Varma vinterdrinkar med nya Lillet Rouge

Livets Goda 9 Nov, 2017
Whisky och Bourbon Den första november lanseras Lillet Rouge på Systembolaget – en bärig fransk aperitif från det klassiska huset Lillet. I samband med detta så passar man här på att inspirera med ett par varma drinkar som passar till det kalla höst/vintervädret.

Lillet Rouge är en aperitif från Podensac i regionen Aquitaine i sydvästra Frankrike. Aperitifen, som fått en närmast ikonisk status i hemlandet, kommer i tre utföranden - Lillet Blanc (vit), Lillet Rosé (rosé) och nu även den röda Lillet Rouge, som lanseras i Systembolagets beställningssortiment den första november.

Med sina bäriga toner har Lillet Rouge en något fruktigare smak än sina syskon, vilket lämpar sig väl i höstinspirerade drinkar och cocktails. Aperitifen innehåller en blandning av 85 % vin och 15 % fruktlikör. För att få till balansen blandas yngre årgångar av Lillet med äldre årgångar, där vissa kan ha lagrats i upp till 20 år.

Lillet Rouge 
Art.nr: 76854 
Pris: 162 kr för 75cl 
Alkoholhalt: 17 %

Recept: Lillet Point Rouge
• 8 cl Lillet Rouge
• 10 cl fläderte
• 1,5 cl vaniljsockerlag
• 2 cl citronjuice
• Garnera med en citronskiva och en kanelstång

Koka upp te och blanda alla ingredienser direkt i en kopp eller mugg. Rör om och njut!

Recept: Lillet Cerise Rouge
• 5 cl Lillet Blanc
• 5 cl körsbärsjuice
• 5cl äppeljuice
• 2 cl kanelsockerlag
• 1 cl citronjuice
• Garnera med en äppelskiva en kanelstång

Värm alla ingredienser utan att koka dem. Garnera och servera!


Hierarkisk värld med starka ideal – Lotte Wellton har kartlagt krognäringen

Mat och Restaurang Lotte Wellton har forskat om vilka ideal som präglar restaurangnäringen.…
17 Nov, 2017

The Macallan lanserar Edition No.3 i samarbete med Roja Dove

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar Edition No.3 – en ny limiterad utgåva…
17 Nov, 2017

Moët & Chandon lanserar 2009 som Grand Vintage

Vin Moët & Chandon är stolta över att presentera Grand Vintage…
16 Nov, 2017

Skånskt mikrodestilleri bäst i världen

Whisky och Bourbon Världens ledande vin- och spritproducenter samlades igår i London för…
16 Nov, 2017

BrewDog lanserar ny öl i begränsad upplaga bara för Sverige – Hello My Name is Agnetha

Whisky och Bourbon Idag skålar BrewDog med sina svenska fans i en öl…
16 Nov, 2017

Facile & Co AB säljer varumärke Seriously vodka till engelsk spritdistributör

Whisky och Bourbon Facile & Co AB har sålt varumärke Seriously vodka till…
16 Nov, 2017

Champagnehuset Duval-Leroy släpper en ny champagne i samarbete med den franska sommeliereliten

Vin Champagnehuset Duval-Leroy släpper en ny Champagne i samarbete med den…
15 Nov, 2017

Pimpad krog intar Vasastan med Saffransfestival – inredningen producerad av Canon

Mat och Restaurang Bistro Casper på Dalagatan i Vasastan i Stockholm tar till…
15 Nov, 2017

Weingut Dr Loosen på Farangs Riesling Onsdag 15 november 2017

Mat och Restaurang Riesling onsdag denna vecka på Farang bjuder bland annat på…
15 Nov, 2017

Licor 43 sprider passion över Sverige med drink gjord på afrodisiaka

Whisky och Bourbon Lagom till att kylan sveper in över Sverige lanserar den…
14 Nov, 2017

Black Friday 2017

Övrigt Black Friday är en shoppingdag som härstammar från USA. Det…
14 Nov, 2017

Champagne Lanson lanseras i limiterad presentförpackning

Vin Lagom till december månad och startskottet för vinterns alla festligheter…
14 Nov, 2017

Tegnér & Son förfinar traditionen i ny julcognac

Whisky och Bourbon Galateas samarbete med prestigemärket Tegnér & Son fortsätter traditionen sedan…
13 Nov, 2017

Magic Mountain är Årets Munskänksvin 2017

Vin Sedan 2007 har Munskänkarna delat ut priset Årets Munskänksvin. På…
13 Nov, 2017

Nu kommer uppföljaren till In Flames Signature Craft Gin No13, Batch 1

Whisky och Bourbon När In Flames gav sig in på gin blev succén…
13 Nov, 2017

Kombucha - en uråldrig hälsokur

Övrigt Kombucha, fermenterat te, är en uråldrig hälsokur som har använts…
13 Nov, 2017

Höstens primör från Zeta

Övrigt Ju tidigare på säsongen oliver skördas, desto smakrikare blir olivoljan.…
12 Nov, 2017

Nedräkning för Sveriges bästa barer & krogar 2017

Whisky och Bourbon Snart avgörs Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse Bartenders’ Choice Awards. Nordens…
10 Nov, 2017

At Six skapar internationellt brunchkoncept i Stockholm

Mat och Restaurang Executive Chef Andreas Askling beskriver matkonceptet som “En visionär resa…
10 Nov, 2017

Uppdrucket vecka 45 med Ulrika Karlsson

Vin Några veckor i Frankrike och Italien bjuder på många minnesvärda…
10 Nov, 2017
Artikelarkivet