Hem Nyheter 10 tips på bra julklappar till anställda

10 tips på bra julklappar till anställda

av Livets Goda

Efter ett långt år av hårt arbete tillsammans kan det vara på sin plats för ett företag att visa sin uppskattning för sina anställda. Att ge bort en julklapp till personalen är tradition inom många verksamheter, men själva processen av att välja ut den rätta gåvan kan kännas som ett heltidsarbete i sig. Till dig som inte vet vad de anställda ska få i present i år, har vi ett och annat tips.

Det kan låta som en logistisk mardröm att ge bort en julklapp till var och en av sina anställda – inte minst inom större verksamheter – men det behöver inte vara så krångligt. Det finns gott om praktiska och uppskattade alternativ att vända sig till på internet, där mycket av jobbet görs åt dig.

Letar du efter färdiga presenter med ett innehåll som går hem hos de allra flesta, så är lösningen sällan mer än några klick bort. Bland våra tips på fina julklappar till anställda hittar du i första hand alternativ som du kan beställa online och antingen skicka med bud eller dela ut direkt på kontoret.

Här hittar du tips på uppskattade gåvor att ge till sin personal – givetvis innehåller flera av förslagen en och annan delikatess för den som uppskattar livets goda.

Julkorgen är ett säkert kort

Något av det mest självklara du bör överväga när du ska ge bort en julklapp till personalen är den klassiska julkorgen. En färdig korg med godis, delikatesser eller en kombination med det bästa från båda världarna, brukar uppskattas av de allra flesta.

Med hjälp av sajter som Julkorgen.nu kan du hitta en rad olika alternativ, som exempelvis korgar med allt du behöver till julbordet, men också med andra typer av godsaker.

Lyxa till det med en delikatesskorg eller presentkorg

Misstänker du att de anställda är aningen trötta på maten och godiset från alla julbord, så kan det vara en bättre idé att avstå från de klassiska julkorgarna och istället ge bort en delikatesskorg. Julmat är fantastiskt, men med alla rester som tenderar att bli över är det lätt att bli trött på det så fort julafton är över. Med det i åtanke kan exklusiva delikatesser från exempelvis Medelhavsländer som Italien, Frankrike och Spanien vara mer än välkommet.

Precis som för julkorgar, så finns det webbplatser som hjälper dig att hitta högkvalitativa delikatesskorgar. I det här fallet är delikatesskorg.se en sajt att rekommendera.

Presentboxen ger fler valmöjligheter

Korgarna med ätbara delikatesser av olika slag är populära, men ibland vill man variera sig en aning och då kan en presentbox från exempelvis Presentbud.nu vara att föredra. Väljer du en presentbox har du möjligheten att ge bort mer än bara godsaker (även om du givetvis kan hitta gott om alternativ även med det).

Här hittar du allt från godisboxar, spakit till lådor med prylar för kaffeälskaren. För tips på presentboxar som går att skicka direkt till mottagaren, se skicka-presentbox.se som hjälper både privatpersoner och företag att hitta rätt presentbox.

Smarta företagspresenter

Det är ett vågspel att ge bort prylar i present. Risken finns alltid att mottagaren redan har det du ger bort – men den risken kan du minimera genom att välja något annorlunda och oväntat att lägga i julklappen.

Uppskattar de anställda på företaget smarta lösningar och nörderi av olika slag kan du med framgång hitta något finurligt att ge bort på en sajt som Smartasaker.se. Där finns alla typer av prylar som hjälper en i vardagen, men som man kanske inte alltid tänker på att köpa till sig själv.

Julblommor

Att skicka vackra julblommor är ett populärt val, speciellt när du önskar inkludera en julhälsning med leverans vid specifika datum. Floristen euroflorist.se erbjuder julblomsbuketter av amaryllis, rosor & tulpaner som kan levereras 21-24 december.

Upplevelsen är minnesvärd

Är du och dina anställda trötta på konsumtionshets och materiella ting finns det också valmöjligheter. De senaste åren har det blivit väldigt populärt att ge bort upplevelser av olika slag, och det är inte svårt att förstå varför. Att få dela en händelse med någon man tycker om kan skapa minnen för livet, medan prylar ofta hamnar i förrådet eller på återvinningscentralen förr eller senare.

På sajter som Upplevelse.com kan man hitta en stor mängd olika upplevelser att ge bort – från diverse provningar av livets goda till aktiviteter för våghalsen. Att då och då varva de materiella julklapparna med upplevelsegåvor kan bli en riktig succé.

En grön gåva – en modern favorit

Det blir allt viktigare för såväl företag som privatpersoner att visa sitt miljöengagemang och det är något du kan ha i åtanke när ska välja ut en julklapp. Befinner du dig på ett företag där du vet att hållbarhet är en prioritet bland de anställda kan gröna gåvor av olika slag vara värda att överväga.

Ett tips är att ge bort ett träd i julklapp. Det låter inte nödvändigtvis mycket för världen, men när man läser på vad det faktiskt innebär kommer det säkerligen att uppskattas. Mottagaren kommer exempelvis få möjligheten att följa sitt träds utveckling och hur mycket koldioxid det tar upp. Trädets värde ökar dessutom med tiden och när det i slutet av sin livslängd avverkas för att bli hållbart timmer, så får mottagaren vinsten.

Presentkort gör det omöjligt att misslyckas

Vi avslutar med tre lite mer generella förslag på julklappar till de anställda, och först ut är presentkortet – allas vår räddare i nöden när fantasin tryter.

Det ska erkännas att presentkort av olika slag inte är den personligaste gåvan man kan ge bort. Med det sagt ska man inte heller förneka att det är en väldigt praktisk och ofta omtyckt present att få som mottagare. Vill du undvika sura miner kan presentkortet med andra ord vara det bästa alternativet – det går helt enkelt inte att misslyckas.

Vilken typ av presentkort du väljer att ge till de anställda är upp till dig, och ditt beslut kommer säkerligen variera beroende på vilken typ av verksamhet ni är. Det kan vara bra att veta att det finns gott om digitala presentkort att välja mellan, inklusive möjligheten att skicka presentkort direkt i mobilen.

Bjud de anställda på något unikt

Ibland stirrar vi oss blinda på att vi måste ge bort någon fysisk pryl eller dylikt, men som företag har man också möjligheten att bjuda de anställda på något speciellt. Det är möjligt att ni redan anordnar ett årligt julbord eller en julfest, men det går också att arrangera något mer unikt. Åk i väg någonstans, bjud in någon oväntat, dela på en upplevelse tillsammans – möjligheterna är oändliga.

Låt personalen välja

Upplever du och ditt företag att hur noga ni än anstränger er, så är det varje år en och annan som blir besviken över den årliga julklappen. Då kan ni alltid ge de anställda möjligheten att själv välja ut en julklapp.

Det finns diverse tjänster som erbjuder möjligheten att välja en produkt från ett urval gåvor, vilket är ett alternativ. Ett annat alternativ är att de anställda turas om att bestämma vad årets julklapp ska bli. Det kommer sannolikt inte att fungera på ett större företag, men för mindre verksamheter med några få anställda kan det vara värt att överväga.

Att välja ut en fin företagsjulklapp kan leda till beslutsångest, men som du ser är valmöjligheterna många och med rätt alternativ kan jakten på den rätta presenten till och med bli lustfylld.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING