Uppdrucket v.22!

Ulrika Karlsson 12 Jun, 2017
Vin Som alltid dröjer sig det vackra vädret kvar lite extra på Gotland, friska vindar gör att oväder drar undan. Kvar är solen, värmen och allt det vackra. Vi laddar batterierna med goda viner innan det är dags att återigen öppna Krakas, vår lilla restaurang på öns östra sida.

1996 Jacquesson Aÿ Grand Cru Vauzelle Terme Extra Brut 
CHAMPAGNE / FRANKRIKE / JACQUESSON
En sällsynt och underbar vinupplevelse, med facit i hand hade flaskan gynnats av ytterligare lagring. 1996 är första årgången som buteljerades av detta experimentvin. Druvorna kommer från den lilla vingården Vauzelle Terme i Aÿ, som 1980 planterades med pinot noir. Resultatet är enastående, en polerad, elegant och smakrik champagne med intensivt av mineral, röda frukter och inslag av citrusjuice och limeblad. Aromatiskt dröjer sig kvar i långa efterdyningar. Fantastiskt!

2014 Arnot-Roberts Watson Ranch Chardonnay
NAPA VALLEY / USA / ARNOT-ROBERTS 
Generöst och fruktdrivet med fin struktur och stor finess, producentens viner har tagit oss med storm. Härliga toner av färska aprikoser, nektarin och honungsmelon kantas av uns koriander och timjan. Smörigt samsas med tallbarr och vanilj, därtill delikat syra. Balansen är på plats om än gynnas vinet av något år ytterligare i butelj.

2014 Anthill Farms Peters Vineyard Syrah
SONOMA COAST / USA / ANTHILL FARMS 
Uppskattar verkligen vinet, vid flertal tillfällen har det druckits till olika typer av smakrik mat, tveklöst en härlig upplevelse med tydligt ursprung. Yppig mörk frukt och generösa fat med toner av mineral som piggar upp. Blå plommon, björnbär, basilika och svarta oliver kantas av mylla, tobaksblad och ceder i fin kombination. Uns flinta dröjer i eftersmaken. 


Bryggeriet Innis & Gunn och irländska destilleriet Tullamore D.E.W. släpper limiterad whiskeyfatslagrad stout

Whisky och Bourbon Kindred Spirits betyder tvillingsjälar och sammanfattar samarbetet mellan två pionjärer…
21 Feb, 2018
Artikelarkivet