Hem Mat & Restaurang ​23 dagar kvar till den stora finalen i Milano – världens bästa unga kock ska koras

​23 dagar kvar till den stora finalen i Milano – världens bästa unga kock ska koras

av Livets Goda

Anton Husa representerar Skandinavien-Baltikum

Nedräkningen till den stora finalen av S.Pellegrino Young Chef 2018 i Milano fortsätter. Mellan 11-13 maj kommer 21 talangfulla unga kockar från världens alla hörn visa sin kulinariska kreativitet och sina färdigheter för att konkurrera om den prestigefyllda utmärkelsen S.Pellegrino Young Chef 2018. Finalen markerar kulmen för Milan Food Week, ett veckolångt event som presenterar staden, redan känd för mode och design, som Italiens huvudstad för mat.

Svenske Anton Husa från Upper House Dining i Göteborg, skandinavisk- och baltisk regionvinnare, kommer att ingå i den skickliga gruppen av unga kockkandidater, som tillsammans representerar 21 geografiska regioner.

– Det känns fantastiskt! Helt otroligt! Min strategi? Jag är estetiskt lagd och älskar att arbeta med färg och form även när det kommer till matlagning. Och i dag gjorde jag detta i kombination med mina favoritråvaror. Det var nervöst, men min styrka är också mitt lugn vilket höll mig fokuserad under hela tävlingsmomentet. Jag vill ständigt utvecklas och utmanas och att vara finalist i S. Pellegrino Young Chef är en otrolig ära, sa en glad Anton Husa under galamiddagen på Fotografiska efter regionsegern.

Med sin rätt ”torsk med purjolöksfjäll” bestående av karamelliserad selleri, fylld lök med rökt dillemulsion serverad med torsk med lökskum, torkad lav och vattenkrasse vann Anton juryns röster. Antons mentor inför finalen är finske mästerkocken Henri Alen (Restaurang Finnjävel, Muru, Pastis och Bystro).

För att vinna det mycket eftertraktade priset kommer de unga kockarna att förbereda och presentera sina respektive signaturrätter till den högt aktade juryn bestående av sju världsberömda kockar, kända som”Seven Sages” (de sju vise). Juryn består i år av Annie Feolde, Virgilio Martinez, Paul Pairet, Brett Graham, Ana Ross, Dominique Crenn och Margarita Fores. Efter den omfattande utvärderingen baserat på tävlingens ”fem gyllene regler”: ingredienser, färdighet, innovation, utseende och budskap, kommer en ensam ung kock stå som S. Pellegrino Young Chef 2018.

Följ www.finedininglovers.com för exklusivt innehåll och hashtag #SPYoungChef för att inte missa några uppdateringar från evenemanget.

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine

RELATERAD LÄSNING