Hem NyheterNyhet WB 180 flaskor Kyrö Malt Rye Whisky

180 flaskor Kyrö Malt Rye Whisky

av Livets Goda

Den 4 december släpps återigen en ytterst begränsad upplaga av Kyrö Malt Rye Whisky. Ett hantverk som redan vunnit internationell guldmedalj och är signerad den finska internationellt prisade hantverksproducenten Kyrö.

Kyrö Destilleris whisky är tillverkad av 100 procent fullkornsråg från Finland och har lagrats på bourbonfat och nya amerikanska ekfat. Det som gör Kyrös rye whisky unik är användningen av endast fullkornsmalt råg och att whiskyn pumpats över till destilleringspannorna utan filtrering för att bibehålla stor smak och doftupplevelse.

Huvudingrediensen, finsk råg, är liten i kornstorlek, och eftersom de flesta av smakkomponenterna är nära kornytan ger det en mycket stor smak. Whiskyn är ”double pot-distilled” och lagrad i nya Amerikanska ekfat.

– Doften är stor med tydliga inslag av torkad frukt och smörkola med en hint av melass, stenfrukter och vanilj. Smaken är komplex med söt nektar, råsocker, råg och orientaliska kryddor. Avslutet är långt, med blommiga och kryddiga inslag, säger huvuddestillatorn Kalle Valkonen.

Kyrö vann guldmedalj (Gold Outstanding) med denna whisky i 2020 års upplaga av International Wine and Spirits Competition. 98 poäng av 100 möjliga!

– Det är en givetvis en ynnest att få lansera denna begränsade, exklusiva och helt unika rye whisky ännu en gång på den svenska marknaden. Det är en fulländad uppvisning i hur gränslös kärlek till en råvara ihop med en passion för doft- och smakupplevelse bildar ett alldeles strålande resultat, säger en förväntansfull Thomas Larsson, produktchef, Hermansson & Co.

Kyrö Malt Single Malt Rye Whisky
Lanseringsdag: 
4/12 2020 / Antal flaskor:180 flaskor i Systembolagets beställningssortiment.
Pris: 599 kr / Art.nr: 8005502 / Storlek: 500 ml / Alkoholhalt: 47,2%

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING