Hem Whisky & Bourbon 2010 Benromach Organic i dagens lansering på Systembolaget

2010 Benromach Organic i dagens lansering på Systembolaget

av Anders Enquist

Ekologiskt odlat korn, ekologisk jäst samt ekfat vars tidigare innehåll ha varit ekologiskt certifierat. Ja, helt okomplicerat är det inte att få epitetet ekologisk whisky på en butelj, om det nu ska vara 100% enligt kraven. Dags för release av 2010 Benromach Organic. 

När, orökta, Benromach Organic lanserades 2006 var det den första whiskyn som EKO-certifierades av brittiska Soil Association. 2010 finne ej längre tillgänglig på marknaden men nu har svenska importören Symposion plockat fram 148 flaskor som kaninen ur trollkarlens hatt.

2010 Benromach Organic 43%

Nr 82725 / 584 kr / 92 LGP
Destillerad 2010, lagring i american virgin wood och buteljerad 2016, vi har en ung akt som här då fått ytterligare fyra års vila i butelj. Det har inte dolt den läckra godiskänslan av choklad, banan och vanilj som ruvar i whisky. Men det är av balanserat slag och whiskyn spelar närapå upp ett elegant vinöst, stramt och smått mineraliskt spel i strukturen vilket gör det till en förbålt god whisky som både  smeker och drar. I avslut får vi även små tobakshintar vilket ger fin pondus. 148 buteljer på BS, just saying…

Whiskyn finner man på Systembolaget HÄR >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING