Hem Mat & Restaurang 18|89 Fast Fine Pizza – Nytt restaurangkoncept där street möter elegans

18|89 Fast Fine Pizza – Nytt restaurangkoncept där street möter elegans

av Livets Goda

18|89 är pionjärer inom det helt nya restaurangsegmentet Fast Fine vilket innebär en kontrast mellan enkel, men högkvalitativ mat, snabb leveranstid och inte minst en lyxig miljö. På restaurangen möter guld och marmorbänkar nattsvarta väggar och graffitikonst av PichiAvo, en globalt erkänd graffitiduo från Spanien.

Pizzorna serveras på endast tre minuter från beställning och gräddas i en specialdesignad ugn från Italien. Maten är komponerad under kulinarisk ledning av Michelinkrogs-kockar med bakgrund från Sverige, Frankrike, Spanien och Storbritannien. Utöver klassikerna serveras pizzor som bland annat Royal Marrakesh med mozzarella, lamm, chèvre, russin, kummin och citron och Pistacchio Parma med dadelkräm, mozzarella, parmaskinka, parmesan, ugnsrostade pistagenötter, babyspenat och balsamicoreduktion.

Prislappen för en pizza är från 95 kronor och uppåt. 18|89 har fulla rättigheter och ett litet, men välsorterat urval av viner, öl och drinkar.

Bakom konceptet 18|89 står Benjamin Westling och Christian Lagerlöf, båda med unika erfarenheter inom restaurangbranschen. Benjamin Westling är ägare av Livit Design som är världsledande inom konceptutveckling i restaurangbranschen och Christian Lagerlöf tog restaurangkedjan Vapiano till Sverige. I nästa skede klev även Lili Assefa, som driver PR-byrån Assefa Communication in. Ambitionen för restaurangen är att växa internationellt.

– 18|89 Fast Fine är en helt ny restaurangupplevelse där vi vill skapa en kontrast mellan fine-dining och fast food.
Genom att kombinera den mera lyxiga fine-dining upplevelsen med systemtänk från fast food kan vi hantera fler gäster och ha en lägre prisklass. Vi ser framemot att nu få lansera den första restaurangen och väntar med spänning på gästernas respons, säger Christian Lagerlöf, en av grundarna för 18|89 Fast Fine Pizza. 

Namnet 18|89 anspelar på ett viktigt årtal i pizzans historia. Det var då drottning Margherita besökte Neapel och bjöds på en pizza i den italienska flaggans färger med tomat, basilika och mozzarella som även döptes efter
henne – den klassiska Pizza Margherita. 

 

18|89 Fast Fine Pizza öppnar fredagen den 7 april i Mood Stockholm och rymmer 145 gäster.

Öppettider:
Mån: 11-22
Tis: 11-22
Ons: 11-23
Tors: 11-23
Fre: 11-00
Lör: 11-00
Sön: 11-22

Läs mer på http://1889.pizza.
www.instagram.com/1889fastfine/
www.facebook.com/1889fastfine/

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING