Whiskycocktails i världsklass

Livets Goda 4 Oct, 2017
Whisky och Bourbon Sedan februari i år har Glenmorangie tillsammans med dryckeskonsulterna på Liquid Management för andra året i rad sökt Sveriges bästa skapare av cocktails med Glenmorangies single malt whisky. Bartendrar över hela landet har deltagit i The North, The Cooper & Men of Tains utbildning. Nio av dem utsågs till Men of Tain-ambassadörer, som under workshops fått lära sig allt om Glenmorangies historia, traditioner och ritualer av den kända barprofilen Robert Radovic.

Deltagarna i Men of Tain är alla mycket skickliga bartendrar som, inte helt oväntat, också arbetar på några av Stockholms främsta barer. Svante Lindberg, på Haymarket, Stockholm, vann med sin whiskycocktail ”Pitish Fashion”. Här nedan presenteras samtliga deltagare och deras whiskycocktails.

Alexander Alvarez, Hallwylska Stockholm
"Glade"

80 ml Glenmorangie Original
20 ml Nectar d’Or syrup
White Chocolate

Dante Siveland, Haymarket Stockholm
"This is not fashion"

50 ml Glenmorangie Lasanta
10 ml White Cacao liqueuer
10 ml Pear eau de vie
2 dash Long Pepper Tincture
2 dash Angostura bitter
Pinch of salt

Felix Heyman, Hotell Pigalle Göteborg
"Warmth of Tarlogie" 

50 ml Glenmorangie Lasanta
15 ml  Portersyrup
3 dash Seehusens New World Bitters

Karl Ljungblad, Tap Room Stockholm
"The view from Poseidon"

55 ml Glenmorangie original
15 ml Fino sherry
15 ml Orange cordial with Star Anise
4 dash Chocolate bitters

Mattias Hillberg, Drinks 20 Göteborg
"Greenpeace"

40 ml Glenmorangie Lasanta 
10 ml Cynar 
10 mll Green Chartreuse 
1 dash Seehuusen's Licorice bitter
2 dash Seehuusen's Orange bitter

Niklas Tannemyr, care/of Malmö
"Four's Fore" 

30 ml Glenmorangie Orignal 
20 ml Glenmorangie Quinta Ruban 
2 bar spoons of house-made port wine bitters 
2 bar spoons of hazelnut and chocolate malt syrup

Roberto Escobar, Reisen Stockholm
"One for the road"

50 ml Glenmorangie
20 ml Amaro Cio Ciaro
10 ml Stout/honey syrup
Espresso foam*

*20 cl Espresso
10 cl Egg white
3 cl Brown sugar
5 dash Coffee & Chocolate bitters

Svante Lindberg, Haymarket Stockholm
"Pictish Fashion - vinnarcocktailen"

60 ml Glenmorangie 10 "The original"
20 ml Flavored sugar of honey, Sancerre,

Belsazar white, apple and strawberry 
10 ml Sancerre
0.2 ml Absinthe
Cardamom

 Theo Backman, Taket Linköping
"Tropical Highlands"

Cocktail recipe:
60 ml Glenmorangie Original 
15 ml Pineapple syrup
4 dash Vanilla bitters

Victor Kling, The Dubliner Halmstad
"Bloody Oranges"

60 ml Glenmorangie Original
10 ml Campari 
Angostura and Orange bitters 
Baked orange with cinnamon & brown sugar
Sugar


Artikelarkivet