Vapiano inför värderingsstyrd rekrytering

Livets Goda 19 Oct, 2017
Mat och Restaurang Det krävs inga förkunskaper för att anställas på Vapiano. Restaurangkoncernen rekryterar utifrån beteenden, attityd och värderingar. Nu lanseras ett servicetest som tagits fram med hjälp av Vapianos egna restaurangchefer.

- Ingen vet bättre än våra restaurangchefer vilka personer som passar bäst hos oss. Därför har de fått vara med och utforma vårt nya servicetest som skickas ut till de som söker arbete hos oss, säger Erik Öhrn, HR-chef för Vapiano i Sverige.

Alla som söker arbete på Vapiano får göra testet i en första gallring. De får en enkätundersökning där de ställs inför olika vardagsdilemman som ingår i rollen som Vapianisti (Vapianos interna ord för medarbetare). Utifrån svaren kan Vapiano snabbt urskilja vilka kandidater som besitter rätt attityder för jobbet. De med värderingar och som visar beteenden som går hand i hand med Vapianos företagskultur går vidare till intervju.

Effektivisering av rekryteringsarbetet
- Rent resursmässigt lägger vi mindre tid på att läsa CV:n och värdera personer utifrån hur de valt att marknadsföra sig själva. Utbildning och arbetslivserfarenhet är enkelt att läsa sig till i ett CV – men det är desto svårare att bedöma attityd. Testet gör att vi blir mer specifika i vår rekrytering och snabbt kan plocka ut kandidater med rätt profil. Men jag måste också säga att jag tror att det kan vara bra även utifrån den arbetssökandes perspektiv; testet gör ju att personen får en försmak för vad arbetet på Vapiano kan innebära och avgöra ifall de tycker att det låter intressant, berättar Erik Öhrn:


Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Kockkniven i topp och grönare klappar till köket önskas

Övrigt Slowcookern, vakuumförpackaren och råsaftcentrifugen tar sig in på topplistan över…
14 Dec, 2018

Två kockar från SK Mat & Människor vann guld med Svenska Kocklandslaget

Mat och Restaurang Nyligen avgjordes Culinary World Cup i Luxemburg och Svenska Kocklandslaget…
14 Dec, 2018

Säsongens Shake - Juledition

Mat och Restaurang Äntligen kan Phil´s Burger presentera den sista säsongens milkshake för…
13 Dec, 2018

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
13 Dec, 2018

Steffo på besök i podden

Whisky och Bourbon I veckans bonusavsnitt firar Brobergs värdar en tidig jul i…
13 Dec, 2018

Rökfritt på allmänna platser utomhus

Övrigt Det här har vi kämpat för i många år! Nu…
13 Dec, 2018

Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Mat och Restaurang Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har…
13 Dec, 2018

Grönt på julbordet

Övrigt Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära,…
12 Dec, 2018

Han ska lyfta Arlandas största mötesplats

Mat och Restaurang Det är med fokus på matupplevelser för stora konferenser och…
12 Dec, 2018

Så skiljer sig julborden från norr till söder

Mat och Restaurang Sylta i Stockholm, julostkaka i Dalarna och brunkål i norra…
12 Dec, 2018

Världens bästa casinohotell

Övrigt När kylan verkligen är som värst väder är det många…
11 Dec, 2018

SWF-buteljering nr 29: Paul John Whisky

Whisky och Bourbon Tillsammans med Symposion har Svenska Whiskyförbundets medlemmar fått erbjudande om…
12 Dec, 2018

Bodegas Roda i topp på Sucklings lista över topp 100 spanska viner

Vin Varje år utser vinkritikern James Suckling världens bästa viner per…
11 Dec, 2018

Choklad och whiskey sätter smakerna på Brillos nyårspizza

Mat och Restaurang Den 1 januari är det nationella pizzadagen. Dagen på året…
11 Dec, 2018

Martell VSOP Red Barrel

Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en…
11 Dec, 2018

Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018

Innis & Gunn släpper samlarobjekt

Whisky och Bourbon Skotska bryggeriet Innis & Gunn släpper exklusiv Imperial Stout lagrad…
10 Dec, 2018

Här är jultraditionerna ungdomar vill förändra

Övrigt Tre av fem unga svenskar upplever en eller flera jultraditioner…
10 Dec, 2018

Fem glöggdrinkar från Blossa

Whisky och Bourbon Blossa Spritz, Blossa Gimlet och Blossapolitan – detta är några…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet