Uppdrucket v 7 med Ulrika Karlsson

Ulrika Karlsson 19 Feb, 2018
Vin Fantastiska viner har präglat den gångna veckan, detta är ett axplock av allt gott som serverats. Mustigt rödvin från Napa och favoritvitt från Sonoma samsas med kultförklarad producent i Piemonte. Håll till godo!

2014 Colgin Syrah
NAPA VALLEY / USA / COLGIN CELLARS
Vinet inleder med massiva doningar gräddkola och nougat, det fullkomligt osar ur glaset. Sedan frigörs silkesmjuka inslag av plommon, torkad basilika och syltade björnbär med förnimmelser av vanilj i utsökt balans. Helheten smyger sig på, den djupa koncentrationen är i sin linda med stor potential att utvecklas ytterligare.

2004 Ciabot Mentin Ginestra
BAROLO / ITALIEN / DOMENICO CLERICO
Ännu tight, de tuffa tanninerna omgärdas av utvecklad frukt och livlig syra. Strävheten överraskar då övrigt i vinet nått finfin mognad. Syrliga lingon, söta körsbär och torkad dragon kantas av färska blommor och rostade efterdyningar. En häftig upplevelse med ungdomlig spänst.

2013 Kistler Les Noisetiers
SONOMA COAST / USA / KISTLER VINEYARDS
Införskaffade en låda när vinet lanserades, ett bra köp då flaskorna fört med sig stor glädje. Denna butelj bjuder intensivt av kokos och marsipan, något som dämpas i kontakt med syre. Toner av gula höstäpplen, rostade nötter och tallbarr smyger sig på, inslag av mineral bidrar med spänst.


Säsongens Shake - Juledition

Mat och Restaurang Äntligen kan Phil´s Burger presentera den sista säsongens milkshake för…
13 Dec, 2018

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
13 Dec, 2018

Steffo på besök i podden

Whisky och Bourbon I veckans bonusavsnitt firar Brobergs värdar en tidig jul i…
13 Dec, 2018

Rökfritt på allmänna platser utomhus

Övrigt Det här har vi kämpat för i många år! Nu…
13 Dec, 2018

Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Mat och Restaurang Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har…
13 Dec, 2018

Grönt på julbordet

Övrigt Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära,…
12 Dec, 2018

Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Han ska lyfta Arlandas största mötesplats

Mat och Restaurang Det är med fokus på matupplevelser för stora konferenser och…
12 Dec, 2018

Så skiljer sig julborden från norr till söder

Mat och Restaurang Sylta i Stockholm, julostkaka i Dalarna och brunkål i norra…
12 Dec, 2018

Världens bästa casinohotell

Övrigt När kylan verkligen är som värst väder är det många…
11 Dec, 2018

SWF-buteljering nr 29: Paul John Whisky

Whisky och Bourbon Tillsammans med Symposion har Svenska Whiskyförbundets medlemmar fått erbjudande om…
12 Dec, 2018

Bodegas Roda i topp på Sucklings lista över topp 100 spanska viner

Vin Varje år utser vinkritikern James Suckling världens bästa viner per…
11 Dec, 2018

Choklad och whiskey sätter smakerna på Brillos nyårspizza

Mat och Restaurang Den 1 januari är det nationella pizzadagen. Dagen på året…
11 Dec, 2018

Martell VSOP Red Barrel

Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en…
11 Dec, 2018

Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018

Innis & Gunn släpper samlarobjekt

Whisky och Bourbon Skotska bryggeriet Innis & Gunn släpper exklusiv Imperial Stout lagrad…
10 Dec, 2018

Här är jultraditionerna ungdomar vill förändra

Övrigt Tre av fem unga svenskar upplever en eller flera jultraditioner…
10 Dec, 2018

Fem glöggdrinkar från Blossa

Whisky och Bourbon Blossa Spritz, Blossa Gimlet och Blossapolitan – detta är några…
10 Dec, 2018

Här är drinkarna som sätter prägel på julen

Whisky och Bourbon Glögg, julöl och nubbe - det är kul med jul.…
10 Dec, 2018

Lumbergh, glögg och julrim

Vin Ni Livets Goda- och Whisky & Bourbonläsare får mer än…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet