2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Livets Goda 19 Jun, 2018
Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och 2008:an av Cristal är min bästa på marknaden hittills, kommenterar Jean-Baptiste Lecaillon om den senaste årgången som igår lanserades i London.

Lecaillon gjorde kommentaren igår kväll under en exklusiv intervju med The Drinks Business på hotel Claridge, några timmar innan den officiella lanseringen av Roederers berömda cuvée.

- Visionen om Cristal är att fånga känslan av den mest kalkrika terroiren i Champagne, Cristal är elegans, elegans och elegans, det handlar inte om kraft och är mer mineraliskt än fruktigt, berättade han vidare.

Cristal 2008 efterföljer lanseringen av den yngre årgången 2009 förra året - vilken var mognare, rikare och mer uttrycksfull, varpå den släpptes tidigare.

Samtidigt som källarmästaren betonar att Cristal 2008 är hans bästa hittills på marknaden, så antydde han också att det fanns några årgångsuttryck i källaren som kanske kommer bli ännu större Cristal i framtiden.

När det gäller ågången 2008 så jämför han den med de berömda årgångarna 1996 samt 1988.

- Enligt mig är 2008:an en klassisk, sval champagne. Det var en torr men sval sommar, vilket gav en hel del fräschör, likt -96:an och -98:an i termer av klimat, med enda skillnaden att 2008 har en lite större täthet.

 

 

Källa: The Drinks Business


Kändiskock och whiskeyjätte lanserar karibisk kräftskiva

Whisky och Bourbon Inför årets kräftsäsong har kändiskocken Edin Dzemat, tillsammans med whiskeyjätten…
18 Jul, 2018

Färginspirerad och kylande sommarförpackning från Veuve Clicquot

Vin Champagnehuset Veuve Clicquot är känt för sina unika limiterade säsongförpackningar.…
9 Jul, 2018

Leif GW Perssons röda vin - en succé

Vin Tegnér Spirits & Wine lanserade i våras det röda vinet…
9 Jul, 2018
Artikelarkivet