Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang 100-tals miljoner satsas på Idre Himmelfjäll

100-tals miljoner satsas på Idre Himmelfjäll

av Livets Goda

Nya fjälldestinationen Idre Himmelfjäll har tagits emot med öppna armar och dubblade antal åkare i vintras mot året innan. Inför kommande vintersäsong satsas ytterligare 100-tals miljoner i anläggningen. Några av nyheterna är 1 300 bäddar i nya lägenheter och stugor, en helt ny tävlingsbacke och ett skidtorg för de minsta. Dessutom öppnar en ny restaurang byggd med miljöprofil som bjuder på 175 sittplatser.

Det är nu knappt två år sedan Idre Himmelfjäll invigdes och anläggningen har sedan dess utvecklats rejält. Inte minst barnfamiljerna har hittat hit och tomtförsäljningen har gått långt över förväntan. Inför säsongen 2021/2022 satsas det 100-tals miljoner i anläggningen och här är några av nyheterna:

  • Över 1 300 nya bäddar i moderna hus och lägenheter byggs av en rad privatpersoner och olika företag.
  • 4 nya nedfarter, varav en tävlingsbacke med namn efter Frida Hansdotter; Frida Race Arena
  • Skidtorg med åkband och liftkarusell för de allra minsta åkarna
  • Ny restaurang med 175 sittplatser, reception och kiosk helt byggd med miljöprofil där exempelvis energianvändningen med råge understiger kraven på byggreglerna.
  • Tema rennäring och samisk kultur. Mattias Jonsson från Idre Sameby bjuder in besökare att lära sig mer om den samiska kulturen med rennäringen.
  • Nya parkeringsytor, billaddare, grillplatser och toaletter i direkt anslutning till backarna.

Restaurang Renen och Älgen invigs preliminärt den 10 december och byggs stilmässigt som en modern lodge. Satsningen ger just nu 300 bygg- och anläggningsarbetare inför säsongen, mestadels från norra Dalarna.

– Utvecklingen i Idre Himmelfjäll överträffar våra förväntningar och det är väldigt spännande att se hur nyheterna kommer att tas emot av alla barnfamiljer som kommer att gästa oss den kommande vintersäsongen, säger Torbjörn Wallin, vd Idre Himmelfjäll.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING