Tre juninyheter från USA, Australien och Österrike

Livets Goda 29 May, 2017
Vin I juni så lanserar importören Handpicked Wines tre vinnyheter på Systembolaget. Det är Wines of Substance Cabernet Sauvignon 2015 från Charles Smith, Geyerhof StockWerk Grüner Veltliner 2016 från Geyerhof samt Fraser Gallop Parterre Cabernet Sauvignon 2013 från Fraser Gallop Estate.

I maj lanserades Super Substance Sauvignon Blanc från Charles Smith och nu den 9:e juni så lanseras 4200 flaskor av hans Wines of Substance Cabernet Sauvignon
Druvorna kommer från tre olika vinlägen. Det ena läget, Goose Ridge, ligger i en svag sydsluttning intill Red Mountain. Det andra vinläget, Frenchman Hills, är beläget på en svalare plats i det för övrigt varma Columbia Valley. Den tredje platsen är Coyote Canyon som är beläget vid Wahluke Slope och här jordmånen stenig och det är varmt och torrt men ofta med friska vindar. Efter skörden lagras vinet på franska ekfat, varav 50 % är nya. Vinet varken klaras eller filtreras innan buteljering för att alla smaker ska bevaras!

Wines of Substance Cabernet Sauvignon
95095-01, 169 kr

I april i år lanserades Fraser Gallop Chardonnay, i juni (17:e) presenterar Handpicked Wines producentens cabernet sauvignon i en upplaga om 2000 flaskor - Fraser Gallop Parterre Cabernet Sauvignon 2013. Både när det gäller vingårdsarbetet och arbetet i vinhuset är inspirationen till denna cabernet sauvignon hämtad från Bordeaux. Vinmakarnas filosofi är att frukten ska vara stjärnan och tonerna från de franska faten komplettera smaken och ge struktur och finess till vinet. Vingården bevattnas inte och druvorna är handskördade, Vinet har lagrats 18 månader i franska ekfat varav 40 % är nya.

Fraser Gallop Parterre Cabernet Sauvignon
91116-01, 215 kr

Sist ut i lanseringen är ett vin från Österrike, StockWerk Grüner Veltliner från Geyerhof i Kremstal. Den 9:e juni lanseras 1200 flaskor av detta vin, vars vinodling är belägen i Oberfucha i Kremstal. Jordmånen består mest av granulit och tertiär grusjord. Det är en växtplats med mycket svala förhållanden och exponering mot nordost. Vinodlingen är omringad av gles skog. Skörden sker för hand i mitten av oktober. Pressningen sker med hela klasar. Jäsningen äger rum på rostfria tankar och vinet får ligga på sin jästfällning fram till mars året därpå. 

Geyerhof StockWerk Grüner Veltliner
99979-01, 119 kr

 


Blossa 18 reser till Amalfikusten - Med smak av Limoncello och medelhavskryddor

Vin Blossa färdas årligen till nya platser i världen för att…
18 Sep, 2018

Lokala biodlare fyller Honungsbaren på Kiviks musteri

Övrigt Skånska biodlare samlas på Kiviks musteri under Äppelmarknaden 29–30 september…
18 Sep, 2018

Blossa 18 avslöjas idag kl 14:00

Whisky och Bourbon Varje år reser Blossa genom världen för att hitta inspiration…
18 Sep, 2018

Viking Line tar nästa steg med Svenska Kocklandslaget – och inleder ett helt nytt samarbete med Årets Kock i Finland

Mat och Restaurang Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska…
18 Sep, 2018

Gotthards Krog kan bli Årets Hållbara Restaurang

Mat och Restaurang Gotthards Krog är en av tre finalister i kategorin Årets…
18 Sep, 2018

Kiviks Musteri först att lansera en helt alkoholfri cider på dagligvaruhandeln

Övrigt För första gången någonsin kommer man nu att kunna köpa…
18 Sep, 2018

Fixa först med Svanen-märkta värmeljus av raps

Vin Fixa, som är Axfoods eget varumärke, lanserar en ny serie…
18 Sep, 2018

Lagerrensning - Superpriser på Bordeaux

Vin Hos Winefinder har den stora lagerrensningen startat, och bland buteljerna…
18 Sep, 2018

Kaffe för varje tillfälle med Senseo Switch 3in1

Övrigt Senseo Switch 3in1 erbjuder tre funktioner i en och samma…
17 Sep, 2018

Magnum Pints presenterar nytt sällskap

Övrigt Som uppföljning till succélanseringen av glassen Magnum Pints lanseras nu…
17 Sep, 2018

Tua Rita lanseras i ny hyllad årgång

Vin Redigaffi blev Italiens första 100-poängsvin år 2000 och nu med…
17 Sep, 2018

En glassnyhet från SIA

Övrigt SIA Glass svarar med att släppa glassbomben Mjölkchoklad i butikerna…
17 Sep, 2018

We & Wine lanserar chilenskt konceptvin från Morandé Adventure

Vin Aterciopelado är ett av vinerna ur Morandé Adventure – ett…
17 Sep, 2018

Sveriges största hamburgerkedja släpper ny burgare tillsammans med KÄK

Mat och Restaurang Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK…
14 Sep, 2018

Michelinrestauranger i lyxiga Monaco

Övrigt Om det är något ministaten Monaco förknippas med så är…
14 Sep, 2018

Överdrivet bra casinomat

Övrigt Att det går att hitta bra mat i anslutning ett…
14 Sep, 2018

We & Wine förstärker sin produktportfölj med Loireproducenten Joseph Mellot

Vin Joseph Mellot grundades 1513 av Pierre Etienne Mellot och familjen…
14 Sep, 2018

Stort intresse för hälsosam kost bland unga

Mat och Restaurang En färsk Sifo-undersökning från Greenfood, en av Nordens ledande livsmedelskoncerner…
14 Sep, 2018

Rökig lager gör debut på Nils Oscar

Whisky och Bourbon På Nils Oscar brygger de klassisk öl i modern stil…
13 Sep, 2018

Ny studie visar: Hälften av svenskarna lagar mat hemma varje dag Kvinnor lagar mat oftare - män tycker att det är roligare

Mat och Restaurang Hälften av svenskarna lagar dagligen mat hemma enligt en ny…
13 Sep, 2018
Artikelarkivet