Västerbottensost® – fortsatt i topp bland rekommenderade varumärken

Livets Goda 22 Nov, 2017
Övrigt Västerbottensost® placerar sig på en stolt sjätteplats över Sveriges mest rekommenderade varumärken 2017.*

– Det är fantastiskt roligt och inspirerande. Vi har en lång och stolt historia i Burträsk och detta visar att svenska folket värdesätter god smak, kvalitet och det genuina hantverk som Västerbottensost står för, säger Maria Forsner, Brand Manager Västerbottensost.

På det lilla mejeriet i Burträsk arbetar dagligen ett motiverat team för att uppnå den unika smaken hos Västerbottensost. Varje ystning kontrolleras noga av ostmästare Thomas Rudin så att den uppnår varumärkets högt ställda krav och får titulera sig Västerbottensost. Och än idag tillverkas Västerbottensost enligt samma hemliga recept sedan begynnelsen 1872.

– Den unika smaken och den spännande mytomspunna historien fascinerar många. Att vi återkommande placerar oss högt upp på listan visar att Västerbottensost verkligen finns i svenska folkets hjärtan, fortsätter Maria Forsner.

Tidigare utmärkelser

De senaste åren har Västerbottensost stabilt placerat sig på YouGov’s topp 10-lista och även belönats med ett flertal andra fina utmärkelser;

  • YouGov, Brand Advocacy rankings 2017, ”Sveriges mest rekommenderade varumärken” (Plats: 6)
  • *YouGov, BrandIndex 2016 ”Sveriges bäst omtalade varumärken” (Plats: 5)
  • YouGov, Brand Advocacy rankings 2016, ”Sveriges mest rekommenderade varumärken” (Plats: 6)
  • Svenska Designpriset 2016, Guld till Västerbottensost förpackningsdesign
  • Ostfestivalen 2016, Sveriges bästa lagrade hårdost

Ostfestivalen 2018
Den 16-18 februari nästa år kommer Västerbottensost att delta vid Ostfestivalen i Stockholm. Med på plats finns ostmästare Thomas Rudin och lagerchef Ola Larsson, som båda har lång och gedigen erfarenhet av att tillverka Västerbottensost.  

 

*https://yougov.se/news/2017/11/21/sveriges-mest-rekommenderade-varumarken-2017/


Uppdrucket v 7 med Ulrika Karlsson

Vin Fantastiska viner har präglat den gångna veckan, detta är ett…
19 Feb, 2018

Vinverket har öppnat

Vin Stockholms nya vinbar Vinverket har öppnat på Norrtullsgatan 24. Bakom…
19 Feb, 2018

Tommy Myllymäki tar över Stadsparken

Mat och Restaurang Tommy Myllymäki kommer att driva Stadsparken i Katrineholm, tillsammans med…
19 Feb, 2018

Ytterligare en hyllad årgång av Campogivanni Brunello di Montalcino DOCG 2012 lanseras exklusivt

Vin Campogiovanni Brunello di Monalcino DOCG 2012 lanseras fredagen den 2:a…
19 Feb, 2018

Preem lanserar ekologisk äggröra

Mat och Restaurang Preem utökar sitt freshfood-sortiment med en ekologisk äggröra gjord på…
19 Feb, 2018

Formbar vegofärs från Anamma

Mat och Restaurang Nu lanserar Anamma marknadens första veganska formbara färs. En efterlängtad…
19 Feb, 2018

Hernö Gin prisat för världens bästa gin för andra året i rad

Whisky och Bourbon Juryn för World Gin Awards har sagt sitt och hyllar…
16 Feb, 2018

Arla investerar 100 miljoner kronor i den svenska osttillverkningen

Övrigt Under 2018 kommer Arla att investera 100 miljoner kronor i…
16 Feb, 2018

TheFork Festival 15 februari - 31 mars

Mat och Restaurang Idag återvänder det populära restaurangeventet ”TheFork Festival”. Festivalen pågår från…
15 Feb, 2018

Rätta formen lyfter Coca Cola-smaken

Övrigt Aromerna från vindruvor lyfts fram på ett mer eller mindre…
15 Feb, 2018

Nu är skrei-säsongen åter i full gång

Vin Den norska torsken skrei med sin unika märkning är en…
15 Feb, 2018

Fondberg & Co blir We & Wine

Vin Fondberg & Co AB har varit en av de ledande…
15 Feb, 2018

Västerbottensost® deltar i Ostfestivalen

Övrigt Fredag den 16 februari öppnas portarna till årets ostfestival på…
15 Feb, 2018

Blodapelsin och ingefära - andra upplagan av Small Batch lanseras

Övrigt I den andra upplagan av smakkonceptet Small Batch lanserar Swedish…
15 Feb, 2018

Kaffeskola - 10 skillnader mellan arabica och robusta

Övrigt I denna artikeln listar Hugo, Kafferosteriet Koppar, tio skillnader mellan…
15 Feb, 2018

Bre din macka som vanligt - med olivolja

Mat och Restaurang Den 14 februari lanserar Zeta en helt ny produkt för…
14 Feb, 2018

Fuller’s är huvudsponsor på The Bishops Arms brittiska vecka

Whisky och Bourbon Mellan den 12-18 februari pågår den brittiska veckan på The…
14 Feb, 2018

Nu lanseras Systembolagets första ekologiska brandy från Spanien

Whisky och Bourbon Från 1 mars finns Alvisa 10 Brandy Ecológico i Systembolagets…
14 Feb, 2018

Spännande drycker för spelkvällen

Övrigt I och med dagens teknologiska utveckling har spel- och casinosajter…
14 Feb, 2018

Circle K öppnar Sveriges största hamburgerkedja

Mat och Restaurang I ett nytt samarbete tillsammans med hamburgerrestaurangen KÄK, grundat av…
14 Feb, 2018
Artikelarkivet