20 nya arbetstillfällen när Sibylla öppnar i Hofors

Livets Goda 22 Aug, 2019
Mat och Restaurang När Gävlebon Fuad Sadun öppnar sin nya Sibyllarestaurang vid E 16-rondellen den 22 augusti får Hofors inte bara ett spännande tillskott i ortens matutbud utan tillförs även ett 20-tal nya arbetstillfällen. Med sitt läge utmed vägen mellan Gävle och Falun siktar Fuad på att kunna fånga upp många förbipasserande trafikanter, men han hoppas också att många Hoforsbor ska vara nyfikna på Sibylla.

Sibylla Hofors är byggd enligt Sibyllakedjans nya husmodeller och efter Sibylla Askersund blir detta den andra restaurangen i sitt slag i Sverige.

- Vi blir ju den första restaurangen av det här slaget i Hofors, så därför tror jag att det finns en stor efterfrågan på ett ställe där man kan äta en hamburgare eller något av allt det andra som finns på Sibyllamenyn. Vi har ju även en stor arbetsplats i form av Ovako i närheten av restaurangen och därifrån tror jag också att vi kommer att kunna hämta många av våra gäster, säger Fuad.

Med etableringen i Hofors så dubblar Fuad sitt engagemang i Sibyllakedjan. Sedan 2017 driver han med stor framgång även Sibyllarestaurangen i Tierp. Framgångarna i den restaurangen gjorde att Fuad och Sibylla Tierp i våras utsågs till Årets Sibylling 2018. Många av de lärdomar som han har gjort under åren i Tierp har han nu stor nytta av i Hofors. Det gäller inte minst i arbetet med rekryteringen av personal.

- Jag vill främst ha medarbetare med anknytning till orten. Hofors är en liten ort där alla känner alla, och då är det viktigt att de som besöker oss har en relation till de som arbetar här, säger han.

- Totalt sett har vi anställt 20 medarbetare på hel- eller deltid och det är såklart ett viktigt tillskott av arbetstillfällen för en ort som Hofors.

Den nya restaurangen är en drive in-restaurang på 300 kvadratmeter, med plats för 84 sittande gäster inomhus. Under sommarhalvåret erbjuds ytterligare 50 platser på uteserveringen. Huset är byggt enligt Sibyllakedjans nya husmodell och efter Sibylla i Askersund är restaurangen i Hofors den andra i sitt slag i Sverige.

- Det är en fantastiskt fin byggnad och restaurang. Med kunskaperna från Tierp i ryggen känner jag ett helt annat lugn inför den här premiären och jag är mycket förväntansfull. Det är klart att det blir en större utmaning att driva två restauranger, men med hjälp av bra medarbetare blir allting lite enklare.


Lakritspucken - efterlängtad klassiker gör comeback!

Övrigt Nu släpps en god nyheten på länge, den efterlängtade Lakritspucken…
16 Sep, 2019

Nutritionisten Miriam Höglund om de fleromättade fetterna

Övrigt Miriam Höglund är Nutritionist, gruppträningsinstruktör och har en bakgrund i…
16 Sep, 2019

Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

Övrigt 2018 lanserades drycken Norr av Norr Company med ambitionen att…
16 Sep, 2019

Moestue Grape Selections startar upp ett samarbete med vinproducenten Château Vignelaure i Sverige

Vin I Systembolagets fasta sortimentet så ligger Château Vignelaure Rouge 2011…
16 Sep, 2019

Scan lanserar sin bästa köttbulle någonsin

Mat och Restaurang Lagom till att vardag och rutiner dragit igång igen lanserar…
16 Sep, 2019

Saltå Kvarn lanserar nya ekologiska mellanmålsprodukter

Mat och Restaurang Saltå Kvarn vill förenkla för konsumenter att få i sig…
16 Sep, 2019

Renoveringarna som höjer värdet på bostaden

Övrigt Fyra av fem svenskar är villiga att betala extra för…
16 Sep, 2019

VegMe gör julbordsfavorit i vegansk tappning

Mat och Restaurang Allt fler svenskar efterfrågar ett grönare alternativ till sina klassiska…
16 Sep, 2019

Kronfågel: därför är kyckling framtidens mat

Mat och Restaurang Varannan svensk lider av klimatångest och sju av tio vill…
16 Sep, 2019

Gyllene veganbollar och gamla grödor bland höstens salladsnyheter

Mat och Restaurang Karljohansvamp, svenska äpplen, kål, majs och hirs! För den svenska…
16 Sep, 2019

Valio lanserar marknadens första laktosfria yoghurt utan tillsatt socker

Mat och Restaurang Nu blir Valio först med att erbjuda laktosfri yoghurt helt…
16 Sep, 2019

Upptäck Marabou Darkmilk – en helt ny chokladupplevelse

Övrigt Att Marabou kontinuerligt presenterar nya smakkombinationer är vida känt. I…
16 Sep, 2019

Amfora Vinbaren 111 - Vinbaren för amforaviner

Mat och Restaurang Vägg i vägg med persiska Shahrzad öppnade nyligen Amfora Vinbaren…
13 Sep, 2019

Wild Turkey Rare Breed - bourbon med fatstyrka

Whisky och Bourbon Wild Turkey Rare Breed är en bourbonwhiskey på naturlig fatstyrka.…
13 Sep, 2019

Vinkylen – var ska den stå?

Vin Att låta ett vin lagras gör som bekant att det…
13 Sep, 2019

Pågens Grötbröd

Mat och Restaurang Pågens nyckelhålsmärkta grötbröd med ”tugg” är en modern tolkning av…
13 Sep, 2019

Skånemejerier lanserar ”Allerum Gold”

Mat och Restaurang Skånemejerier utökar nu sitt sortiment av långlagrade ostar med ”Allerum…
13 Sep, 2019

”Crème de”: Bredbar fransk ost med smaker av Brie, Tryffel och Chèvre

Mat och Restaurang Président lanserar nu ”Crème de”, ett helt nytt sortiment av…
13 Sep, 2019

En god nyhet för tarmhälsan

Övrigt Vi nutidsmänniskor får i oss för lite fibrer. Kiviks Musteri…
13 Sep, 2019

Världspremiär från djävulens källare

Vin Diablo Black produceras av chilenska Concha y Toro och är…
13 Sep, 2019
Artikelarkivet