Vårfräscha förbättringar i SJs bistro

Livets Goda 16 Apr, 2018
Övrigt Under ett års tid har SJ serverat säsongsanpassade kalla och varma rätter från Kalf & Hansen ombord på X 2000-tågen. Nu kommer den 100 % ekologiska och närproducerade maten från den prisbelönta restaurangen att finnas ombord på alla SJ-tåg som har bistroförsäljning.

Samtidigt kommer tågresenärerna att hitta förmånliga menyerbjudanden, det vill säga lägre pris när man köper färdiga kombinationer av mat/snacks/kaffebröd och alkoholfri varm/kall dryck.

- Ett erbjudande som vi tror blir uppskattat är att SJ Priokunder på grå och svart nivå som får gratis kaffe kan köpa kaffebröd för bara en tia till sitt kaffe, säger Johan Hallström, sortimentsansvarig för bistron.

När SJ för ett par år sedan bytte ut hela bistrosortimentet mot ett utbud som innehåller betydligt högre andel ekologiskt, närproducerat och vegetariskt blev det succé bland resenärerna. Nu kommer samma sortiment även att finnas på nattågen som därmed får en klar förbättring i utbudet.

- Vi har fått väldigt fin respons från våra kunder som gillar det nya konceptet, men vi vet också att många vill ha ännu fler helt ekologiska alternativ att välja mellan. Därför är det väldigt roligt att vi nu kan erbjuda Kalf & Hansens rätter också på InterCitytågen och nattågen, säger Johan Hallström.


Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Kockkniven i topp och grönare klappar till köket önskas

Övrigt Slowcookern, vakuumförpackaren och råsaftcentrifugen tar sig in på topplistan över…
14 Dec, 2018

Två kockar från SK Mat & Människor vann guld med Svenska Kocklandslaget

Mat och Restaurang Nyligen avgjordes Culinary World Cup i Luxemburg och Svenska Kocklandslaget…
14 Dec, 2018

Säsongens Shake - Juledition

Mat och Restaurang Äntligen kan Phil´s Burger presentera den sista säsongens milkshake för…
13 Dec, 2018

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
13 Dec, 2018

Steffo på besök i podden

Whisky och Bourbon I veckans bonusavsnitt firar Brobergs värdar en tidig jul i…
13 Dec, 2018

Rökfritt på allmänna platser utomhus

Övrigt Det här har vi kämpat för i många år! Nu…
13 Dec, 2018

Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Mat och Restaurang Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har…
13 Dec, 2018

Grönt på julbordet

Övrigt Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära,…
12 Dec, 2018

Han ska lyfta Arlandas största mötesplats

Mat och Restaurang Det är med fokus på matupplevelser för stora konferenser och…
12 Dec, 2018

Så skiljer sig julborden från norr till söder

Mat och Restaurang Sylta i Stockholm, julostkaka i Dalarna och brunkål i norra…
12 Dec, 2018

Världens bästa casinohotell

Övrigt När kylan verkligen är som värst väder är det många…
11 Dec, 2018

SWF-buteljering nr 29: Paul John Whisky

Whisky och Bourbon Tillsammans med Symposion har Svenska Whiskyförbundets medlemmar fått erbjudande om…
12 Dec, 2018

Bodegas Roda i topp på Sucklings lista över topp 100 spanska viner

Vin Varje år utser vinkritikern James Suckling världens bästa viner per…
11 Dec, 2018

Choklad och whiskey sätter smakerna på Brillos nyårspizza

Mat och Restaurang Den 1 januari är det nationella pizzadagen. Dagen på året…
11 Dec, 2018

Martell VSOP Red Barrel

Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en…
11 Dec, 2018

Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018

Innis & Gunn släpper samlarobjekt

Whisky och Bourbon Skotska bryggeriet Innis & Gunn släpper exklusiv Imperial Stout lagrad…
10 Dec, 2018

Här är jultraditionerna ungdomar vill förändra

Övrigt Tre av fem unga svenskar upplever en eller flera jultraditioner…
10 Dec, 2018

Fem glöggdrinkar från Blossa

Whisky och Bourbon Blossa Spritz, Blossa Gimlet och Blossapolitan – detta är några…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet