2018 års bästa pizzerior – här är hela listan

Livets Goda 10 Jan, 2019
Mat och Restaurang Nya Flamingo pizzeria i Karlstad är Sveriges bästa pizzeria 2018. En utnämning baserad på omdömen från mattjänsten Onlinepizza, där man inkluderat årets samtliga beställningar utförda av över en halv miljon aktiva kunder i Sverige. Nya Emilios pizzeria i Västerås hamnar på en andraplats och Södergrillen och pizzeria i Gävle på en hedervärd tredjeplats.

Mattjänsten Onlinepizza, Sveriges största förmedlare av restaurangmat, har nu utsett 2018 års favoritpizzerior bland sina 2,000 uppkopplade restauranger. En utmärkelse baserat på årets samtliga beställningar, där man tittat på faktorer som kundomdömen, antal återkommande kunder samt försäljning per invånare.

Favorit bland Onlinepizzas samtliga restauranger 2018 var Nya Flamingo pizzeria i Karlstad, med Nya Emilios pizzeria i Västerås på en andraplats och Södergrillen och pizzeria i Gävle på en tredjeplats.

– Det känns fantastiskt kul att få lyfta fram våra många talangfulla och kompetenta pizzabagarna. Det är de som är Onlinepizzas själ och hjärta och årligen förser våra kunder med god mat, bra service och snabba leveranser. Nu kan vi hylla dem som hyllas bör, säger Philip Eide, marknadschef på Onlinepizza.

Sveriges Bästa Pizzerior 2018:

1. Nya Flamingo pizzeria, Karlstad
2. Nya Emilios pizzeria, Västerås
3. Södergrillen och pizzeria, Gävle
4. Enköpings pizzeria, Enköping
5. Pizzeria Light, Örebro
6. Åkes grill och vedugnspizza, Avesta
7. Pizzeria Sorrento, Motala
8. Food Court G:a Uppsala, Uppsala
9. City pizzeria och restaurang, Gävle
10. Titanic pizzeria, Göteborg

“Vi kämpade hela året”
När Onlinepizzas användare sagt sitt blev det till sist Nya Flamingo pizzeria i Karlstad som tog hem segern bland samtliga uppkopplade pizzerior.

– Vi kämpade hela året och fick äntligen vinna, vilket känns helt underbart! säger Fryad Hamad Amin på Nya Flamingo Pizzeria.

Så här går bedömningen av Sveriges bästa pizzerior till:
Eftersom vi tror att en riktigt bra pizzeria har både en stor andel nöjda återkommande kunder, god försäljning och levererar snabbt på utsatt tid så baseras resultaten till årets vinnande restauranger på algoritmer och data vi har samlat in under året. Datan innehåller stort antal olika parametrar, bland annat popularitetsranking, försäljningsstatistik och kundomdömen. Endast städer och restauranger med tillräckligt underlag redovisas i listningen (till exempel tillräckligt antal beställningar, restauranger, omdömen med mera), berättar Philip Eide, marknadschef på Onlinepizza.


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet