Vapiano inför värderingsstyrd rekrytering

Livets Goda 19 Oct, 2017
Mat och Restaurang Det krävs inga förkunskaper för att anställas på Vapiano. Restaurangkoncernen rekryterar utifrån beteenden, attityd och värderingar. Nu lanseras ett servicetest som tagits fram med hjälp av Vapianos egna restaurangchefer.

- Ingen vet bättre än våra restaurangchefer vilka personer som passar bäst hos oss. Därför har de fått vara med och utforma vårt nya servicetest som skickas ut till de som söker arbete hos oss, säger Erik Öhrn, HR-chef för Vapiano i Sverige.

Alla som söker arbete på Vapiano får göra testet i en första gallring. De får en enkätundersökning där de ställs inför olika vardagsdilemman som ingår i rollen som Vapianisti (Vapianos interna ord för medarbetare). Utifrån svaren kan Vapiano snabbt urskilja vilka kandidater som besitter rätt attityder för jobbet. De med värderingar och som visar beteenden som går hand i hand med Vapianos företagskultur går vidare till intervju.

Effektivisering av rekryteringsarbetet
- Rent resursmässigt lägger vi mindre tid på att läsa CV:n och värdera personer utifrån hur de valt att marknadsföra sig själva. Utbildning och arbetslivserfarenhet är enkelt att läsa sig till i ett CV – men det är desto svårare att bedöma attityd. Testet gör att vi blir mer specifika i vår rekrytering och snabbt kan plocka ut kandidater med rätt profil. Men jag måste också säga att jag tror att det kan vara bra även utifrån den arbetssökandes perspektiv; testet gör ju att personen får en försmak för vad arbetet på Vapiano kan innebära och avgöra ifall de tycker att det låter intressant, berättar Erik Öhrn:


Exklusivt parti med mogen vit Bourgogne hos Winefinder

Vin En producent, en årgång, tre viner, sex flaskor; här har…
21 Feb, 2018

Veuve Clicquot Rosé firar 200 år

Vin Champagnehuset Veuve Clicquot firar i år 200-årsdagen av Madame Cliquots…
20 Feb, 2018

Malmös högsta Cocktail Club invigs på lördag

Övrigt Nu äntligen öppnar Clarion Malmö Lives skybar, Kitchen & Table,…
20 Feb, 2018

Traditionell japansk svärdritual återinvigde Yasuragi

Övrigt Efter en åtta månader lång renovering och ombyggnad återinvigdes i…
20 Feb, 2018

Rosersbergs Slottsbryggeri lanserar en APA

Whisky och Bourbon Rosersbergs Slottsbryggeri lanserar nu ytterligare en egentillverkad mikrobryggd öl. Rosersbergs…
20 Feb, 2018

Marabou Premium i ny kostym

Övrigt Efter 16 år i sin klassiska kostym är det nu…
20 Feb, 2018

Dryckesbranschrapporten 2018

Whisky och Bourbon Enligt Dryckesbranschrapporten 2018 som släpptes under onsdagen finns idag över…
20 Feb, 2018

Ny årgång av Bodega Atamisque Serbal Cabernet Franc hos Winefinder

Vin Från Argentina och producenten Bodega Atamisque kommer vinet Serbal Cabernet…
20 Feb, 2018

Estrella Västkustchips certifierat med Svenskt Sigill

Övrigt Västkustchipsen är bättre än någonsin, det är kvalitetscertifieringen Svenskt Sigill…
20 Feb, 2018

Sveriges godaste ost utsedd

Övrigt Totalt delades tjugofem medaljer ut när Ostfestivalen gick av stapeln…
20 Feb, 2018

Stjärna till Hotell Borgholm i Guide Michelin

Mat och Restaurang Restaurangen på Hotell Borgholm med köksmästare Karin Fransson behåller sin…
20 Feb, 2018

Löfbergs nya kaffe stärker unga kaffeodlare

Övrigt Gott kaffe är ingen självklarhet när allt färre unga ser…
20 Feb, 2018

Uppdrucket v 7 med Ulrika Karlsson

Vin Fantastiska viner har präglat den gångna veckan, detta är ett…
19 Feb, 2018

Vinverket har öppnat

Vin Stockholms nya vinbar Vinverket har öppnat på Norrtullsgatan 24. Bakom…
19 Feb, 2018

Tommy Myllymäki tar över Stadsparken

Mat och Restaurang Tommy Myllymäki kommer att driva Stadsparken i Katrineholm, tillsammans med…
19 Feb, 2018

Ytterligare en hyllad årgång av Campogivanni Brunello di Montalcino DOCG 2012 lanseras exklusivt

Vin Campogiovanni Brunello di Monalcino DOCG 2012 lanseras fredagen den 2:a…
19 Feb, 2018

Preem lanserar ekologisk äggröra

Mat och Restaurang Preem utökar sitt freshfood-sortiment med en ekologisk äggröra gjord på…
19 Feb, 2018

Formbar vegofärs från Anamma

Mat och Restaurang Nu lanserar Anamma marknadens första veganska formbara färs. En efterlängtad…
19 Feb, 2018

Hernö Gin prisat för världens bästa gin för andra året i rad

Whisky och Bourbon Juryn för World Gin Awards har sagt sitt och hyllar…
16 Feb, 2018
Artikelarkivet