Winefinder lanserar unik Ducru-Beaucaillou kollektion

Livets Goda 28 Nov, 2017
Vin Vill du skapa en unik följeslagare på din livsresa mot din 75-årsdag? En gåva till ett släkting som föddes 2014? Är du krögare och vill ha ditt namn på en unik kollektion till er vinkällare? Oavsett anledning så får du här en upplevelse som räcker en hel generation.

Orden är Alex Tengvalls, VD på winefinder.se. Som en av väldigt få vinhandlare i världen erbjuder Winefinder nu sina kunder möjligheten att köpa en av totalt trettiotre exemplar av 2014 års årgångskollektion från det legendariska Bordeauxslottet Ducru-Beaucaillou med anor från 1720-talet.

Kollektionen består av följande format, som tillsammans motsvarar en volym på 100-stycken 750 ml flaskor.

Kollektionen, som endast finns i 33 numrerade exemplar över hela världen, levereras direkt från slottets källare där flaskorna hittills lagrats. Varje flaska förses med en unik etikett med köparens önskade namn. Alla Salamanazar, Melchior och Babylonium®-flaskor kommer dessutom att graveras med deras individuella nummer och ägarens signatur. Som ägare till kollektionen bjuds man dessutom - tillsammans med tre av sina gäster - på en exklusiv fest på Château Ducru-Beaucaillou i hjärtat av Bordeaux, torsdagen den 3:e mars 2033.

Vinet mognar förstås olika fort i de olika flaskstorlekarna - ju större desto långsammare. Därför kan vinet avnjutas under flera årtionden. Årgång 2014 av Ducru-Beaucaillou har dessutom fått mycket höga poäng av flera internationella vinkritiker.

Denna unika kollektion kostar 210.000 kronor och släpps under morgondagen hos Winefinder som har lyckats komma över två av de totalt 33 existerande kollektionerna. Vill du veta mer, besök Winefinders hemsida genom att klicka här.


Artikelarkivet