Vinet & Maten inspiration - Brittisk vinterfrukost på Livets Goda-vis med Fullers India Pale Ale

Livets Goda 21 Nov, 2017
Whisky och Bourbon För stunden råder vinterväder i stora delar av landet, och då tycker vi det är lite extra passande med denna inspiration som Livets Goda kokat ihop på redaktionen. Denna gång så har vi lagat en brittisk vinterfrukost på Livets Goda-vis, matchat för Fullers India Pale Ale. Enjoy!

Brittisk vinterfrukost på Livets Goda-vis i kombination till Fullers India Pale Ale
(330 ml / Nr 1518 / 18,90 kr / 93 LGP) - (Finns även som 500 ml flaska med art.nr 88753, 25,90 kr)
En riktigt bra öl där vi tjusas av den fina, rena frukten bestående av kanderade apelsinskal, lättsam honung och citrus, i kombination med försiktiga toner av chokladmalt, örter och en smakfull humlebeska. Strukturen är mjuk och fyllig, samtidigt som ölen behåller en krispig edge med skärpa och fräschör. Alla komponenter är väl integrerade och Fuller´s bjuder i denna tappning på såväl djup, kraft, komplexitet som elegans. Eftersmaken är lång och kvardröjande och avger en ytterst bra gomkänsla.

Till maten så delar ölen med sig av den krämiga frukten, samtidigt som den skänker fräschör och en lättsamhet. Den eleganta beskan lierar sig även utmärkt till den engelskinspirerade anrättningen, som är som en paj och pizza i ett, och som även lockar fram en fin sötma ur brygden i retur. Avslutningsvis fångar ölen snyggt upp rättens krydda och tillsammans finner de en harmoni i kombination där allt bara sitter som det ska.

Här hittar du Fullers India Pale Ale på Systembolaget

 

RECEPTET:
Brittisk vinterfrukost
på vårt vis

REVBENSSPJÄLL
400 g smördeg

FYLLNING (här kan du improvisera efter smak och
tycke men vi valde en klassisk brittisk hangover-frukost)
4 st ägg
16 skivor bacon, hackad i lagom bitar
4 st färska korvar (valfri sort men vi använde
svenska Taylor & Jones fläskkorv)
200 g riven Västerbottensost

Chilisauce

Salt
Peppar


GÖR SÅ HÄR
Börja med att värma upp ugnen till 200 grader.

KORVEN
Hacka korvarna i 1,5 cm stora bitar och stek på mellanvärme så att de får en fin yta. Ställ åt sidan.

Välj ut en lagom stor form. Placera ut smördegsplattorna och och skär ett snitt (som en ram) ca 1,5 cm från kanten. Börja med att fördela ut Västerbottensosten inom ”ramen”. Klicka ut lite chilisauce här och där. Fortsätt sedan med äggen som du kläcker över, sedan fördelar du ut bacon och sist korven.

Grädda i ugnen ca 20 minuter eller tills den fått en fin färg.

SERVERING
Servera direkt ur formen med extra chilisauce.

 


Nu släpps höstens exklusiva whiskysamlingar

Whisky och Bourbon Under hösten 2018 lanserar Diageo två serier av exklusiva skotska…
23 Oct, 2018

Josefine ”Ölgäris” Törnqvist är Årets Ölutvecklare 2018

Whisky och Bourbon Josefine ”Ölgäris” Törnqvist har tilldelats priset ”Årets Ölutvecklare 2018” för…
23 Oct, 2018

Ölen och maten: Löksoppa med prästosttoast till Krusovice Imperial

Mat och Restaurang Löksoppa med toast är en fransk klassiker. Vi förnyar den…
22 Oct, 2018

Succé för Dilmah School of Tea i Stockholm – Sveriges största te-event någonsin

Övrigt Dilmahs världsberömda School of Tea gick av stapeln på Fotografiska…
19 Oct, 2018

Små partier ÖL 19 oktober 2018 – 13 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium En lansering med kul mix av nyheter. Bland favoriterna finns…
19 Oct, 2018
Artikelarkivet