Hem Vinvärlden 220 exklusiva flaskor av 2016 G.D Vajra Barolo Ravera – 96p

220 exklusiva flaskor av 2016 G.D Vajra Barolo Ravera – 96p

av Livets Goda

Även denna veckas Dryckestips är något riktigt speciellt; 2016 G.D Vajra Barolo Ravera. Precis som med förra veckans tips, så tackade Systembolaget nej även till detta vin och möjligheten till att göra en exklusiv lansering på, men det öppnar som vanligt dörrar till Livets Godas läsarsfär eftersom vi då får möjligheten att erbjuda er exklusiva möjligheten till att komma över en eller flera flaskor av detta vin också.

Foto: Livets Goda

Vajras 2016 Barolo Ravera har fått sin lagring i 25 till 50 hektoliter stora slovenska fat under 26-34 månader innan buteljering. Nebbiolodruvorna kommer från sydligaste läget i vingården som gett vinet dess namn, och som ligger på mellan 320-340 meter över havet söder om byn Barolo.

220 flaskor finns nu exklusivt att tillgå och det är enbart ni som just nu läser dessa rader som kan beställa vinet genom det dolda artikelnumret nedan.

OBS: Det gick fort även denna gång och alla flaskor är nu slutsålda

Livets Godas Chefredaktör Anders Enquist om 2016 Barolo Ravera

G.D Vajra klockar in sin viner snyggt nu i årgång 2016. Detta är den andra årgången av Ravera som nu görs tillgänglig i Sverige, 2015 var den rika föregångaren med sin mogna fruktdrivenhet.
2016 Barolo Ravera är en annan historia.

Jag får dra till med att årgången av vinet blir en ”Higher Love” med Stevie Winwood. Terroiren sitter underbart i vinet, frukten har sugit åt sig sin uppväxtplats och jordmån på ett ypperligt och sensitivt vis. Fuktiga höstlöv, mörka blommor, tobak, rosmarin och mineralisk sälta ligger i doftvindarna.

I gom fäster en mörkröd och finstämd körsbärs(äpple) fruktighet med en subtil ljus mineralisk kraft i det eleganta tannindrivet och som kronan på verket i detta en närapå sanslöst förförisk och sensuell och sirlig fruktsötma med skiftningar av viol, söta jordgubbar och lakrits.

Jag finner inga andra ord att sätta som slutpunkt än; utsökt älskvärt.

96 poäng

2016 Barolo Ravera
Nr 5052901 (750 ml) 14,5%, 579 kr
Piemonte, Italien

Lagring: Drick nu och fram till sisådär år 2035.

Kort om producenten:
Familjehuset G.D. Vajra har varit med sedan början av 1970-talet, och återfinns i Vergne, Barolo. Husets stil kännetecknas av ett elegant anslag i vinerna, ofta med tydlig svalhet vilket delvis kan förklaras av att flera av Vajras vingårdar är belägna på runt 400 meters höjd. Man sällar sig varken till en nyare skola eller mer old school-tänk utan agerar någonstans i mittfåran. Idag drivs egendomen av Aldo och Giuseppe, far och son Vajra, och vingårdsarealen uppgår till 40 hektar vilket bland annat inkluderar mark i den ansedda Bricco delle Viole-vingården.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING