Uppdrucket v 7 med Ulrika Karlsson

Ulrika Karlsson 19 Feb, 2018
Vin Fantastiska viner har präglat den gångna veckan, detta är ett axplock av allt gott som serverats. Mustigt rödvin från Napa och favoritvitt från Sonoma samsas med kultförklarad producent i Piemonte. Håll till godo!

2014 Colgin Syrah
NAPA VALLEY / USA / COLGIN CELLARS
Vinet inleder med massiva doningar gräddkola och nougat, det fullkomligt osar ur glaset. Sedan frigörs silkesmjuka inslag av plommon, torkad basilika och syltade björnbär med förnimmelser av vanilj i utsökt balans. Helheten smyger sig på, den djupa koncentrationen är i sin linda med stor potential att utvecklas ytterligare.

2004 Ciabot Mentin Ginestra
BAROLO / ITALIEN / DOMENICO CLERICO
Ännu tight, de tuffa tanninerna omgärdas av utvecklad frukt och livlig syra. Strävheten överraskar då övrigt i vinet nått finfin mognad. Syrliga lingon, söta körsbär och torkad dragon kantas av färska blommor och rostade efterdyningar. En häftig upplevelse med ungdomlig spänst.

2013 Kistler Les Noisetiers
SONOMA COAST / USA / KISTLER VINEYARDS
Införskaffade en låda när vinet lanserades, ett bra köp då flaskorna fört med sig stor glädje. Denna butelj bjuder intensivt av kokos och marsipan, något som dämpas i kontakt med syre. Toner av gula höstäpplen, rostade nötter och tallbarr smyger sig på, inslag av mineral bidrar med spänst.


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet