Hem Mat & Restaurang 20 år by Pontus Frithiof – nu som film

20 år by Pontus Frithiof – nu som film

av Christoffer Enquist

Det går fort när man har roligt! 2019 var det 20 år sedan Pontus öppnade sin första restaurang, Pontus in the Green House, och för att fira detta har man gjort vi en film som ramar in dessa 20 år.

– Kärleken till mat fick jag hemifrån, men det var först när jag som 16-åring klev in i Erik Lallerstedts kök på Eriks i Gamla Stan som jag på riktigt började älska mat och att laga mat. Jag fick därefter möjligheten med Eriks fina hjälp att arbeta på stjärnkrogar i Paris och Bryssel och väl tillbaka i Sverige igen började jag som souschef hos Leif Mannerström på Sjömagasinet i Göteborg. När jag några år senare återigen arbetade hos Erik träffade jag entreprenören Jan Stenbeck och det var där på Österlånggatan 17 som min resa och min stora dröm började. Företaget har under åren förändrats och växt, men vi är oerhört måna att de 19 verksamheter, som vi bedriver idag utgår från samma kärnvärden, som vi har haft med sedan starten 1999: god, vällagad mat gjord på de bästa råvarorna, personlig service och fokus på gästen – alltid med glimten i ögat. Vi älskar att göra det som andra inte gör. Nu tar vi siktet på framtiden med vårt gamla motto att ingenting är omöjligt, berättar Pontus.

För att uppmärksamma 20-årsjubileumet har man tagit fram en film som sammanfattar åren fram till idag.

Filmen kan du se här >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING