Världsberömd Guest Chef of Honour till Kockarnas Krog

Livets Goda 10 Oct, 2017
Mat och Restaurang Nina Compton, USA, blir Sthlm Food & Wines första Guest Chef of Honour. Hon kommer att delta i Kockarnas Krog som firar 10-årsjubileum. Det uppmärksammas med den största satsningen någonsin.

Nytt för i år är att Sthlm Food & Wine har bjudit in en Guest Chef of Honour att medverka på Kockarnas Krog och runt om på mässan. Det är en av världens just nu bästa kockar, Nina Compton. Hon har lång erfarenhet och har bland annat utbildats av Daniel Boulud och hans team. Nu driver Nina en egen restaurang, Compère Lapin, på Old No. 77 Hotel & Chandlery i New Orleans. Förutom framgångarna med restaurangen har hon även utsetts till en av de bästa nykomlingarna 2017 av Food & Wine Magazine. Nina har även nominerats till James Beard Awards Best Chef: South.

- Det är med en enorm stolthet vi bjuder in Nina Compton till Sthlm Food & Wine och Kockarnas Krog. Det känns fantastiskt att vi kan ge besökarna möjligheten att smaka mat från en av de bästa i världen, säger stjärnkocken Fredrik Eriksson.

Det blir en stor variation bland rätterna i Kockarnas Krog – allt från veganska rätter till kötträtter av hög klass. Här samlas mångfalden inom modern matlagning.

De övriga kockarna i Kockarnas Krog 2017:

Titti Qvarnström
Malmös Michelinkock, som efter många år på Bloom in the Park nu utvecklar ett nytt restaurangkoncept med jordnära, hållbar, transparent och lokal matlagning i centrum.

Maximillian Lundin
Köttälskaren som blev vegan och nu driver The Plant och föreläser om medveten matlagning.

Fredrik Eriksson
Stjärnkocken som för tionde året i rad sätter upp Kockarnas Krog på Sthlm Food & Wine.

Mat- dryckesmässan Sthlm Food & Wine arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö 9-12 november.

För mer information, besök www.sthlmfoodandwine.se


Varför servera franska viner till Nobelmiddagens svenska smaker?

Mat och Restaurang Nobelbanketten på Stadshuset i Stockholm är Sveriges främsta gastronomiska skyltfönster…
11 Dec, 2017

Napolitansk pizza är kulturarv

Mat och Restaurang Nu står det klart; konsten att baka napolitansk pizza är…
11 Dec, 2017

Scans julskinkor hamnar på första- och andraplats i Aftonbladets årliga julskinketest

Mat och Restaurang Bland totalt 18 testade julskinkor är Scan Gourmet Julskinka den…
11 Dec, 2017

Ny restaurang med livescen på Dramaten

Mat och Restaurang I Dramatens gamla biljettkontor öppnar fredagen den 15 december Dramatenbaren.…
11 Dec, 2017

Coop erbjuder svenskt kvalitetskött från Ölanda Säteri

Mat och Restaurang Svenska konsumenter väljer gärna svenskt kött. Nu kommer Coop tillsammans…
11 Dec, 2017

Så satsar Clarion Hotel och Marcus Samuelsson på sin restaurangpersonal

Mat och Restaurang Clarion Hotel och By Marcus Samuelsson™ stärker sin position som…
11 Dec, 2017

Taittinger Brut Réserve blev årets utvalda champagne till Nobelbanketten

Vin Det anrika champagnehuset Taittinger tilldelades den stora äran att förse…
11 Dec, 2017

Plantation 20th Anniversary XO

Whisky och Bourbon När Alexandre Gabriel som 22-åring började arbeta med en av…
8 Dec, 2017

Bangkoks Michelinguide lyfter Thailands turism

Mat och Restaurang Bangkoks mat- och dryckesscen är välkänd, och i går fick…
8 Dec, 2017

Inga idéer för helgens matlagning? - Låt dig inspireras av Livets Godas egengjorda recept

Mat och Restaurang Ibland går man tom på idéer när det gäller matlagning…
30 Nov, 2017

Don Melchor 2015 - "En av de bästa årgångarna i mitt liv"

Vin Från och med den 5 december finns 15 lådor á…
8 Dec, 2017

Glenmorangies innovativa arbete belönas med tre hållbarhetsutmärkelser

Whisky och Bourbon Under november belönades Glenmorangie trefaldigt för sitt initiativ och engagemang…
8 Dec, 2017

Sayan Isaksson smygöppnar nytt kök i Teatern

Mat och Restaurang Idag öppnar ett nytt kök i Teatern i Ringen centrum.…
8 Dec, 2017

Världspremiären för Bollinger La Grande Année Rosé 2007 sker i Sverige

Vin Som första land i världen sker lanseringen av Bollinger La…
8 Dec, 2017

Mikrobryggeri skapar unika möjligheter

Whisky och Bourbon Snart är det klart för den första ölbrygden i mikrobryggeriet,…
7 Dec, 2017

O’Learys får nytt utseende – som en del av ny varumärkesstrategi

Mat och Restaurang Nu uppdaterar restaurang- och sportbarskedjan O’Learys sin grafiska profil, vilket…
7 Dec, 2017

Gourmetburgaren Jureskog Signature är tillbaka på McDonald's – för sista gången

Mat och Restaurang Lärorikt och smakrikt samarbete med Johan Jureskog avslutas och firas…
7 Dec, 2017

Skånska Gastronomipriset 2017

Mat och Restaurang Skånska Gastronomiprisets jury har nöjet att tillkännage nomineringarna till 2017…
7 Dec, 2017

Gaja i dagens Webblansering på Systembolaget

Vin Klockan 10:00 idag satte en ny webblansering igång på Systembolaget…
7 Dec, 2017

Jessica Frej signerar nordiskt bokavtal med HarperCollins Nordic

Mat och Restaurang Matprofilen och TV-kocken Jessica Frej signerar nordiskt bokavtal med HarperCollins…
7 Dec, 2017
Artikelarkivet