Vapiano inför värderingsstyrd rekrytering

Livets Goda 19 Oct, 2017
Mat och Restaurang Det krävs inga förkunskaper för att anställas på Vapiano. Restaurangkoncernen rekryterar utifrån beteenden, attityd och värderingar. Nu lanseras ett servicetest som tagits fram med hjälp av Vapianos egna restaurangchefer.

- Ingen vet bättre än våra restaurangchefer vilka personer som passar bäst hos oss. Därför har de fått vara med och utforma vårt nya servicetest som skickas ut till de som söker arbete hos oss, säger Erik Öhrn, HR-chef för Vapiano i Sverige.

Alla som söker arbete på Vapiano får göra testet i en första gallring. De får en enkätundersökning där de ställs inför olika vardagsdilemman som ingår i rollen som Vapianisti (Vapianos interna ord för medarbetare). Utifrån svaren kan Vapiano snabbt urskilja vilka kandidater som besitter rätt attityder för jobbet. De med värderingar och som visar beteenden som går hand i hand med Vapianos företagskultur går vidare till intervju.

Effektivisering av rekryteringsarbetet
- Rent resursmässigt lägger vi mindre tid på att läsa CV:n och värdera personer utifrån hur de valt att marknadsföra sig själva. Utbildning och arbetslivserfarenhet är enkelt att läsa sig till i ett CV – men det är desto svårare att bedöma attityd. Testet gör att vi blir mer specifika i vår rekrytering och snabbt kan plocka ut kandidater med rätt profil. Men jag måste också säga att jag tror att det kan vara bra även utifrån den arbetssökandes perspektiv; testet gör ju att personen får en försmak för vad arbetet på Vapiano kan innebära och avgöra ifall de tycker att det låter intressant, berättar Erik Öhrn:


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet