Whiskycocktails i världsklass

Livets Goda 4 Oct, 2017
Whisky och Bourbon Sedan februari i år har Glenmorangie tillsammans med dryckeskonsulterna på Liquid Management för andra året i rad sökt Sveriges bästa skapare av cocktails med Glenmorangies single malt whisky. Bartendrar över hela landet har deltagit i The North, The Cooper & Men of Tains utbildning. Nio av dem utsågs till Men of Tain-ambassadörer, som under workshops fått lära sig allt om Glenmorangies historia, traditioner och ritualer av den kända barprofilen Robert Radovic.

Deltagarna i Men of Tain är alla mycket skickliga bartendrar som, inte helt oväntat, också arbetar på några av Stockholms främsta barer. Svante Lindberg, på Haymarket, Stockholm, vann med sin whiskycocktail ”Pitish Fashion”. Här nedan presenteras samtliga deltagare och deras whiskycocktails.

Alexander Alvarez, Hallwylska Stockholm
"Glade"

80 ml Glenmorangie Original
20 ml Nectar d’Or syrup
White Chocolate

Dante Siveland, Haymarket Stockholm
"This is not fashion"

50 ml Glenmorangie Lasanta
10 ml White Cacao liqueuer
10 ml Pear eau de vie
2 dash Long Pepper Tincture
2 dash Angostura bitter
Pinch of salt

Felix Heyman, Hotell Pigalle Göteborg
"Warmth of Tarlogie" 

50 ml Glenmorangie Lasanta
15 ml  Portersyrup
3 dash Seehusens New World Bitters

Karl Ljungblad, Tap Room Stockholm
"The view from Poseidon"

55 ml Glenmorangie original
15 ml Fino sherry
15 ml Orange cordial with Star Anise
4 dash Chocolate bitters

Mattias Hillberg, Drinks 20 Göteborg
"Greenpeace"

40 ml Glenmorangie Lasanta 
10 ml Cynar 
10 mll Green Chartreuse 
1 dash Seehuusen's Licorice bitter
2 dash Seehuusen's Orange bitter

Niklas Tannemyr, care/of Malmö
"Four's Fore" 

30 ml Glenmorangie Orignal 
20 ml Glenmorangie Quinta Ruban 
2 bar spoons of house-made port wine bitters 
2 bar spoons of hazelnut and chocolate malt syrup

Roberto Escobar, Reisen Stockholm
"One for the road"

50 ml Glenmorangie
20 ml Amaro Cio Ciaro
10 ml Stout/honey syrup
Espresso foam*

*20 cl Espresso
10 cl Egg white
3 cl Brown sugar
5 dash Coffee & Chocolate bitters

Svante Lindberg, Haymarket Stockholm
"Pictish Fashion - vinnarcocktailen"

60 ml Glenmorangie 10 "The original"
20 ml Flavored sugar of honey, Sancerre,

Belsazar white, apple and strawberry 
10 ml Sancerre
0.2 ml Absinthe
Cardamom

 Theo Backman, Taket Linköping
"Tropical Highlands"

Cocktail recipe:
60 ml Glenmorangie Original 
15 ml Pineapple syrup
4 dash Vanilla bitters

Victor Kling, The Dubliner Halmstad
"Bloody Oranges"

60 ml Glenmorangie Original
10 ml Campari 
Angostura and Orange bitters 
Baked orange with cinnamon & brown sugar
Sugar


Spottswoode´s, Napas Margaux - Sant eller falskt?

Vin Med otrolig och imponerade komplexitet, täthet och fokus, så gläds…
16 Oct, 2017

Ardbeg lanserar sällsynt 23-åring från destilleriets mörkaste tid

Whisky och Bourbon I början av november lanseras Ardbeg Twenty Something. En 23…
16 Oct, 2017

Åter i lager! - Sjörövarrom med stil - 91 poäng till J Bally 7 Ans Pyramide

Whisky och Bourbon I början av veckan så tipsade vi er om J…
10 Oct, 2017

Uppdrucket vecka 40

Vin Vive la France! Goda viner som sparats några år, ett…
13 Oct, 2017

D.E.W. and Brew väcker liv i klassisk irländsk tradition

Whisky och Bourbon Att dricka whiskey tillsammans med öl är en gammal irländsk…
13 Oct, 2017

Årets Sill 2017 med smak av O.P.Anderson

Whisky och Bourbon När Klädesholmen och Salt & Sill i år presenterade Årets…
13 Oct, 2017

Svensk vodka bäst i Asien

Whisky och Bourbon Purity Vodka från Ellinge har vunnit det högsta priset i…
12 Oct, 2017

Smakrikt bröd blir till öl av Paul Svensson och Melleruds

Whisky och Bourbon Höstens mest spännande gastronomiska samarbete är signerat Paul Svensson, Fotografiskas…
12 Oct, 2017

Imperial IPA – en ny ale signerad Fuller’s nya bryggmästare

Whisky och Bourbon Efter succén med lanseringen av Fuller’s Past Masters kommer nu…
12 Oct, 2017

The Macallan introducerar Edition No.3, limiterad utgåva

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar stolt Edition No.3 – en ny limiterad…
11 Oct, 2017
Artikelarkivet