Hem Vinvärlden 10 bästa mousserande Livets Goda provat senaste månaderna

10 bästa mousserande Livets Goda provat senaste månaderna

av Livets Goda

2011 Agusti Torello Mata Gran Reserva Barrica
CAVA / SPANIEN / AGUSTI TORELLO / 750 / 96030 / 199 / 89 LGP
Favoritcava som präglas av sitt relativt varma ursprung, om än lyckas man med bibehållen spänst. Läckert av gula plommon, honungspastiller, vaniljkola och torkade aprikoser i riklig tappning. Syran ger helheten ett piggt avslut.
LEVERANTÖR: VIÑA ESPAÑOLA AB

Veuve Ambal Crémant de Bourgogne Brut
CRÉMANT DE BOURGOGNE / FRANKRIKE / VEUVE AMBAL / 750 / 7911 / 119 / 88 LGP
Medelstor, läcker doft av äpplen, citrus med lite svamptoner och mineral. Smaken är läskande med inslag av gröna äpplen, citrus och mineral. God och balanserad med bra syra och långt slut. Det här är gott!
LEVERANTÖR: VINIA SWEDEN AB

Piccini Memoro Sparkling Cuvée Extra Dry NV
TOSCANA / ITALIEN / PICCINI / 72567 / 89 KR / 750 / 88 LGP
Trevligt mousserande vin med mandarin, apelsin, äpple, citrus och lime i en fräsch, ursprungstydlig stil. Pigg, god, fräsch, elegant, okomplicerad. Befriande torrt avslut. Balanserad och god! Passar utmärkt som aperitif, social och till charkuterier.
LEVERANTÖR: ENJOY WINE & SPIRITS

2014 Raventos I Blanc Blanc De Blancs
PENEDÈS, SPANIEN, 149 KR, 88 LGP
Raventos Blanc de Blanc 2014 är gjord på de klassiska cavadruvorna macabeu, xarel-lo och parellada. Vinet görs enligt den traditionella metoden.
Ett mousserande vin med komplexitet och lite mer motstånd än vad folk normalt är vana i med dessa viner. Stor mineralisk ton i vinet, vilket kan dölja frukten en aning. Ett torrt och relativt stramt mousserande vin som kräver lite mer av sin husbonde. Bra matvin!
LEVERANTÖR: WINEFINDER

Prestige Concerto Chardonnay Brut
BOURGOGNE / FRANKRIKE / PAUL CHOLLET / 750 / 77459 / 183 / 88 LGP
Den rätt stora, brödig och något smöriga doften bjuder på mogna äpplen med lite toner av kärnhus och fetma. En trevlig och rätt komplex doft. Bra, balanserad smak med elegant mousse och långt slut. Mogna äpplen, grape och en fin syra som binder ihop det hela. Ett gott och seriöst vin.
LEVERANTÖR: CHASTEL BEVERAGE KB

2015 Von Buhl Riesling Sekt
PFALZ / TYSKLAND / REICHSRAT VON BUHL / 750 / 99173 / 189 / 88 LGP
Riktigt bra i sin torra, lite strama tappning. Limeblad, tuttifrutti, krita och äpplen är några av de inslag som förgyller helheten. Rostade mandlar dröjer i avslutningen.
LEVERANTÖR: JANAKE WINE GROUP AB

2013 Juvé y Camps Reserva de la Familia
PÉNEDES / SPANIEN / JUVÉ Y CAMPS / 750 / 77600 / 155 / 87 LGP
Denna cava bjuder på gula äppeltoner i en torr stil, med tuffa mineraliska anslag och en lätt passande bitterhet. Vi saknar lite djup och fruktighet, trots det en anständig cava utan några större toppar som gör sig väl till en tallrik med charkuterier.
LEVERANTÖR: ARCTIC BEVERAGE SWEDEN

La Marca Prosecco Blue Label
VENETIEN / ITALIEN / LA MARCA HARMAN HOUSE / 750 / 77313 / 99 KR / 86 LGP
Vita päron, nektariner, äpple, lime, tropiska vindar och kiwi med befriande torr och syrlig fräschör. Det är gott, behagligt och elegant. Vidare finner vi trädgårdsfrukt i form av fläder med en balanserad sötma som stramar upp mot slutet. Inget tungt, stort eller djupt, men gott och uppfriskande. Till charkuterier, aperitif eller i ensamt majestät. Bra sommarbagatell.
LEVERANTÖR: SPENDRUPS BRYGGERI

2016 Masi Moxxé
VENETIEN / ITALIEN / MASI / 750 / 77245 / 109 / 86 LGP
Mogen och ren med rökiga mineraliska toner och smak av vit persika, kiwi och ett visst rödbärigt inslag. Kanske något nedtonat för att vinet ska ge ett ordentligt intryck. Med det sagt är innehållet i den snygga buteljen fullt godkänt. Vinet ger ett kort, men trevlig mottagande helt enkelt.
LEVERANTÖR: VINUNIC

NV Cava Faustino Brut
CAVA / SPANIEN / FAUSTINO MARTINEZ / 750 / 85284 / 89 / 85 LGP
Finns lite mognad i frukten bestående av dominerande gula äpplen med stor mousse och mustighet. Balanserat återhållsam sötma, fräsch beska och en bra struktur. Ett godkänt bubbel som du bara ställer fram för ett enkelt och avslappnat intagande.
LEVERANTÖR: BIBENDUM

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING