Uppsala Vin & Deli är tillbaka - 4-5 maj 2018

Livets Goda 9 May, 2017
Vin I höstas gick Uppsalas första vin- och delikatessmässa av stapeln på Uppsala Konsert & Kongress. Mässan var efterlängtad och många vinintresserade besökte arrangemanget som pågick under två dagar. Här fick besökarna möjlighet att provsmaka viner och andra drycker från hela världen och med hjälp av kunniga utställare fördjupa sina kunskaper. På plats fanns även delikatesser, ostar, choklad och mycket mer som besökarna kunde smaka och uppleva tillsammans med dryckerna.

- Huset fylldes av upplevelser för smaklökarna och många med stort intresse för mat och dryck fick en helg att minnas. Det känns väldigt roligt att vi får bygga vidare på detta och återigen stå värd för Uppsalas enda vin- och delimässa, säger Cecilia Björkenå, på Uppsala Konsert & Kongress.

Efter mässan i höstas skickade projektteamet bakom mässan ut frågor till både besökare och utställare vad man tyckte om Uppsala Vin & Deli och fick många engagerade svar från både besökare och utställare.

- Enkäten visade tydligt att Uppsala Vin & Deli är här för att stanna. Däremot upplevdes datumet inte optimal och därför beslutade vi att flytta mässan från höst till vår, berättar Emelie Oscarson, projektledare från Svenska Dryckesmässor som arrangerar Uppsala Vin & Deli tillsammans med UKK.

Det nya datumet för Uppsala Vin & Deli är 4-5 maj 2018 och redan nu är projektteamet igång med förberedelserna.

- Det känns jättekul! Varje år arrangerar vi på Svenska Dryckesmässor åtta dryckesmässor runt om i Sverige och självklart ska Uppsala ha en egen vin- & delikatessmässa, fortsätter Emelie.

Uppsala Vin & Deli 4-5 maj 2018
Mässan arrangeras av Svenska Dryckesmässor och Uppsala Konsert & Kongress Plats: Uppsala Konsert & Kongress Antal utställare: ca 55 st bestående av vin- och dryckesproducenter, importörer, bryggerier, chokladtillverkare, osttillverkare, delikatesstillverkare, lokala producenter, vinklubbar och mer. Åldersgräns: 20 år
Hemsida: www.uppsalavin.se
Facebook: www.facebook.se/uppsalavin /
#uppsalavin


Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018

Silver till Sverige i kock-EM

Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or…
17 Jun, 2018
Artikelarkivet