Weber tar grillning till en ny nivå med nya Pulse-serien – smart teknik som passar innerstadsbalkongen

Livets Goda 19 Apr, 2018
Övrigt När våren nu äntligen är på väg lanserar Weber sin nya grillserie Pulse, som är grilltillverkarens ansats att ta grepp om den moderna livsstilen och framtidens grillning. Webers nya elgrillar är uppkopplade med smart teknik som ger dig samma förutsättningar och resultat som en kolgrill – utan trädgård och väntan.

Weber lanserar nu sin nya grillserie Pulse. En avancerad, eldriven grill med smart teknik anpassad just för att sammanföra den klassiska grillmetoden med den moderna livsstilen. Bekvämligheten med att bara kunna sätta i kontakten och börja grilla talar för sig själv. Grillen har också nog med kraft att snabbt uppnå hög temperatur för att kunna grilla ”på riktigt” och skapa samma känsla som vid grillning med kolgrill. Elgrillen blir så varm att den svarar med det typiska ”Tssssss-ljudet” när det du vill grilla placeras på gallret – vilket är unikt för att vara en elgrill.

Det är heller inget krav att vara grillexpert för att få goda resultat, tack vare smart teknik. Det digitala reglaget ställer in korrekt temperatur och den digitala termometern ansluts till telefonens iGrill-app där kvällens grillmästare bekvämt kan vaka över tillagningen. Och när vädret tvärt slår om - som det ju alltid gör - justeras temperaturen automatiskt efter de nya förhållandena.

Serien finns i två versioner: PULSE 1000 och PULSE 2000, där den senare har mer kraft, större yta samt dubbla grillzoner för att kunna grilla olika livsmedel samtidigt i två olika temperaturer.

- Att ha stenkoll på köttets innertemperatur via sin telefon och samtidigt kunna underhålla gästerna känns verkligen som framtidns grillning. Likaså möjligheten med de dubbla temperaturzonerna, som att kunna grilla ett vego-alternativ, samtidigt som du tillagar en fisk- eller köttbit som kräver en annan temperatur. Det tror jag är en väldigt uppskattad funktion sett till hur vi lever och äter i dag, säger Andreas Thorén, Brand Manager Weber Sverige.

Men PULSE-serien har kapaciteten att kunna tilltala även den kräsne grillentusiasten. Premiärtestaren - var danska stjärnkocken Kamilla Seidler, med utmärkelser som ”Bästa kvinnliga kock i Latinamerika”

*Stjärnkocken Kamilla Seidler kommer från Danmark, men driver sedan ett antal år den prisbelönta restaurangen Gustu i La Paz, Bolivia.

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine

Beijing8 fortsätter sin expansion och stärker sin närvaro i södra Sverige

Mat och Restaurang Under 2018 har Beijing8 öppnat upp tre restauranger och den…
19 Oct, 2018

Gevalia och Brynäs IF förlänger sponsoravtalet

Övrigt Det är ett av Sveriges mest profilerade samarbete mellan en…
19 Oct, 2018

Tak satsar på japansk brunch

Mat och Restaurang Varje lördag serverar restaurang Tak en Temaki Bonanza som närmast…
19 Oct, 2018

Nyhet - Texas Longhorn BBQ Brisket

Mat och Restaurang En nyhet från Texas Longhorn - BBQ Brisket - en…
19 Oct, 2018

​Det går bra för svensk Whisky – Box Destilleri AB utsett till Gasellföretag

Whisky och Bourbon Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket…
19 Oct, 2018

Museernas stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine

Mat och Restaurang Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt –…
19 Oct, 2018

Internationella champagnedagen till ära - 10 bra champagner på Systembolaget

Vin Idag är det den internationella champagnedagen och dagen till ära…
19 Oct, 2018

"Gömda" rariteter på beställningssortimentet - Bushmills 16 & 21 YO single malt

Vin 1608 var året då den holländska linsmakaren Hans Lippershey skapade…
19 Oct, 2018

Nytt poddavsnitt från Brobergs om livets vatten

Whisky och Bourbon I veckans podd oroas värdarna över stigande världspriser på korn.…
19 Oct, 2018

Ny årgång av Clos de l’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2012

Vin Vingården Le Clos de l’Oratoire des Papes producerar ett av…
18 Oct, 2018

Sebastian Ahlskog blir ny CFO på Readly

Övrigt Idag meddelar Readly, den globala prenumerationstjänsten för magasin, att Sebastian…
18 Oct, 2018

Better You-grundare startar nytt utvecklingsbolag inom wellness

Övrigt Med stor erfarenhet från hälsofackhandeln och produktutveckling har Patrick Svorono…
18 Oct, 2018

Natur och hållbarhet i fokus när nya Restaurang Skog har premiär

Mat och Restaurang Delikatesser som gran, björk och tall är några av de…
17 Oct, 2018

Stockholms Bränneri släpper årets Gin & Tonic Glögg

Whisky och Bourbon Den 15 november 2018 släpps årets upplaga av förra årets…
17 Oct, 2018

Ostskolan: Ostbricka av vinterostar

Mat och Restaurang Olika ostar är olika bra beroende på säsong, det är…
17 Oct, 2018

SMEG lanserar Blast Chiller för hemmabruk.

Mat och Restaurang Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera…
17 Oct, 2018

Harrys blir Hotell Fritidens vardagsrum

Mat och Restaurang I det gamla badhuset på Österleden börjar Hotell Fritiden ta…
17 Oct, 2018

Uber Eats expanderar – nu kan även göteborgare njuta av restaurangmat levererad direkt till dörren

Mat och Restaurang Thai, hamburgare eller räksallad – Uber Eats gör det nu…
17 Oct, 2018

Blossa Hantverksglögg 2018 med smak av svarta vinbär

Vin Nu lanseras årets Blossa Hantverksglögg – en hyllning till den…
17 Oct, 2018

95-poängare från Argentina hos Winefinder

Vin Decanter gav vinet Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato Mendoza 2015,…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet