Världsberömd Guest Chef of Honour till Kockarnas Krog

Livets Goda 10 Oct, 2017
Mat och Restaurang Nina Compton, USA, blir Sthlm Food & Wines första Guest Chef of Honour. Hon kommer att delta i Kockarnas Krog som firar 10-årsjubileum. Det uppmärksammas med den största satsningen någonsin.

Nytt för i år är att Sthlm Food & Wine har bjudit in en Guest Chef of Honour att medverka på Kockarnas Krog och runt om på mässan. Det är en av världens just nu bästa kockar, Nina Compton. Hon har lång erfarenhet och har bland annat utbildats av Daniel Boulud och hans team. Nu driver Nina en egen restaurang, Compère Lapin, på Old No. 77 Hotel & Chandlery i New Orleans. Förutom framgångarna med restaurangen har hon även utsetts till en av de bästa nykomlingarna 2017 av Food & Wine Magazine. Nina har även nominerats till James Beard Awards Best Chef: South.

- Det är med en enorm stolthet vi bjuder in Nina Compton till Sthlm Food & Wine och Kockarnas Krog. Det känns fantastiskt att vi kan ge besökarna möjligheten att smaka mat från en av de bästa i världen, säger stjärnkocken Fredrik Eriksson.

Det blir en stor variation bland rätterna i Kockarnas Krog – allt från veganska rätter till kötträtter av hög klass. Här samlas mångfalden inom modern matlagning.

De övriga kockarna i Kockarnas Krog 2017:

Titti Qvarnström
Malmös Michelinkock, som efter många år på Bloom in the Park nu utvecklar ett nytt restaurangkoncept med jordnära, hållbar, transparent och lokal matlagning i centrum.

Maximillian Lundin
Köttälskaren som blev vegan och nu driver The Plant och föreläser om medveten matlagning.

Fredrik Eriksson
Stjärnkocken som för tionde året i rad sätter upp Kockarnas Krog på Sthlm Food & Wine.

Mat- dryckesmässan Sthlm Food & Wine arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö 9-12 november.

För mer information, besök www.sthlmfoodandwine.se


Vegetarisk snabbmat på 5 minuter

Mat och Restaurang Nu lanseras tre färdiglagade, vegetariska bönrätter under det holländska varumärket…
13 Oct, 2017

Vegan eller stockholmsvegetarian - vilken är du?

Mat och Restaurang Intresset för vegetarisk matlagning har ökat rejält de senaste åren.…
12 Oct, 2017

Absolut Uncover - årets Limited Edition flaska är här

Whisky och Bourbon Med kreativitet som en av företagets drivkrafter presenterar Absolut nu…
11 Oct, 2017

Nils Oscar har producerat sprit i 18 år, men nu är det full satsning på öl som gäller

Whisky och Bourbon Det började som ett projekt 1999 och sedan dess har…
11 Oct, 2017

Svenskar slänger mat och får dåligt samvete

Mat och Restaurang En tredjedel av svenskarna slänger mat när de ser att…
11 Oct, 2017

I glaset; Wente Morning Fog Chardonnay

Vin Wente Vineyards grundades 1883 och är det äldsta familjeägda vineriet…
11 Oct, 2017

Vinfabriken satsar på ekologisk alkoholfri glögg med naturliga smaker

Vin Från Vinfabriken kommer tre helt alkoholfria glöggsorter genom Äppelglögg, Smålandsglögg…
11 Oct, 2017

Storslam för Brewery International på Stockholm Beer and Whiskey Festival

Whisky och Bourbon Under prisutdelningen på Stockholm Beer and Whisky Festival tog importören…
10 Oct, 2017

Världsberömd Guest Chef of Honour till Kockarnas Krog

Mat och Restaurang Nina Compton, USA, blir Sthlm Food & Wines första Guest…
10 Oct, 2017

Nyhet från Boschendal - Brut Rosé

Vin Nu lanserar den Sydafrikanska vinproducenten Boschendal en rosa nyhet: Boschendal…
10 Oct, 2017

Nytt prestigeavtal för Löfbergs

Övrigt Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad, Hotel Pigalle, Hotel Bellora, The Steam…
10 Oct, 2017

Nu är det svenska ägget certifierat

Mat och Restaurang På fredag är det Äggets Dag, lagom till dess lanseras…
10 Oct, 2017

Torsdag den 2:a november webblanseras ytterligare 30 flaskor av 2015 Charmes-Chambertin Grand Cru från Domaine Arlaud

Vin Torsdag den 2:a november webblanseras ytterligare 30 flaskor av succévinet…
9 Oct, 2017

Nya kanadensiska viner med för Sverige okända druvor lanseras idag

Vin Canwine, importföretaget specialiserat på kanadensiska viner, presenterar två viner av…
9 Oct, 2017

SAS utökar menyn i SAS Go med fokus på resenärers livsstil och kostbehov

Övrigt SAS fortsätter att anpassa erbjudandet efter önskemål från SAS resenärer.…
9 Oct, 2017

Wasa lanserar nya gluten- och laktosfria knäckebröd

Övrigt Den glutenfria trenden fortsätter att växa och allt fler svenskar…
9 Oct, 2017

MarieLouise Falk - ny ansvarig för Rånäs Slotts SPA-källa

Övrigt Rånäs Slott välkomnar MarieLouise Falk som från och med 1…
9 Oct, 2017

Nyhet från Ungern på Systembolaget - Bolyki Egri Bikavér

Vin Ungerska Eger producerar ett av landets mest kända viner. Besöker…
6 Oct, 2017

Hur Äppelpaj blev Potatischips

Övrigt Reaktionerna till Nyskördat Äppelpaj har varit splittrade och det återkommande…
6 Oct, 2017
Artikelarkivet