Vegetarisk snabbmat på 5 minuter

Erik Dahlström 13 Oct, 2017
Mat och Restaurang Nu lanseras tre färdiglagade, vegetariska bönrätter under det holländska varumärket HAK: Linser Bolognese, Kikärtsgryta samt Bönchili Texmex. Produkten möter den starka vegetariska trenden där många byter ut kött mot vegetabilier en eller flera gånger i veckan, och färdiga bönrätter är ett både proteinrikt och klimatsmart alternativ.

Nu får vegetarianer, veganer och flexitarianer nya, vegetariska bönrätter från HAK att välja på. Rätterna finns i tre varianter; Linser Bolognese, Kikärtsgryta och Bönchili Texmex, varav HAK Kikärtsgryta och HAK Bönchili Texmex även är veganska. Utmärkande för samtliga är att de är färdiglagade, bara behöver värmas samt att de innehåller mycket grönsaker, mellan 39 och 48 procent.

HAK vegetariska bönrätter fungerar både som vegetariska ensamrätter och med valfritt tillbehör. De kan också användas som fyllning i en vegetarisk lasagne eller som bas i en gryta.

Ur hälsosynpunkt är det bra för alla att äta mer bönor. De är fullmatade med komplexa kolhydrater som bakterierna i tjocktarmen gillar, och det har visat sig ha en avgörande roll för immunförsvaret*. Äter man dessutom bönorna tillsammans med pasta, ris, gryner eller bröd, blir proteinet i måltiden fullvärdigt.

Bönchili Texmex- god i wraps eller tacos
Innehåller 34 procent kidneybönor och 39 procent grönsaker, främst lök, tomat, röd paprika och ärtor. Bönrätten är kryddad med chili och spiskummin och har en viss hetta i eftersmaken. 

Linser Bolognese – god till pasta
Innehåller 24 procent linser samt 48 procent grönsaker, främst tomat, morot, gul lök samt selleri. Har en tydlig smak av timjan och är god som ensamrätt eller i sällskap med valfritt köttslag eller halloumi. 

Kikärtsgryta – god med couscous
Innehåller 34 procent kikärtor samt 43 procent grönsaker, främst tomat, zucchini, morot, gul lök samt röd paprika. 

HAK vegetariska bönrätter, 500 g, finns att köpa i samtliga dagligvarukedjor och placeras antingen i färdigmat- eller bönhyllan. En påse räcker till 2-3 personer, kostar cirka 45 kronor och finns i butik vecka 41. Varumärket HAK saluförs av det italienska matvaruföretaget Di Luca & Di Luca.

http://nutritionsfakta.se/2017/09/14/tarmfloran-i-halsa-och-sjukdom/

 


Vegetarisk snabbmat på 5 minuter

Mat och Restaurang Nu lanseras tre färdiglagade, vegetariska bönrätter under det holländska varumärket…
13 Oct, 2017

Vegan eller stockholmsvegetarian - vilken är du?

Mat och Restaurang Intresset för vegetarisk matlagning har ökat rejält de senaste åren.…
12 Oct, 2017

Absolut Uncover - årets Limited Edition flaska är här

Whisky och Bourbon Med kreativitet som en av företagets drivkrafter presenterar Absolut nu…
11 Oct, 2017

Nils Oscar har producerat sprit i 18 år, men nu är det full satsning på öl som gäller

Whisky och Bourbon Det började som ett projekt 1999 och sedan dess har…
11 Oct, 2017

Svenskar slänger mat och får dåligt samvete

Mat och Restaurang En tredjedel av svenskarna slänger mat när de ser att…
11 Oct, 2017

I glaset; Wente Morning Fog Chardonnay

Vin Wente Vineyards grundades 1883 och är det äldsta familjeägda vineriet…
11 Oct, 2017

Vinfabriken satsar på ekologisk alkoholfri glögg med naturliga smaker

Vin Från Vinfabriken kommer tre helt alkoholfria glöggsorter genom Äppelglögg, Smålandsglögg…
11 Oct, 2017

Storslam för Brewery International på Stockholm Beer and Whiskey Festival

Whisky och Bourbon Under prisutdelningen på Stockholm Beer and Whisky Festival tog importören…
10 Oct, 2017

Världsberömd Guest Chef of Honour till Kockarnas Krog

Mat och Restaurang Nina Compton, USA, blir Sthlm Food & Wines första Guest…
10 Oct, 2017

Nyhet från Boschendal - Brut Rosé

Vin Nu lanserar den Sydafrikanska vinproducenten Boschendal en rosa nyhet: Boschendal…
10 Oct, 2017

Nytt prestigeavtal för Löfbergs

Övrigt Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad, Hotel Pigalle, Hotel Bellora, The Steam…
10 Oct, 2017

Nu är det svenska ägget certifierat

Mat och Restaurang På fredag är det Äggets Dag, lagom till dess lanseras…
10 Oct, 2017

Torsdag den 2:a november webblanseras ytterligare 30 flaskor av 2015 Charmes-Chambertin Grand Cru från Domaine Arlaud

Vin Torsdag den 2:a november webblanseras ytterligare 30 flaskor av succévinet…
9 Oct, 2017

Nya kanadensiska viner med för Sverige okända druvor lanseras idag

Vin Canwine, importföretaget specialiserat på kanadensiska viner, presenterar två viner av…
9 Oct, 2017

SAS utökar menyn i SAS Go med fokus på resenärers livsstil och kostbehov

Övrigt SAS fortsätter att anpassa erbjudandet efter önskemål från SAS resenärer.…
9 Oct, 2017

Wasa lanserar nya gluten- och laktosfria knäckebröd

Övrigt Den glutenfria trenden fortsätter att växa och allt fler svenskar…
9 Oct, 2017

MarieLouise Falk - ny ansvarig för Rånäs Slotts SPA-källa

Övrigt Rånäs Slott välkomnar MarieLouise Falk som från och med 1…
9 Oct, 2017

Nyhet från Ungern på Systembolaget - Bolyki Egri Bikavér

Vin Ungerska Eger producerar ett av landets mest kända viner. Besöker…
6 Oct, 2017

Hur Äppelpaj blev Potatischips

Övrigt Reaktionerna till Nyskördat Äppelpaj har varit splittrade och det återkommande…
6 Oct, 2017
Artikelarkivet