200 vodka–fans från 28 länder samlades i Åhus

Livets Goda 21 May, 2019
Whisky och Bourbon Förra veckan var det en unik samlarträff i Åhus. En riktigt lyckad samling där nästan 200 influgna fans från 28 länder hade rest världen över för att samlas i Åhus. Dom kallar sig ” collectors” och är några av Absoluts mest hängivna fans och entusiaster som under två dagar kom för att besöka det nya besökscentret och förfina sin samling då besökarna gavs möjligheten att köpa en exklusiv jubileumsflaska som såldes exklusivt till samlarna på Systembolaget i Åhus. . En samlar–flaska kan ha ett samlarvärde på ca 20.000–50.000:-.

Under de två dagarna som besökarna var på plats fick dom bland besöka nya beökscentrat Absolut Home där dom fick göra sensoriska tester, prova kommande nyheter, se in i tillverkningen på destilleriet, hur flaskorna buteljeras etc. Och såklart fick dom öven historien berättad för sig om hur varenda flaska från ax till flaska skapas i Åhus. Dom fick också möjlighet att gravera en egen flaska med sitt namn. 

Absolut har en enorm dragningskraft runt om i världen och det finns sedan lång tid tillbaka ett starkt och etablerat community av Absolut-samlare och entusiaster. Nu samlades dom för att få besöka skånska Åhus som ju är själva hjärtat av Absolut. 

Dessa samlare beskriver sig närmast som en stor familj och har en otroligt stark sammanhållning med ett tydligt intresse som sammanför dom – sin fascination för Absolut. Det var nu 5 år sedan senaste träffen. På initiativ av Absolut arrangerades också en auktion till förmån för Cancerfonden under träffen. Den totala summan av auktionen uppgick till 50 000 SEK som oavkortat gick till Cancerfonden för att hylla de Collectors som senaste åren gått bort i cancer. 

Samlarna hade själv betalat för sin närvaro såsom sina resor till Sverige, hotell etc. 

Inför eventet hade man även tagit fram en unik akademi–flaska som såldes exklusivt till samlarna på Systembolaget i Åhus. 

Vad är en collector? 
En person som sparar och samlar på oöppnade flaskor och som ställer upp den för display i sina hem. 

På frågan vad det innebär att vara en Collector i Absoluts värld svarar en av de inbjudna personerna: 
"Att man hjälper andra att utöka sin samling när man kan. Att ha vänner över princip hela jord klotet som man kan åka och hälsa på om man är ute och reser. Att frun vill slå ihjäl en när man går runt tre dagar och letar flaskor på semestern som är till för vila och tillbringa med henne ;) Att nästan alltid behöva ha ett större hus för allt får inte plats. Att man planerar semestern efter vart det finns samlarobjekt att köpa…"


Thomas Sjögren testar Scanpan TechnIQ

Mat och Restaurang Höstens stekheta nyhet från Scanpan heter TechnIQ! Det är en…
17 Sep, 2019

Rockys återkomst: Sveriges mest öldrickande hund är tillbaka - med en Pilsner Urquell i handen

Whisky och Bourbon Pilsner Urquell fortsätter samarbeta med äkta original och näst på…
16 Sep, 2019

Pocket by Pontus dukar upp på Lidingö

Mat och Restaurang Nya Lidingö Stadshus får nu ett förstklassigt restaurangtillskott när krögaren…
16 Sep, 2019

Ulrika Brydling tilldelas Karin Franssons mentorpris 2019

Mat och Restaurang Ulrika Brydling har tilldelats Karin Franssons mentorpris 2019. Priset syftar…
16 Sep, 2019

Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

Whisky och Bourbon Nu når Scandics nästa hållbarhetssatsning svenska ölfantaster. Den 16 september…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet