Hem Vinvärlden 2017 Westhofener riesling – it’s electric

2017 Westhofener riesling – it’s electric

av Livets Goda

Wittmann hör till topparna i Rheinhessen och har under mer än tre decennier hört till den ekologiska skolan. Deras etikett Westhofener riesling släpps nu på fredag den 1 februari och årgången som gäller är 2017, ett år med mer generöst uttryck jämfört med svalare 2016. Vinet klassas som Ortswein men faktum är att Wittmann hämtar druvorna från Morstein och Brunnenhäuschen, två lägen som har högsta klassificeringen Grosse Lage.

2017 är ett lovande år som lär falla många i smaken. Det finns något som påminner om rikedomen i 2015 men här är uttrycket ändå mer återhållsamt. Tyvärr är den skördade mängden rejält reducerad för Wittmann då lägena drabbades dels av en frostknäpp efter blomningen startat dels en hagelskur innan skörd.

2017 Westhofener riesling, Rheinhessen (artikel 96060, 219 kr)
Ung, ja men ändå så är det här inte en riesling som domineras av de typiska pärontonerna i sitt juvenila stadium utan här finns pigg limefrukt, lätt tropiska inslag, rökiga stenar och ett örtigt anslag som förenas i en tät och redan nu rätt djup nos. Och så då renheten; alpbäcksklass på denna! Likaså smaken är klingande fräsch och de saftiga stenfruktinslagen får sällskap av persika, ananas och lime i en tät, torr och elektriskt laddad smak. Självklart blir det här bättre med lagring men det finns något smått oemotståndligt i ungdomen också…

Strålande riesling med tropiska nyanser och elektrisk syra signerat Wittmann – se till att den står på fredagens inköpslista!

Redaktionens intryck: 91/100 LGP

Länk till vinet >>> HÄR.

Teckna en prenumeration på Livets Goda eller Whisky & Bourbon!

En prenumeration på Livets Goda (tryckt) innefattar 9 utgåvor och kostar 375 kr och mostvarande på Whisky & Bourbon kostar 175 kr (4 utgåvor). Prenumerationer tecknar ni smidigt här på vår prenumerationssida >> 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING