Uppdrucket vecka 45 med Ulrika Karlsson

Ulrika Karlsson 10 Nov, 2017
Vin Några veckor i Frankrike och Italien bjuder på många minnesvärda vinupplevelser, fantastiska buteljer med oändligt gott innehåll. Denna vecka ägnades åt ungt och busigt av högsta kvalitet.

2013 Bâtard-Montrachet Grand Cru
BOURGOGNE / FRANKRIKE / DOMAINE GAGNARD-DELAGRANGE
En återkommande producent i repertoaren, Marie-Joseph Gagnard-Delagranges prestigevin håller fanan högt. Jag dricker gärna 2013 redan nu, den pigga men utvecklade frukten drar åt gula plommon och röda höstäpplen med rejäl dos mineral, aromatisk fräschör och nötiga fat. Som alltid smakar sista glaset bäst, lufta gärna!

 2013 Barolo Brunate
PIEMONTE / ITALIEN / CERETTO
Wow, ett vin som tål att väntas på. Luftning är ett måste, den tighta strävheten kantas av syrliga körsbär, parfym, viol och rödfruktig generositet med färska örter och lakrits i härlig kombination. Syran är intensiv likaså faten som dröjer kvar med viss kärvhet. Bör lagras.    

2008 Mailly Grand Cru Brut
CHAMPAGNE / FRANKRIKE / MAILLY
Överträffar förväntningarna med råge, framförallt den mjuka, fruktstinna framtoningen med perfekt balanserad mousse och nougat i både doft och smak. Syran är frisk, ännu råder ungdomlig stramhet därtill märks honungspastiller, exotiska frukter och lingonsyrligt avslut. Pinot noir och chardonnay i blandningen. 


Hierarkisk värld med starka ideal – Lotte Wellton har kartlagt krognäringen

Mat och Restaurang Lotte Wellton har forskat om vilka ideal som präglar restaurangnäringen.…
17 Nov, 2017

The Macallan lanserar Edition No.3 i samarbete med Roja Dove

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar Edition No.3 – en ny limiterad utgåva…
17 Nov, 2017

Moët & Chandon lanserar 2009 som Grand Vintage

Vin Moët & Chandon är stolta över att presentera Grand Vintage…
16 Nov, 2017

Skånskt mikrodestilleri bäst i världen

Whisky och Bourbon Världens ledande vin- och spritproducenter samlades igår i London för…
16 Nov, 2017

BrewDog lanserar ny öl i begränsad upplaga bara för Sverige – Hello My Name is Agnetha

Whisky och Bourbon Idag skålar BrewDog med sina svenska fans i en öl…
16 Nov, 2017

Facile & Co AB säljer varumärke Seriously vodka till engelsk spritdistributör

Whisky och Bourbon Facile & Co AB har sålt varumärke Seriously vodka till…
16 Nov, 2017

Champagnehuset Duval-Leroy släpper en ny champagne i samarbete med den franska sommeliereliten

Vin Champagnehuset Duval-Leroy släpper en ny Champagne i samarbete med den…
15 Nov, 2017

Pimpad krog intar Vasastan med Saffransfestival – inredningen producerad av Canon

Mat och Restaurang Bistro Casper på Dalagatan i Vasastan i Stockholm tar till…
15 Nov, 2017

Weingut Dr Loosen på Farangs Riesling Onsdag 15 november 2017

Mat och Restaurang Riesling onsdag denna vecka på Farang bjuder bland annat på…
15 Nov, 2017

Licor 43 sprider passion över Sverige med drink gjord på afrodisiaka

Whisky och Bourbon Lagom till att kylan sveper in över Sverige lanserar den…
14 Nov, 2017

Black Friday 2017

Övrigt Black Friday är en shoppingdag som härstammar från USA. Det…
14 Nov, 2017

Champagne Lanson lanseras i limiterad presentförpackning

Vin Lagom till december månad och startskottet för vinterns alla festligheter…
14 Nov, 2017

Tegnér & Son förfinar traditionen i ny julcognac

Whisky och Bourbon Galateas samarbete med prestigemärket Tegnér & Son fortsätter traditionen sedan…
13 Nov, 2017

Magic Mountain är Årets Munskänksvin 2017

Vin Sedan 2007 har Munskänkarna delat ut priset Årets Munskänksvin. På…
13 Nov, 2017

Nu kommer uppföljaren till In Flames Signature Craft Gin No13, Batch 1

Whisky och Bourbon När In Flames gav sig in på gin blev succén…
13 Nov, 2017

Kombucha - en uråldrig hälsokur

Övrigt Kombucha, fermenterat te, är en uråldrig hälsokur som har använts…
13 Nov, 2017

Höstens primör från Zeta

Övrigt Ju tidigare på säsongen oliver skördas, desto smakrikare blir olivoljan.…
12 Nov, 2017

Nedräkning för Sveriges bästa barer & krogar 2017

Whisky och Bourbon Snart avgörs Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse Bartenders’ Choice Awards. Nordens…
10 Nov, 2017

At Six skapar internationellt brunchkoncept i Stockholm

Mat och Restaurang Executive Chef Andreas Askling beskriver matkonceptet som “En visionär resa…
10 Nov, 2017

Uppdrucket vecka 45 med Ulrika Karlsson

Vin Några veckor i Frankrike och Italien bjuder på många minnesvärda…
10 Nov, 2017
Artikelarkivet