Två bartenders från Sverige i Negroni Open-final

Livets Goda 9 Jun, 2017
Whisky och Bourbon Negroni är en av världens mest klassiska drinkar gjord på Campari, gin och vermouth. I samband med Negroni Week – en vecka där tusentals barer över hela världen deltar och skänker pengar till välgörenhet för varje såld Negroni, arrangeras Negroni Open – där världens bästa Negroni ska utses. Från Sverige har två bartenders kvalat sig in i mästerskapet där deltagare från Singapore, Italien, Frankrike och övriga norden gör upp om vem som blandar den bästa Negronin.

För fjärde året i rad arrangeras Negroni Open – där världens bästa Negroni ska koras. Mästerskapet äger rum på Tjoget i Stockholm nu på söndag och bland deltagarna som kvalat in är A.J Gormley, bartender på Mr.P i Göteborg och Jens Dahlberg, bartender på 20Hundra5 i Stockholm.

– Jag både älskar att blanda och att dricka Negroni, och jag är glad att även våra gäster börjat uppskatta drinken lika mycket. Mitt finalbidrag kommer att behålla originalet så intakt som möjligt, samtidigt som jag ger det en personlig touch. Den personliga touchen har inspiration i – min kärlek för Negroni, säger A.J Gormley.

­– Negroni är min absoluta favoritdrink, ingredienserna är den perfekta kombinationen för oss som gillar bittra, spritiga drinkar. Drinken jag kommer tävla med på söndag har tagit inspiration från min rötter i norra Sverige. Jag gör en nordisk Negroni kan man säga, säger Jens Dahlberg.

Negroni är klassisk italiensk drink som framförallt varit en favorit bland bartenders men under de senaste åren även blivit allt mer populär även framför bardisken.

­– Att Negroni blivit mer och mer populär i Sverige tror jag har att göra med att svenskar under de senaste åren börjat resa mer vilket också gör att de börjar testa nya saker, till exempel att äta bläckfisk och dricka Negroni. Samtidigt har bartenderyrket gjort en resa vilket innebär att fler vågar lita på oss, rekommenderar och dricker vi Negroni så törs de också, säger Andreas Bergman, bartender och delägare till Tjoget/ Linje tio arrangör av Negroni Open.

Om Negroni
Negroni sägs ha skapats i Florens under början av 1900-talet när greven Camillo Negroni kom hem från en Amerika-resa, där han hade lärt sig att man kunde blanda drinkar på ett annorlunda vis än vad som var vanligt i Italien vid den tiden. När han kom hem gick han till sitt favoritcafé och bad om att få sin Americano toppad med gin istället för sodavatten. Bartendern valde att även byta ut citronen mot en skiva apelsin och drinken Negroni var skapad.

Om Negroni week
Negroni week är en vecka där barer över hela världen skänker pengar till valfri välgörenhetsorganisation för varje såld Negroni. Veckan är ett bartenderinitiativ som arrangeras tillsammans med amerikanska Imbibe Magazine och Campari – en av de tre huvudingredienserna i Negroni. I år deltar hela 70 barer runt om i Sverige och tusentals barer över hela världen. Negroni Week pågår mellan den 5-11 juni.

Så blandar du en Negronin:
Ta lika delar av alla ingredienser och sila över ett isfyllt glas. Garnerna med apelsinklyfta eller apelsinzest.

Recept:
2 cl Campari
2 cl röd Vermouth
2 cl Gin
En skiva apelsin


Spottswoode´s, Napas Margaux - Sant eller falskt?

Vin Med otrolig och imponerade komplexitet, täthet och fokus, så gläds…
16 Oct, 2017

Ardbeg lanserar sällsynt 23-åring från destilleriets mörkaste tid

Whisky och Bourbon I början av november lanseras Ardbeg Twenty Something. En 23…
16 Oct, 2017

Åter i lager! - Sjörövarrom med stil - 91 poäng till J Bally 7 Ans Pyramide

Whisky och Bourbon I början av veckan så tipsade vi er om J…
10 Oct, 2017

Uppdrucket vecka 40

Vin Vive la France! Goda viner som sparats några år, ett…
13 Oct, 2017

D.E.W. and Brew väcker liv i klassisk irländsk tradition

Whisky och Bourbon Att dricka whiskey tillsammans med öl är en gammal irländsk…
13 Oct, 2017

Årets Sill 2017 med smak av O.P.Anderson

Whisky och Bourbon När Klädesholmen och Salt & Sill i år presenterade Årets…
13 Oct, 2017

Svensk vodka bäst i Asien

Whisky och Bourbon Purity Vodka från Ellinge har vunnit det högsta priset i…
12 Oct, 2017

Smakrikt bröd blir till öl av Paul Svensson och Melleruds

Whisky och Bourbon Höstens mest spännande gastronomiska samarbete är signerat Paul Svensson, Fotografiskas…
12 Oct, 2017

Imperial IPA – en ny ale signerad Fuller’s nya bryggmästare

Whisky och Bourbon Efter succén med lanseringen av Fuller’s Past Masters kommer nu…
12 Oct, 2017

The Macallan introducerar Edition No.3, limiterad utgåva

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar stolt Edition No.3 – en ny limiterad…
11 Oct, 2017
Artikelarkivet