Hem NyheterNyhet WB 12-åring från Glen Moray i BS

12-åring från Glen Moray i BS

av Livets Goda

Destilleriet Glen Moray är känt för sina utmärkta whiskysorter. Den 12-åriga utgåvan från detta Speyside-destilleri släpps den 21 mars i Systembolagets Beställningssortiment.

Whisky & Bourbon om Glen Moray 12 Year Old, Speyside Single Malt Scotch Whisky, 92p
(56327 / 700 ml / 379 kr)
Inga krusiduller i fathanteringen utan 12 år i amerikanska bourbonfat ger oss en väldigt elegant whisky med vindar av honungsslungat i citrus och ört, som ger bra syrlighet i frukten och lägger en fräschör i den läckra vanilj- och tofféenotade sötman. Nog hintas det viss lakrits i detta också. En vitpepprig kryddighet ger ett klokt bett och i det stretchande avslutet gentlemannadrag av skinnfåtölj och tobak. Överlag finlemmad fyllighet men hela tiden med vaken skärpa.

Destilleriet ligger i Elgin, hjärtat av Speyside. Denna typiska Speyside destilleras på stranden av floden Lossie där man har tillverkat Glen Moray sedan 1897.  Man startade ursprungligen som Elgin West Brewery 1830 och producerade ale. 1897 började man med destilleringen av Single Malt Whisky av högsta kvalitet.

Glen Moray 12 Year Old, Speyside Single Malt Scotch Whisky
Nr 5632701 · 700 ml · 40% · Pris: 379 kr

Sweet Speyside

Efterrättsdrink med Glen Moray 12 Year Old

Sweet Speyside
Sweet Speyside, en glassdrink med vuxensmak.

I den här hybriden av dessert och drink blandas glass, kaffe, kola och Glen Moray 12 Year Old. En vuxen glassdrink som varenda whisky-älskande sweet tooth kommer att gilla!

Till 1 drink:

  • 1,5 cl kolasås
  • 5 cl Glen Moray 12 Year Old
  • 2 dl hett kaffe
  • 2 skopor vaniljglass
  • En nypa flingsalt

Gör så här: Häll kolasås på insidan av ett glas eller en mugg. Häll i Whisky, varmt kaffe och en skopa glass. Rör om tills glassen smält. Toppa med den andra skopan glass, spritsa kolasås på glassen och strö över salt. Servera gärna med en sked. Slàinte!

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING