Vegetarisk snabbmat på 5 minuter

Erik Dahlström 13 Oct, 2017
Mat och Restaurang Nu lanseras tre färdiglagade, vegetariska bönrätter under det holländska varumärket HAK: Linser Bolognese, Kikärtsgryta samt Bönchili Texmex. Produkten möter den starka vegetariska trenden där många byter ut kött mot vegetabilier en eller flera gånger i veckan, och färdiga bönrätter är ett både proteinrikt och klimatsmart alternativ.

Nu får vegetarianer, veganer och flexitarianer nya, vegetariska bönrätter från HAK att välja på. Rätterna finns i tre varianter; Linser Bolognese, Kikärtsgryta och Bönchili Texmex, varav HAK Kikärtsgryta och HAK Bönchili Texmex även är veganska. Utmärkande för samtliga är att de är färdiglagade, bara behöver värmas samt att de innehåller mycket grönsaker, mellan 39 och 48 procent.

HAK vegetariska bönrätter fungerar både som vegetariska ensamrätter och med valfritt tillbehör. De kan också användas som fyllning i en vegetarisk lasagne eller som bas i en gryta.

Ur hälsosynpunkt är det bra för alla att äta mer bönor. De är fullmatade med komplexa kolhydrater som bakterierna i tjocktarmen gillar, och det har visat sig ha en avgörande roll för immunförsvaret*. Äter man dessutom bönorna tillsammans med pasta, ris, gryner eller bröd, blir proteinet i måltiden fullvärdigt.

Bönchili Texmex- god i wraps eller tacos
Innehåller 34 procent kidneybönor och 39 procent grönsaker, främst lök, tomat, röd paprika och ärtor. Bönrätten är kryddad med chili och spiskummin och har en viss hetta i eftersmaken. 

Linser Bolognese – god till pasta
Innehåller 24 procent linser samt 48 procent grönsaker, främst tomat, morot, gul lök samt selleri. Har en tydlig smak av timjan och är god som ensamrätt eller i sällskap med valfritt köttslag eller halloumi. 

Kikärtsgryta – god med couscous
Innehåller 34 procent kikärtor samt 43 procent grönsaker, främst tomat, zucchini, morot, gul lök samt röd paprika. 

HAK vegetariska bönrätter, 500 g, finns att köpa i samtliga dagligvarukedjor och placeras antingen i färdigmat- eller bönhyllan. En påse räcker till 2-3 personer, kostar cirka 45 kronor och finns i butik vecka 41. Varumärket HAK saluförs av det italienska matvaruföretaget Di Luca & Di Luca.

http://nutritionsfakta.se/2017/09/14/tarmfloran-i-halsa-och-sjukdom/

 


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet