Hem Vinvärlden 2015 Clarendelle – en Bordeaux som överlevererar!

2015 Clarendelle – en Bordeaux som överlevererar!

av Livets Goda

Niklas om 2015 Clarendelle Rouge, Bordeaux

Jag älskar Bordeauxårgångar som lyckas förena solens värme med täta tanniner och samtidig bibehålla stramheten, något som är så beskrivande när 2015 kommer på tal. I Château Haut-Brions överpresterande Clarendelle betyder det en rik mörk plommonfrukt i förgrunden med uppbackande cassis och örtblommighet i periferin samtidigt som cigarrlådan hakar på och eken är snyggt inarbetad. Lite fuktig lera får tå för ursprungskänslan. Ungt ja men redan nu så visar vinet att det kommer utveckla allt det jag vill ha i en merlotdominerad Bordeaux och säkerligen så i minst ett decennium.

”…vilken intensitet som finns i bygget…”

Det som slår en när 2015 är i glaset är vilken intensitet som finns i bygget och samtidigt är det inte på avsaknad av finess. Den strama men likväl generösa bärfruktigheten med örter och gräsighet i bakgrunden sveper in tanninerna och det är en fyllig känsla som växer fram i gommen. Och i den långa eftersmaken för den delen. Drick vinet välluftat idag, drick det imorgon, drick det om tio eller femton år. För så bra är det och stora årgångar är drickvänliga i de flesta faser, bara olika i sitt uttryck!

Intrycket: 92 LGP

2015 Clarendelle Rouge har artikelnummer 3147, kostar 189 kronor och finns i ett antal Systembolagsbutiker. Om du inte finner den i din föredragna så kan man beställa den dit utan extra kostnad.
Passa på Bordeauxvänner och bunkra 2015!
Vinet finner ni HÄR >>

2015 Clarendelle Rouge
Nr 3147 (750 ml) 13,5%, 189 kr
Bordeaux, Frankrike

Inspiration till vinet

Den gamla klyschan ”kött och rött” är en välanvänd sådan av en anledning, tillsammans kan de uträtta underverk med små medel när komponenterna är de rätta. Det är precis vad som sker när Clarendelle får kramas med kött, potatis och bearnaise.

Receptet finner ni HÄR >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING