2018 års bästa pizzerior – här är hela listan

Livets Goda 10 Jan, 2019
Mat och Restaurang Nya Flamingo pizzeria i Karlstad är Sveriges bästa pizzeria 2018. En utnämning baserad på omdömen från mattjänsten Onlinepizza, där man inkluderat årets samtliga beställningar utförda av över en halv miljon aktiva kunder i Sverige. Nya Emilios pizzeria i Västerås hamnar på en andraplats och Södergrillen och pizzeria i Gävle på en hedervärd tredjeplats.

Mattjänsten Onlinepizza, Sveriges största förmedlare av restaurangmat, har nu utsett 2018 års favoritpizzerior bland sina 2,000 uppkopplade restauranger. En utmärkelse baserat på årets samtliga beställningar, där man tittat på faktorer som kundomdömen, antal återkommande kunder samt försäljning per invånare.

Favorit bland Onlinepizzas samtliga restauranger 2018 var Nya Flamingo pizzeria i Karlstad, med Nya Emilios pizzeria i Västerås på en andraplats och Södergrillen och pizzeria i Gävle på en tredjeplats.

– Det känns fantastiskt kul att få lyfta fram våra många talangfulla och kompetenta pizzabagarna. Det är de som är Onlinepizzas själ och hjärta och årligen förser våra kunder med god mat, bra service och snabba leveranser. Nu kan vi hylla dem som hyllas bör, säger Philip Eide, marknadschef på Onlinepizza.

Sveriges Bästa Pizzerior 2018:

1. Nya Flamingo pizzeria, Karlstad
2. Nya Emilios pizzeria, Västerås
3. Södergrillen och pizzeria, Gävle
4. Enköpings pizzeria, Enköping
5. Pizzeria Light, Örebro
6. Åkes grill och vedugnspizza, Avesta
7. Pizzeria Sorrento, Motala
8. Food Court G:a Uppsala, Uppsala
9. City pizzeria och restaurang, Gävle
10. Titanic pizzeria, Göteborg

“Vi kämpade hela året”
När Onlinepizzas användare sagt sitt blev det till sist Nya Flamingo pizzeria i Karlstad som tog hem segern bland samtliga uppkopplade pizzerior.

– Vi kämpade hela året och fick äntligen vinna, vilket känns helt underbart! säger Fryad Hamad Amin på Nya Flamingo Pizzeria.

Så här går bedömningen av Sveriges bästa pizzerior till:
Eftersom vi tror att en riktigt bra pizzeria har både en stor andel nöjda återkommande kunder, god försäljning och levererar snabbt på utsatt tid så baseras resultaten till årets vinnande restauranger på algoritmer och data vi har samlat in under året. Datan innehåller stort antal olika parametrar, bland annat popularitetsranking, försäljningsstatistik och kundomdömen. Endast städer och restauranger med tillräckligt underlag redovisas i listningen (till exempel tillräckligt antal beställningar, restauranger, omdömen med mera), berättar Philip Eide, marknadschef på Onlinepizza.


Box Destilleris nyemission rejält övertecknad med 17%

Whisky och Bourbon Den företrädesemission som whiskyproducenten Box Destilleri presenterade för marknaden i…
18 Jun, 2019

Rosévin på burk - nu i Sverige

Vin Nu lanserar amerikanska vinproducenten Barefoot rosévin på burk i Sverige.
18 Jun, 2019

Mackmyra i exklusivt samarbete med Varalövs Tunnfabrik

Whisky och Bourbon Whiskytillverkaren Mackmyra har inlett ett nära samarbete med Varalövs Tunnfabrik…
18 Jun, 2019

Rosétrucken är tillbaka

Vin Efter en liten smygpremiär under Elitloppet på Solvalla och en…
18 Jun, 2019

Pontus Frithiof stärker koncernen med konceptutvecklaren Marcus Ekman

Mat och Restaurang Pontus Group, med krögaren och entreprenören Pontus Frithiof i spetsen,…
18 Jun, 2019

Alain Graillot Crozes-Hermitage - åter i beställningssortimentet

Vin Nu finns årgång 2015 av Alain Graillot La Guiraude på…
17 Jun, 2019

Premiär för Högberga Rosé 2017

Vin Vinmakarna från Högberga Vinfabrik presenterar nu Högbergas Rosé 2017.
17 Jun, 2019

Dolcetto från Ceretto släpps i Små Partier

Vin Den 5 juli släpps ekologiska Dolcetto d’Alba DOC, Rossana 2017…
17 Jun, 2019

BUBS Godis bygger ny fabrik igen – fördubblar produktionskapaciteten

Övrigt BUBS Godis fortsätter att satsa och bygger ytterligare en godisfabrik…
17 Jun, 2019

Global grillskola - Kimchi

Mat och Restaurang Ta grillningen till nästa nivå! Att experimentera med nya smaker…
17 Jun, 2019

Mathias Dahlgren lanserar cateringkoncept

Mat och Restaurang Mathias Dahlgren konceptualiserar sin cateringverksamhet och därmed uppdateras erbjudandet och…
17 Jun, 2019

Nordic Snus lanserar ny midsommardosa

Övrigt Midsommar handlar om detaljer. Vädret, sillen, potatisen, midsommarstången och musiken.…
17 Jun, 2019

Sake Yuzu Ile Four finns nu Systembolaget

Whisky och Bourbon Premium Yuzu är en japansk citrusfrukt som smakar som en blandning…
17 Jun, 2019

Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019
Artikelarkivet