Hem NyheterVinnyhet 2020 Château Vignelaure Rosé finns nu att beställa på Systembolaget

2020 Château Vignelaure Rosé finns nu att beställa på Systembolaget

av Livets Goda

Då finns den ekologiska roséfavoriten från Coteaux d´Aix en Provence 2020 Château Vignelaure Rosé att beställa på Systembolaget. Antingen i butik eller via hemsidan med varunr: 94620 | pris: 169 kr | 750 ml | alk.halt 13%. 

2020 Château Vignelaure Rosé är framställt på 40% Grenache, 30% Syrah, 20% Cabernet Sauvignon samt 10% Vermentino. Efter den manuella skörden har musten kalljäst och vinet har sedan fått lagras på sin egen jästfällning, sur-lie, i tre månader före buteljering.

Anders Rüster på Moestue Sverige beskriver vinet så här: ”vinet har den typiskt ljusa laxrosa färgen samt en härligt uppfriskande fruktig smak med bäriga inslag och toner av mogen persika, citrus och grapefrukt. Ett vin som passar bra till sommarens lättare rätter eller att avnjutas som aperitif”.

Château Vignelaure ägs sedan 2007 av det svensk/danska paret Bengt och Mette Sundström. Egendomen grundades dock i slutet av 1960-talet av George Brunet från Bordeaux. Under Bengt och Mettes ledning har man satsat mycket på att göra vinerna ännu bättre. Stora omplanteringar har skett för att höja kvaliteten och sedan 2018 är allt vin som produceras ekologiskt certifierat. Château Vignelaure har ett mycket speciellt mikroklimat där vingårdarna är betydligt svalare än omgivande marker. Jordmånen är även mycket rik på kalksten. Detta bidrar tillsammans till en fräschör i vinerna som är mycket ovanlig i området.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING