Uppdrucket vecka 16 med Ulrika Karlsson

Ulrika Karlsson 25 Apr, 2018
Vin Under veckan har det provats viner till den egna krogen Krakas, godbitar som platsar i vår dryckesmeny. Vi satsar rejält på innehåll och sätter alltid kvalitet framför pris.

2014 Barbaresco Gallina
PIEMONTE / ITALIEN / ODDERO
Underbar producent vars viner bjuder elegans snarare än kraft. Här drar karaktären åt röda bär och frukter med förförisk doft av parfym och blommor. Körsbärstonerna dominerar med lingonsyrligt och aromatiskt i oväntat mineralstinn eftersmak. Kort och gott ett fantastiskt vin.

2009 Brunello di Montalcino Castello di Argiano
TOSCANA / ITALIEN / SESTI
Silkesmjukt och utvecklat, ett favoritvin som korkas upp titt som tätt. Intensiva toner av syltade körsbär, russin, torkad basilika och gediget med rostad ek blir till utsökt helhet. Syran är snyggt placerad. Vinet spenderar 48 månader i fat, något som bidrar till komplexitet.

2016 Riesling Pfaffenberg
KREMSTAL / ÖSTERRIKE / SALOMON UNDHOF
Här förnimmer karaktären om lägets branta, granitfyllda vingårdar. Mineralerna duggar tätt, likaså inlagd persika, söta päron och mer kryddor än väntat. Ultrafrisk syra som matchas av bivax och sötmogen eftersmak. Tätare koncentration än väntat.


Folkkäre Leif GW Persson lanserar ”GW:s röda”

Vin Tegnér Spirits & Wine lanserar det röda vinet "GW:s röda"…
25 May, 2018

Stockholms Bränneri släpper rosa gin

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpper Stockholms Bränneri sin första batch…
25 May, 2018

Cantina Baglietti lanserar No. 7 och No. 10 i Sverige

Vin Efter en lång och noggrann process är vinhuset Cantina Baglietti,…
25 May, 2018

Moët & Chandon hyllar tennislegenden Roger Federer

Vin Igår, den 24 maj, lanserade Moët & Chandon en limiterad…
25 May, 2018

General med smak av svenska örter – nytt portionssnus från krögaren Karl Ljung

Whisky och Bourbon I dag lanseras General Gastronomy Series Summer 2018, ett portionssnus…
25 May, 2018

Världens kockar till Smaka på Stockholm

Mat och Restaurang 10 juni kommer kända kockar från hela världen till Smaka…
25 May, 2018

Arla inviger mognadslager i Falköping

Övrigt Tillsammans med Falbygdens Ost öppnar Arla ett mognads och förädlingslager…
24 May, 2018

Napolitansk pizzamarknad på Giro Pizzeria

Mat och Restaurang Lördag den 2 juni firar Giro Pizzeria Italiens nationaldag med…
24 May, 2018

Strålandet årgång av M. Chapoutiers Côtes du Rhône - 2016 Belleruche

Vin Ett toppnamn vet hur en slipsten ska dras och att…
24 May, 2018

Kaos när Kiviks Musteri släppte lös 2 miljoner sommarjobbare

Övrigt Rätt pollinering är en förutsättning för goda skördar från Kiviks…
23 May, 2018

Pontus in the Air är nominerad i ännu en internationell prestigetävling

Mat och Restaurang Pontus in the Air med Brasserie är nominerade i den…
23 May, 2018

Jordbruksverket tar ett helhetsgrepp om hållbar mat

Övrigt Jordbruksverket släpper nu en rapport om hur vi kan producera…
22 May, 2018

Cidraie hedrar sitt franska arv med ny sommarskrud

Whisky och Bourbon I över hundra år har cideräpplena i Normandie plockats för…
22 May, 2018

Inspiration - Proteinrik vaniljkaka med citron

Mat och Restaurang I detta recept inspireras vi av Maria Längfors som för…
22 May, 2018

Coppersmith´s samarbetar med 24 Västerås krogar

Whisky och Bourbon Ett tjugotal restauranger från Västerås gick ihop för att brygga…
22 May, 2018

Prosecco från Montelvini hos Winefinder

Vin Montelvini är en Prosecco i klassisk stil som Winefinders Wineteam…
22 May, 2018

150 ton mindre socker i Axfoods läsk

Övrigt Sockerhalten i Axfoods läsk av märket Premier minskas nu med…
22 May, 2018

Lansering av dessertvin från Brochet - Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015

Vin Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015 lanseras i Systembolagets…
21 May, 2018

Lavazza blir Stureplansgruppens nya kaffeleverantör

Övrigt Den Italienska kaffeleverantören Lavazza har skrivit avtal med Stureplansgruppen och…
21 May, 2018

Lasse Solum ny VD Divine AB

Vin Divine förstärker och hälsar Lasse välkommen som ny VD.
21 May, 2018
Artikelarkivet