Hem NyheterNyhet WB 100 listningar senare – nu lanseras Pomello i Sverige

100 listningar senare – nu lanseras Pomello i Sverige

av Livets Goda

Den 2 maj lanseras Pomello i Sverige, en aperitif med smak av grapefrukt och fläder. En uppfriskande succé som först lanserades i London och nu finns representerad på över 100 ställen runt om i UK. 

Born in Sweden, raised in LA – så lyder rubriken för historien som berättar om aperitifen Pomello. Smakkombinationen av Kaliforniagrapefrukt och fläderblomma är en hyllning till fusionen LA-livsstil och svensk kultur, en blandning av två länder i en flaska. Den 2 maj lanseras därför Pomello i Sverige, samtidigt som uteserveringarna officiellt öppnar och våren anländer på riktigt.

“Att lansera Pomello i Sverige känns jätteviktigt för mig. Förutom att det är mitt hemland så är jag av uppfattningen att Sverige driver trender runt om i Europa. Landet utstrålar elegans och det känns klockrent för vårt dryckesmärke”, säger Pomellos grundare Malin Spano.

Pomello lanserades för första gången i London i juni 2023 och har på mindre än ett år lyckats lista sig på några av Englands mest exklusiva restauranger och medlemsklubbar. Annabel’s, som är en del av Birley Clubs, Selfridges, Claridge’s Hotel och The Ivy restaurangerna är bara några exempel av de drygt 100 ställen där aperitifen finns listad. Under Cartier Queens Club Polo 2023 agerade Pomello dessutom officiell dryckespartner, en förfrågan som inkom i samband med att drycken lanserades på den engelska marknaden.

“Vi har växt mycket snabbare än vad vi först trodde var möjligt. Att samtliga Birley Clubs i London var först med att servera vår aperitif gav oss en kvalitetsstämpel som har gett oss viktig fart i vår expansion. Vi har fokuserat på ställen som vi tycker om att gå till och sedan har vi vuxit utifrån det”, säger Malin Spano.

I och med Sverigelanseringen seglar Pomello in som beställningsvara på Systembolaget. Samtidigt representeras drycken på menyn på några av Stockholms mest exklusiva restauranger. Aperitifen kommer där att listas under namnet Pomello Spritz, vilket är märkets signaturdrink. Den mixas genom att blanda aperitifen med någon form av mousserande samt is och gör sig snyggast garnerad med en grapefruktskiva.

RELATERAD LÄSNING