Webblanseringar från Champagne och Bourgogne

Livets Goda 18 Apr, 2017
Vin Torsdagen den 20 april har Systembolaget webblansering av två mycket eftersökta viner i begränsad upplaga - kultchampagnen Les Crayères från Egly-Ouriet och Clos de Lambrays Grand Cru 2011 från Bourgogne. Två eleganta och komplexa viner som några får chansen att njuta av.

84 buteljer Les Crayères
Svenske världsauktoriteten Richard Juhlin rankar Egly-Ouriet som den främste odlaren av Pinot Noir i hela Champagne. Vinmakaren Francis Egly är känd för sitt skickliga hantverk och för viner som alla är stora och generösa med frukt och lager på lager av smaker. Lång lagring på jästfällningen och en mycket stor lagringspotential är andra kännetecken för de här kultvinerna.
Pinot Noir-druvorna till prestigetappningen Blanc de Noirs Vieille Vignes kommer från vingården Les Crayères i Ambonnay, där stockarna är dryga 70 år gamla. Vinet har jästs och lagrats på ekfat. Ingen malolaktisk jäsning, filtrering eller klarning äger rum och vinet har vilat 52 månader på sin jästfällning före buteljeringen.

Pris: 1 129 kr

Nr 96004 Egly-Ouriet Grand Cru Blanc de Noirs Vieilles Vignes, 75 cl

Här kan ni beställa vinet >>

 

24 buteljer Clos de Lambrays 2011
Clos de Lambrays Grand Cru är den mest berömda av Morey St Denis fem Grand Cru-vingårdar. Drygt 40-åriga rankor växer i en brant sluttning på 250 meters höjd. Domaine des Lambrays förfogar över så gott som hela vingården på åtta hektar vars läge och mikroklimat ger unika förutsättningar för att odla Pinot Noir av yppersta kvalitet.
Egendomen klassas som femstjärning av Gault-Millau och nuvarande ägarparet Freund har tillsammans med vinmakaren Thierry Brouin de senaste tjugo åren arbetat hårt för att återge sitt prestigevin det världsrykte det förtjänar. 

Pris: 1 249 kr
Nr 95059 Clos de Lambrays Grand Cru 2011, 75 cl

Här kan ni beställa vinet >>


Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018

Silver till Sverige i kock-EM

Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or…
17 Jun, 2018
Artikelarkivet