Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang 118 628 blivande studenter får Det gröna kuvertet – skall förbereda unga för arbetslivet

118 628 blivande studenter får Det gröna kuvertet – skall förbereda unga för arbetslivet

av Christoffer Enquist

Just nu funderar tiotusentals gymnasieungdomar på vad de ska göra efter studenten. Steget från skolan och in i arbetslivet kan kännas stort och många ungdomar saknar grundläggande kunskap om vad som väntar dem på arbetsmarknaden. Starten på arbetslivet påverkar ungas syn på framtiden och den egna förmågan. För att fler ska få en bra start skickar McDonald’s nu ut Det gröna kuvertet till 118 628 sistaårselever på gymnasiet – med 10 tips för en bra start i arbetslivet.

Undersökningar visar att mer än hälften av unga inte vet eller är osäkra på var de kan vända sig för att hitta information om arbetslivet och vidare studier och hela 7 av 10 unga tycker att de har fått för lite kunskap om arbetsmarknaden1. Syftet med det gröna kuvertet att ge den som är grön på arbetsmarknaden kunskap som bidrar till en bättre start i arbetslivet.

Det gröna kuvertet innehåller 10 tips med fokus på den anställdas rättigheter men också på förväntningar arbetsgivare har på unga. Tipsen handlar exempelvis om vikten av ett skriftligt anställningskontrakt, när man har rätt att få sitt schema och hur det funkar med lönesättning. Men också vikten av att kunna ta feedback, följa viktiga säkerhetsregler och ta ansvar över sin tid.

”Vi anställer tusentals unga varje år och vet att många unga känner osäkerhet när de tar steget in i arbetslivet. Som en av Sveriges största privata ungdomsarbetsgivare vet vi hur viktig en bra start i arbetslivet är för både självkänslan och framtidstron. Därför väljer vi att skicka ut det gröna kuvertet, för att ge fler unga möjligheten till en bra start i arbetslivet”, säger McDonald´s VD i Sverige Joachim Knudsen.

Under snart 50 år i Sverige har McDonald’s öppnat dörrarna in till sina restauranger för hundratusentals unga medarbetare. Ett jobb på McDonald’s är en utvecklande och trygg start för den som är ny på arbetsmarknaden. Det är något vi är stolta över.

Klicka här för att läsa mer om Det gröna kuvertet på McDonald’s Sveriges hemsida.

Om utskicket 
Det gröna kuvertet skickas som adresserad direktreklam via PostNord till alla Sveriges sistaårselever på gymnasiet (alla födda år 2004) under vecka 11 2023.

1 4-UVAS, Ungas framtid på arbetsmarknaden, 2022
Unga röster 2017. Tema: inför valet 2018, Fryshuset och Mentor Sverige, 2017

RELATERAD LÄSNING