Hem NyheterVinnyhet 20-års firandet fortsätter med limiterad vinteretikett för Relax Riesling

20-års firandet fortsätter med limiterad vinteretikett för Relax Riesling

av Livets Goda

Relax Riesling firar 20 år på den svenska marknaden och vad passar då bättre än att fira med en speciellt framtagen vinteretikett! “Relax Winter Edition” kommer att finnas i begränsad upplaga under 2 månader och den kommer finnas i butik från v.44. 2019 Relax Riesling finner du i de flesta Systembolagsbutiker med varunr: 7230-01 | pris: 69 kr | 750 ml och en alkoholhalt på 8,5%.

Årgång 2019 av Relax Riesling passar perfekt som en aperitif, till fiskrätter, till kryddstarkare asiatisk mat eller varför inte till en bit blåmögelost.

Relax Riesling kommer från det familjeägda vineriet Schmitt Söhne som producerat vin i över 5 generationer. Vineriet ligger nära floden Mosel i byn Longuich.

År 1919 så grundades vinfirman Schmitt Söhne av Hilar Schmitt som ett litet lokalt vineri och där man också hjälpte mindre odlare att vinifiera och sälja vinerna lokalt. Hundraett år efter grundandet så är Schmitt Söhne fortfarande familjeägt och drivs av Juliane Schmitt som är 5:e generationen. Juliane har en stor passion för vin och driver framgångsrikt familjefirman som idag har vuxit till ett av Tysklands största vinerier med export till stora delar av världen.

Läs gärna Livets Godas artikel med producenten och en stor intervju med Juliane Schmitt HÄR >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING