Hem Vinvärlden 1 600 utrop i årets första auktion, 4-6 mars

1 600 utrop i årets första auktion, 4-6 mars

av Livets Goda
I över 1 600 utrop hittar vi allt från mogna viner i det lägre prisspannet till de mest exklusiva buteljeringar dryckesvärlden har att bjuda på. Bland dyrbarheterna finns flera poster med Domaine de la Romanée-Conti, både i enstaka flaskor och i obrutna lådor. Romanée-Conti från årgång 1996 står i vinkategorin för högsta utropspriset: 100 000 kronor för en flaska. 
 

Bordeaux från klassiska årgångar

Kategorin Bordeaux står för flest antal poster. Från högerstranden tar Le Pin, Petrus, Lafleur och Cheval Blanc upp kampen med grannarna från vänsterstranden: Margaux, Lafite Rothschild, Latour, Mouton Rothschild och Haut-Brion. En parad av Bordeaux från ett flertal klassiska årgångar. Här finns såväl 1990-talsviner redo att börja avsmakas som 2000-talsviner med framtiden för sig. För vän av mognad finns en Château Latour 1934. Äldst i auktionen är annars en Madeira Tarantês från 1877.
 

Stor bredd i konjak och whisky

Bland starkvarorna hittar vi en ansenlig avdelning med konjak. En dryck med stort användningsområde; från druvkrispig och tidlös drinkbas till att stå för sig själv som avec. Även dess nemesis, whisky, står för ett imponerande utbud, som vanligt med tyngdpunkt i Skottland. Bland de 300 posterna whisky hittar vi The Macallan i flera sällan sedda äldre årgångar med 1938 som toppnummer. Bland utropen finns även två buteljeringar från Islay, destillerade 1964: Black Bowmore och Bowmore Gold. Bland utropen ser vi den bredd som kännetecknar det svenska whiskyintresset och dryckesintresset i stort.
 
– Patrik Nordström

Värderingsman, Systembolaget

Katalogen för auktionen finner ni här >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING