Veuve Clicquot Rosé firar 200 år

Livets Goda 20 Feb, 2018
Vin Champagnehuset Veuve Clicquot firar i år 200-årsdagen av Madame Cliquots klassiska roséchampagne. Startskottet för firandet äger rum den 13-15 mars i Reims, Frankrike. För att uppmärksamma jubileet laseras en jubileeumsflaska med en specialdesignad foliering. Veuve Clicquot Rosé jubileeumsflaska ersätter ordinarie flaska och finns i begränsad upplaga i Systembolagets beställningssortiment från den 15 mars för 499 kronor.

För över 200 år sedan skapades roséchampagnen genom färgning med hjälp av en mix av fläderbär. Detta var dock något som Madame Clicquot inte imponerades av och hon valde att bryta mot normen och skapa ett eget sätt att tillverka roséchampagne. Madame Clicquot var förtjust i rödvinsdruvan och dess skal från Bouzy i Champagnedistriktet, och blandade det röda vinet med sitt vita vin. Resultatet blev den ikoniska Veuve Clicquot Rosé. I år, för att fira 200-årsjubiléet, lanserar Veuve Clicquot en specialdesignad flaska i begränsad upplaga. Runt flaskans kork finns en snygg svart foliering, som innehåller ett gömt meddelande för att uppmärksamma 200-årsjubileet. 

Veuve Clicquot Rosé tillverkas genom att använda 50 till 60 olika sorters crus och är baserad på Veuve Clicquot Bruts traditionella blandning, 50-55 % Pinot Noir, 15-20 % Meunier och 28-33 % Chardonnay. Blandningen innehåller även 30-45 % lagrade viner från flera olika skördar, vilket bidrar till Veuve Clicquots typiska karaktär. Blandningen kompletteras sedan med 12-13 % rött vin, och tappas därefter upp i flaskor som mognar i vinkällaren under tre år.

Vi producerar än idag vår roséchampagne precis så som Madame Clicquot gjorde för 200 år sedan. Det traditionella tillvägagångssätt tillåter oss att skapa roséviner som är precisa och fulla av intensitet och elegans, säger Dominique Demarville, källarmästare Veuve Clicquot.

Veuve Clicquot Rosé jubileeumsflaska finns på utvalda restauranger, barer och hotell samt i Systembolagets beställningssortiment från den 15 mars 2018
Artikelnummer: 82169
Pris: 499 kronor
Volym: 750 ml.


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet