Yasuragi lanserar nya TV-fria rum

Livets Goda 19 Oct, 2017
Övrigt I en tid när vi sällan kopplar ned, utan mer eller mindre konstant låter oss översköljas av intryck från olika media, har det japanska spahotellet Yasuragi valt att skapa nya hotellrum utan TV.

För den gäst som verkligen vill ta steget fullt ut, vila hjärnan och gå in för det som ibland kallas digital detox, är 17 stycken av de 41 alldeles nyrenoverade rummen utan TV.

-Vi ser en ökad efterfrågan från våra gäster att hitta miljöer där man kan koppla bort världen för ett tag och verkligen stilla sina sinnen. Därav valde vi att inte ha fast installerade TV i en del av de nya rummen säger Madeleine Andersson, HR & Hotel Manager på Yasuragi.

Rummen ligger nära det japanska badet och är designade av Lisa Grape på Joyn Studio. De ger ett mjukt och inbäddat intryck med mörka träslag och ljusa textilier, som för tankarna till vinter och snö. Liksom övriga hotellrum på Yasuragi råder här den japanska enkelhetens princip med rena linjer, få färger i naturens kulörer och några väl utvalda designdetaljer. I de TV-fria rummen kommer det även att finnas en låda att lägga sin mobiltelefon i.

Mobilfriheten har sedan tidigare varit en viktig del av vistelsen i det japanska badet på Yasuragi. Att man nu erbjuder gästerna att utöka möjligheten att släppa det digitala för ett tag ser man som ett led i att förstärka sitt kundlöfte så att gästen kan koppla av och åka hem med ny kraft.

- Många är uppkopplade en stor del av dygnet. Vi vill ge människor en möjlighet att koppla ned och uppleva den avkoppling som då blir möjlig, fortsätter Madeleine Andersson.

Yasuragi har sedan starten 1997 haft det japanska badet som en grundsten i sitt koncept. Inspirationen till hela verksamheten kommer från det japanska, vare sig det gäller estetik, matupplevelser eller aktiviteter. Just nu bygger man om det japanska badet och förfinar restaurangkoncepten som ett naturligt steg i att fortsätta utveckla det japanska arv man har att förvalta. I tillägg till det är nu alla 191 hotellrum på Yasuragi renoverade i en stil inpirerad av japansk estetik. 1:a januari öppnar man åter för privatgäster att besöka Yasuragi.


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet