken klaras eller filtreras innan buteljering för att alla smaker ska bevaras!

Wines of Substance Cabernet Sauvignon
95095-01, 169 kr

I april i år lanserades Fraser Gallop Chardonnay, i juni (17:e) presenterar Handpicked Wines producentens cabernet sauvignon i en upplaga om 2000 flaskor - Fraser Gallop Parterre Cabernet Sauvignon 2013. Både när det gäller vingårdsarbetet och arbetet i vinhuset är inspirationen till denna cabernet sauvignon hämtad från Bordeaux. Vinmakarnas filosofi är att frukten ska vara stjärnan och tonerna från de franska faten komplettera smaken och ge struktur och finess till vinet. Vingården bevattnas inte och druvorna är handskördade, Vinet har lagrats 18 månader i franska ekfat varav 40 % är nya.

Fraser Gallop Parterre Cabernet Sauvignon
91116-01, 215 kr

Sist ut i lanseringen är ett vin från Österrike, StockWerk Grüner Veltliner från Geyerhof i Kremstal. Den 9:e juni lanseras 1200 flaskor av detta vin, vars vinodling är belägen i Oberfucha i Kremstal. Jordmånen består mest av granulit och tertiär grusjord. Det är en växtplats med mycket svala förhållanden och exponering mot nordost. Vinodlingen är omringad av gles skog. Skörden sker för hand i mitten av oktober. Pressningen sker med hela klasar. Jäsningen äger rum på rostfria tankar och vinet får ligga på sin jästfällning fram till mars året därpå. 

Geyerhof StockWerk Grüner Veltliner
99979-01, 119 kr

 


Brix Wine och Chefs Night gästspelar på svenska ambassaden i Rom

Mat och Restaurang Brix Wine och kocken Görgen Tidén, vars varumärke Chefs Night…
18 Oct, 2017

GBG Beer Week är Årets Ölutvecklare 2017

Whisky och Bourbon Ölveckan GBG Beer Week har tilldelats priset ”Årets Ölutvecklare 2017”…
17 Oct, 2017

Frida Ronge vann dubbla utmärkelser på Restauranggalan

Mat och Restaurang På Restauranggalan 16 oktober tilldelades Frida Ronge och Petter Stordalen…
17 Oct, 2017

Vegetarisk snabbmat på 5 minuter

Mat och Restaurang Nu lanseras tre färdiglagade, vegetariska bönrätter under det holländska varumärket…
13 Oct, 2017

Vegan eller stockholmsvegetarian - vilken är du?

Mat och Restaurang Intresset för vegetarisk matlagning har ökat rejält de senaste åren.…
12 Oct, 2017

Absolut Uncover - årets Limited Edition flaska är här

Whisky och Bourbon Med kreativitet som en av företagets drivkrafter presenterar Absolut nu…
11 Oct, 2017

Nils Oscar har producerat sprit i 18 år, men nu är det full satsning på öl som gäller

Whisky och Bourbon Det började som ett projekt 1999 och sedan dess har…
11 Oct, 2017

Svenskar slänger mat och får dåligt samvete

Mat och Restaurang En tredjedel av svenskarna slänger mat när de ser att…
11 Oct, 2017

I glaset; Wente Morning Fog Chardonnay

Vin Wente Vineyards grundades 1883 och är det äldsta familjeägda vineriet…
11 Oct, 2017

Vinfabriken satsar på ekologisk alkoholfri glögg med naturliga smaker

Vin Från Vinfabriken kommer tre helt alkoholfria glöggsorter genom Äppelglögg, Smålandsglögg…
11 Oct, 2017

Storslam för Brewery International på Stockholm Beer and Whiskey Festival

Whisky och Bourbon Under prisutdelningen på Stockholm Beer and Whisky Festival tog importören…
10 Oct, 2017

Världsberömd Guest Chef of Honour till Kockarnas Krog

Mat och Restaurang Nina Compton, USA, blir Sthlm Food & Wines första Guest…
10 Oct, 2017

Nyhet från Boschendal - Brut Rosé

Vin Nu lanserar den Sydafrikanska vinproducenten Boschendal en rosa nyhet: Boschendal…
10 Oct, 2017

Nytt prestigeavtal för Löfbergs

Övrigt Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad, Hotel Pigalle, Hotel Bellora, The Steam…
10 Oct, 2017

Nu är det svenska ägget certifierat

Mat och Restaurang På fredag är det Äggets Dag, lagom till dess lanseras…
10 Oct, 2017

Torsdag den 2:a november webblanseras ytterligare 30 flaskor av 2015 Charmes-Chambertin Grand Cru från Domaine Arlaud

Vin Torsdag den 2:a november webblanseras ytterligare 30 flaskor av succévinet…
9 Oct, 2017

Nya kanadensiska viner med för Sverige okända druvor lanseras idag

Vin Canwine, importföretaget specialiserat på kanadensiska viner, presenterar två viner av…
9 Oct, 2017

SAS utökar menyn i SAS Go med fokus på resenärers livsstil och kostbehov

Övrigt SAS fortsätter att anpassa erbjudandet efter önskemål från SAS resenärer.…
9 Oct, 2017

Wasa lanserar nya gluten- och laktosfria knäckebröd

Övrigt Den glutenfria trenden fortsätter att växa och allt fler svenskar…
9 Oct, 2017
Artikelarkivet