Vegetarisk snabbmat på 5 minuter

Erik Dahlström 13 Oct, 2017
Mat och Restaurang Nu lanseras tre färdiglagade, vegetariska bönrätter under det holländska varumärket HAK: Linser Bolognese, Kikärtsgryta samt Bönchili Texmex. Produkten möter den starka vegetariska trenden där många byter ut kött mot vegetabilier en eller flera gånger i veckan, och färdiga bönrätter är ett både proteinrikt och klimatsmart alternativ.

Nu får vegetarianer, veganer och flexitarianer nya, vegetariska bönrätter från HAK att välja på. Rätterna finns i tre varianter; Linser Bolognese, Kikärtsgryta och Bönchili Texmex, varav HAK Kikärtsgryta och HAK Bönchili Texmex även är veganska. Utmärkande för samtliga är att de är färdiglagade, bara behöver värmas samt att de innehåller mycket grönsaker, mellan 39 och 48 procent.

HAK vegetariska bönrätter fungerar både som vegetariska ensamrätter och med valfritt tillbehör. De kan också användas som fyllning i en vegetarisk lasagne eller som bas i en gryta.

Ur hälsosynpunkt är det bra för alla att äta mer bönor. De är fullmatade med komplexa kolhydrater som bakterierna i tjocktarmen gillar, och det har visat sig ha en avgörande roll för immunförsvaret*. Äter man dessutom bönorna tillsammans med pasta, ris, gryner eller bröd, blir proteinet i måltiden fullvärdigt.

Bönchili Texmex- god i wraps eller tacos
Innehåller 34 procent kidneybönor och 39 procent grönsaker, främst lök, tomat, röd paprika och ärtor. Bönrätten är kryddad med chili och spiskummin och har en viss hetta i eftersmaken. 

Linser Bolognese – god till pasta
Innehåller 24 procent linser samt 48 procent grönsaker, främst tomat, morot, gul lök samt selleri. Har en tydlig smak av timjan och är god som ensamrätt eller i sällskap med valfritt köttslag eller halloumi. 

Kikärtsgryta – god med couscous
Innehåller 34 procent kikärtor samt 43 procent grönsaker, främst tomat, zucchini, morot, gul lök samt röd paprika. 

HAK vegetariska bönrätter, 500 g, finns att köpa i samtliga dagligvarukedjor och placeras antingen i färdigmat- eller bönhyllan. En påse räcker till 2-3 personer, kostar cirka 45 kronor och finns i butik vecka 41. Varumärket HAK saluförs av det italienska matvaruföretaget Di Luca & Di Luca.

http://nutritionsfakta.se/2017/09/14/tarmfloran-i-halsa-och-sjukdom/

 


Varför servera franska viner till Nobelmiddagens svenska smaker?

Mat och Restaurang Nobelbanketten på Stadshuset i Stockholm är Sveriges främsta gastronomiska skyltfönster…
11 Dec, 2017

Napolitansk pizza är kulturarv

Mat och Restaurang Nu står det klart; konsten att baka napolitansk pizza är…
11 Dec, 2017

Scans julskinkor hamnar på första- och andraplats i Aftonbladets årliga julskinketest

Mat och Restaurang Bland totalt 18 testade julskinkor är Scan Gourmet Julskinka den…
11 Dec, 2017

Ny restaurang med livescen på Dramaten

Mat och Restaurang I Dramatens gamla biljettkontor öppnar fredagen den 15 december Dramatenbaren.…
11 Dec, 2017

Coop erbjuder svenskt kvalitetskött från Ölanda Säteri

Mat och Restaurang Svenska konsumenter väljer gärna svenskt kött. Nu kommer Coop tillsammans…
11 Dec, 2017

Så satsar Clarion Hotel och Marcus Samuelsson på sin restaurangpersonal

Mat och Restaurang Clarion Hotel och By Marcus Samuelsson™ stärker sin position som…
11 Dec, 2017

Taittinger Brut Réserve blev årets utvalda champagne till Nobelbanketten

Vin Det anrika champagnehuset Taittinger tilldelades den stora äran att förse…
11 Dec, 2017

Plantation 20th Anniversary XO

Whisky och Bourbon När Alexandre Gabriel som 22-åring började arbeta med en av…
8 Dec, 2017

Bangkoks Michelinguide lyfter Thailands turism

Mat och Restaurang Bangkoks mat- och dryckesscen är välkänd, och i går fick…
8 Dec, 2017

Inga idéer för helgens matlagning? - Låt dig inspireras av Livets Godas egengjorda recept

Mat och Restaurang Ibland går man tom på idéer när det gäller matlagning…
30 Nov, 2017

Don Melchor 2015 - "En av de bästa årgångarna i mitt liv"

Vin Från och med den 5 december finns 15 lådor á…
8 Dec, 2017

Glenmorangies innovativa arbete belönas med tre hållbarhetsutmärkelser

Whisky och Bourbon Under november belönades Glenmorangie trefaldigt för sitt initiativ och engagemang…
8 Dec, 2017

Sayan Isaksson smygöppnar nytt kök i Teatern

Mat och Restaurang Idag öppnar ett nytt kök i Teatern i Ringen centrum.…
8 Dec, 2017

Världspremiären för Bollinger La Grande Année Rosé 2007 sker i Sverige

Vin Som första land i världen sker lanseringen av Bollinger La…
8 Dec, 2017

Mikrobryggeri skapar unika möjligheter

Whisky och Bourbon Snart är det klart för den första ölbrygden i mikrobryggeriet,…
7 Dec, 2017

O’Learys får nytt utseende – som en del av ny varumärkesstrategi

Mat och Restaurang Nu uppdaterar restaurang- och sportbarskedjan O’Learys sin grafiska profil, vilket…
7 Dec, 2017

Gourmetburgaren Jureskog Signature är tillbaka på McDonald's – för sista gången

Mat och Restaurang Lärorikt och smakrikt samarbete med Johan Jureskog avslutas och firas…
7 Dec, 2017

Skånska Gastronomipriset 2017

Mat och Restaurang Skånska Gastronomiprisets jury har nöjet att tillkännage nomineringarna till 2017…
7 Dec, 2017

Gaja i dagens Webblansering på Systembolaget

Vin Klockan 10:00 idag satte en ny webblansering igång på Systembolaget…
7 Dec, 2017

Jessica Frej signerar nordiskt bokavtal med HarperCollins Nordic

Mat och Restaurang Matprofilen och TV-kocken Jessica Frej signerar nordiskt bokavtal med HarperCollins…
7 Dec, 2017
Artikelarkivet