Hem Whisky & Bourbon 200 vodka–fans från 28 länder samlades i Åhus

200 vodka–fans från 28 länder samlades i Åhus

av Livets Goda

Under de två dagarna som besökarna var på plats fick dom bland besöka nya beökscentrat Absolut Home där dom fick göra sensoriska tester, prova kommande nyheter, se in i tillverkningen på destilleriet, hur flaskorna buteljeras etc. Och såklart fick dom öven historien berättad för sig om hur varenda flaska från ax till flaska skapas i Åhus. Dom fick också möjlighet att gravera en egen flaska med sitt namn. 

Absolut har en enorm dragningskraft runt om i världen och det finns sedan lång tid tillbaka ett starkt och etablerat community av Absolut-samlare och entusiaster. Nu samlades dom för att få besöka skånska Åhus som ju är själva hjärtat av Absolut. 

Dessa samlare beskriver sig närmast som en stor familj och har en otroligt stark sammanhållning med ett tydligt intresse som sammanför dom – sin fascination för Absolut. Det var nu 5 år sedan senaste träffen. På initiativ av Absolut arrangerades också en auktion till förmån för Cancerfonden under träffen. Den totala summan av auktionen uppgick till 50 000 SEK som oavkortat gick till Cancerfonden för att hylla de Collectors som senaste åren gått bort i cancer. 

Samlarna hade själv betalat för sin närvaro såsom sina resor till Sverige, hotell etc. 

Inför eventet hade man även tagit fram en unik akademi–flaska som såldes exklusivt till samlarna på Systembolaget i Åhus. 

Vad är en collector? 
En person som sparar och samlar på oöppnade flaskor och som ställer upp den för display i sina hem. 

På frågan vad det innebär att vara en Collector i Absoluts värld svarar en av de inbjudna personerna: 
”Att man hjälper andra att utöka sin samling när man kan. Att ha vänner över princip hela jord klotet som man kan åka och hälsa på om man är ute och reser. Att frun vill slå ihjäl en när man går runt tre dagar och letar flaskor på semestern som är till för vila och tillbringa med henne 😉 Att nästan alltid behöva ha ett större hus för allt får inte plats. Att man planerar semestern efter vart det finns samlarobjekt att köpa…”

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING